دکتر محمودرضا اشرفی امروز در حاشیه سومین کنگره سردرد ایران در بیمارستان سینا در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به آمار 10 درصدی کودکان ایرانی مبتلا به میگرن، پرخوابی، کمخوابی و خوردن تنقلات را عامل تشدید میگرن در کودکان بیان کرد و گفت: استراحت کافی، تغذیه مناسب و به موقع به خصوص خوردن صبحانه از عوامل کاهش سردردهای میگرنی در کودکان است.
وی با بیان اینکه سردرد پیش از بلوغ بین پسران و پس از بلوغ بین دختران شایعتر است، گفت: سردردهای بین کودکان به دو حالت خوشخیم و میگرنی است که درصد زیادی از کودکان ما به طور موروثی به میگرن مبتلا میشوند.
اشرفی سردرد در کودکان را نگرانکننده و مخاطره آمیز ندانست و تصریح کرد: دردهای شدید، حالت تهوع، نورگریزی و صداگریزی از علائم میگرن در کودکان است که مانع از درس خواندن آنها میشود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: میگرن در بزرگسالان بین 25 تا 35 سال و بیشتر بین زنان شایعتر است که با افزایش سن از درد آن کاسته میشود.
معالجه کودکان در پزشک خانواده دچار مشکل میشود
وی در مورد طرح پزشک خانواده گفت: واقعی نبودن تعرفه های پزشکی در کشور ما برخلاف کشورهای دیگر از عوامل دیگری است که باعث ناموفق بودن پزشک خانواده شده است.
اشرفی تصریح کرد: مردم معمولاً برای هر نوع بیماری به فوق تخصص مراجعه میکنند که علت این عامل واقعی نبودن تعرفههای پزشکی و تفاوت نداشتن میزان زمان ویزیت پزشکان بین بیماران حاد و عمومی است.
این فوق تخصص کودکان گفت: پزشک خانواده ممکن است به اندازه پزشک روستا موفق آمیز نباشد.