هنوز مدت زیادی از به دنیا آمدن گوشی های تلفن همراه نسل جدید نگذشته است که تجهیزات اینترنتی یا همان MIDها، مسیر خود را در تسخیر این وسایل الکترونیکی کوچک، به خوبی پیدا کرده اند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، شاید به توان گفت هنوز مدت زیادی از به دنیا آمدن گوشی های تلفن همراه نسل جدید نگذشته است که تجهیزات اینترنتی یا همان MIDها، مسیر خود را در تسخیر این وسایل الکترونیکی کوچک، به خوبی پیدا کرده اند. اما شاید همین مدت اندک کافی بود تا اندیشه تولد کودکی دیگر در دنیای اینترنت و وسایل الکترونیکی، شکل بگیرد.
تلویزیون هوشمند چیست؟
تلویزیون های هوشمند یا همان چیزی که امروزه در دنیای رنگارنگ تبلیغات تحت نام Smart TV میشناسیم، امروزه رقبت اصلی را در بین تولید کنندگان تلویزیون بخود اختصاص داده است. رقابتی که در آن هریک از برندها سعی در باهوش نشان دادن کودک خویش دارد.
علاوه بر باهوش بودن، به این تلویزیون ها میتوان صفت های دیگری نظیر Connected TV (تلویزیون متصل) و یا Hybrid TV ( تلویزیون تلفیقی) را نسبت داد.
شاید خیلی ها این نوزاد را با برادر دوقلویش یعنی IP TV ها اشتباه میگیرند که این درست نیست و علیرغم شباهت نام ظاهریشان، سیستم و خدمات متفاوتی دارند.
هوشمندی این کودک در چیست؟
شاید به جرات بتوان هوشمندی این کودک را در سیستم عاملی که بر پایه سخت افزار آن سوار است، دانست. چیزی که در تلویزیون های عادی قدیمی علاوه بر اینکه وجود نداشت، حتی به عنوان یک رویا هم دور از ذهن بود.
سازندگان این تلویزیون ها تمام سعی خود را کرده اند تا با قرار دادن پلتفرم یا میان افزارهای لازم، سرویس های اصلی یا همان هوشمندی این کودک را به رخ بکشند.
شاید به توان وجه مشترک تمام تلویزیون های هوشمند را ارائه دو سرویس زیر دانست:
1- ایجاد ارتباط با دیگر وسایل مرتبط با شبکه همانند رایانه ها جهت انتقال فایلهای عکس، فیلم و صوت
2- ایجاد ارتباط و تعامل با سرویس های تحت وب و وب سایت ها نظیر شبکه های اجتماعی، وب سایت های پخش آنلاین فیلم، فروشگاه های اینترنتی، بازی ها و بخش پشتیبانی آنلاین برنامه های تلویزیونی
سخن آخر این که این جعبه جادو که تا کنون به عنوان یک وسیله ارتباطی یک طرفه شناخته میشد، این فرصت را یافته تا با شکستن این عرف و سنت دیرینه، راه تعامل و دوسویه را با جهان پیرامون خویش برقرار نماید.
هرچند که مفهوم اینترنت و تعامل دوسویه در کالبد این کودک نهفته است اما وجود زیر ساخت هایی نظیر پهنای باند لازم، رشد این کودک را در هاله ای از ابهام قرار داده است. بخصوص در کشور ما که مشکل پهنای باند، بزرگترین چالش برای این تکنولوژی میباشد، باید دید که آیا قدرت این کودک، خواسته های خود را بر مشکلات تحمیل میکند یا خیر.