مصرف خودسرانه مُسکن، تشخیص عامل سردرد را دشوار میکند
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر سید مسعود نبوی که یکی از سخنرانهای سومین کنگره سردرد ایران با موضوع معرفی نمونههای جالب و بحث انگیز در این کنگره بود، در حاشیه این کنگره در جمع خبرنگاران گفت: سردردها به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم میشوند که سردردهای میگرنی و تنشی از عوامل محیطی مانند نور، آب و هوا، مسافرت، خستگی، نوع غذاها و .... تشدید میشوند و سردردهای ثانویه شامل سردردهای ناشی از اختلالات عروقی یا تومور و بیماریهای عفونی و ایمنی میشود.
وی با بیان اینکه تشخیص سردردها گاهی سهل و گاهی بسیار ساده است، افزود: تشخیص بعضی از سردردها بسیار سخت است که حتی ممکن است با انجام تستها و آزمایشهای تصویری به تشخیص درستی نرسیم و یا اینکه آن تشخیص غیرمعمول باشد که این مورد از مسائل سردرد تشخیصی و درمانی است.
این عضو هیئت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران گفت: مشکلات سردردهای اولیه در بسیاری از اوقات تشخیصی نیست بلکه درمانی است مانند میگرن روزانه یا سردردهای که در اثر مصرف بیش از حد مسکن و مسکنهای مخدر پیش میآید.
نبوی در مورد میگرن ثانویه گفت: عمدتاً در این نوع از میگرن مشکلات تشخیصی و درمانی وجود دارد و توصیه ما به بیماران این است که بیماری خود را رها نکنند بلکه به پزشک متخصص مراجعه کنند.
وی آلودگی هوا با وجود مونوکسیدکربن و سرب در ذرات هوا را از عوامل میگرن در جامعه ما دانست.