رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، از عضویت و ثبت نام بیش 18هزار نفر از پژوهشگران و فناوران در سامانه این صندوق خبرداد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، از عضویت و ثبت نام بیش 18هزار نفر از پژوهشگران و فناوران در سامانه این صندوق خبرداد.
به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو» دکتر علی حیدری با اشاره به اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران کشور در سال 1382 تاسیس و در سال 89 واژه فناوران به نام آن اضافه شد، اظهارکرد: ترجمه فارسی نام سایت صندوق «بنیاد ملی علوم ایران» است که در زمان تصویب اساسنامه صندوق در شورای عالی انقلاب فرهنگی با این نام به ثبت رسید.
اختصاص 95 درصدفعالیتها به بخش ارزیابی و بررسی علمی
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با بیان اینکه این صندوق منابع مالی زیادی ندارد، ادامه داد: تا سال 89 بودجه صندوق 4 میلیارد تومان بود و در سال 90 به 10 میلیارد افزایش پیدا کرد که در مقایسه با دیگر نهادها بسیار کم است.
به گفته وی بیش از 95 درصدفعالیت های این صندوق مربوط به بخش ارزیابی و بررسی علمی است و 10 درصد آن به حمایت های مالی اختصاص دارد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران یک سازمان ملی است و وظیفه ما این است که با توجه به جریان ها و اهداف کلانی که در حوزه علم و فناوری در کشور ترسیم می شود، در موقعیت هایی که نیاز به تمرکز و تسریع در اقدامات ملی وجود دارد، کمک ها و حمایت های لازم را انجام دهیم. با این رویکرد، از ظرفیت هایمان برای یاری رسانده به محققان کشور که در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی فعالیت می کنند استفاده می کنیم.
عضویت و ثبت نام بیش 18هزار نفر از پژوهشگران و فناوران در سامانه این صندوق
وی با تاکید بر اینکه این صندوق از پژوهشگرانی که اهداف و برنامه های ملی داشته باشند، نیز حمایت می کند، تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع مالی، تمرکز ما در صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران بر شبکه سازی است؛ در این راستا شبکه ای علمی در سطح کشور فراهم کرده ایم که اساتید دانشگاه و اعضای هیات علمی در مناطق مختلف کشور می توانند باهم همکاری داشته باشند، همچنین به عنوان مجری و همکار طرح یا داور و ناظر طرح، با صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران همکاری کنند.
دکتر حیدری از عضویت و ثبت نام بیش 18 هزار نفر در سامانه این صندوق خبر داد و افزود: یکی از ویژگی های ممتاز صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران تعامل بخش قابل توجهی از اعضای هیات علمی در تمام مناطق کشور، برای انجام فعالیت های پژوهشی با این صندوق است . البته از نظر ما هنوز این پوشش نسبت به هدفی که صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران مد نظر دارد، مناسب نیست و به دنبال این هستیم که گستره را با رویکرد ملی هم از نظر تعداد و هم از نظر بودجه افزایش دهیم.
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران12 کارگروه دارد
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تاکید کرد: برای رسیدن به این هدف، اقداماتی در طی یک سال گذشته انجام شده است که یکی از مهمترین آنها، توجه ویژه به حمایت از طرح های حوزه علوم انسانی است. پیش از این صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران 6 کارگروه داشت که این تعداد الان به 12 کارگروه رسیده است.در این میان یک کارگروه علوم انسانی به 5 کارگروه در این حوزه تبدیل شده است.
وی اظهار کرد: حمایت از بخش تحقیق و توسعه در بخش کشاورزی و حوزه مطالعات اقلیم و مسائل مربوط به آلودگی هوا و ریزگردها و حوادث طبیعی از جمله مسائلی است که در سال های اخیر مورد توجه ویژه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران قرار گرفته است.
تشکیل کارگروه حمایت از تجاری سازی در سال گذشته
دکتر حیدری ادامه داد: در همین راستا یکی دیگر از حوزه هایی که صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به عنوان اولویت های کشور وارد آن شد، بحث تجاری سازی بود که سال گذشته کارگروه حمایت از تجاری سازی در صندوق تشکیل شد.
سند برنامه استراتژیک صندوق برای 5 سال آینده تدوین شد
وی با اشاره به اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور روندهایی که در نیازهای اولویت دار کشور قرار داشت ، در دستور کار جدی خود قرار داده است، ادامه داد: فعالیت دیگری که طی یک سال گذشته انجام شده است و در حال حاضر نتایج آن جمع بندی می شود، تدوین سند برنامه استراتژیک این صندوق است که برای انجام آن 14 ماه مستمر جلسه های کارشناسی برگزار شد و به این ترتیب استراتژی صندوق برای 5 سال آینده استخراج کردیم. از این طریق در واقع جایگاه خود را در اهداف نقشه جامع علمی کشور مشخص کرده ایم.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشورتصریح کرد: در این چهارچوب موارد مختلفی را مورد هدف قرار داده ایم که یکی از مهمترین موارد توجه به نیازهای کشور در انجام فعالیت های تحقیقاتی است. به عبارت دیگر در حال حاضر بخش قابل توجهی از فعالیت های پژوهشی ما نیاز محور نیست. به طور طبیعی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران چون سازمان حمایتی است تحت تاثیر این مشکل قرار می گیرد.
دکتر حیدری افزود: بر همین اساس یکی از اولویت هایی که در سند چشم انداز صندوق به آن رسیدهایم، این است که بخش پژوهش های نیاز محور را در صندوق توسعه دهیم و بتوانیم زیرساخت و الگوهایی برای آنها فراهم کنیم.
جریان سازی برای شکل گیری کرسی های پژوهشی
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تاکید کرد: با توجه به اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران شبکه انسانی و ارتباطی قابل توجهی دارد، می توانیم برای اثرگذاری از این ظرفیت استفاده کنیم. این اثرگذاری از منظر صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، بیشتر از اینکه در منابع مالی باشد، در جریان سازی نقش دارد.
وی در خاتمه گفت: یکی از مواردی که از آن به عنوان جریان سازی ها یاد می شود و در این صندوق شروع شده، جریان سازی برای شکل گیری کرسی های پژوهشی است.
گفتنی است، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشوریکی از واحدهای تابعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.