به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»،به نقل از نشریه مناسب محققان با تزریق مولکولی به نام TFP5 به گروهی از موشهای آزمایشگاهی مبتلا به بیماری آلزایمر دریافتند که این مولکول میتواند در ترمیم حافظه و کاهش علائم بیماری آلزایمر بدون ایجاد عوارض جانبی سمی مؤثر باشد.
براساس این گزارش محققان نشان دادند: کاهش قابل توجهی در علائم مختلف این بیماری در موشهای مبتلا به آلزایمر که تحت تزریق داخل صفاقی TFP5 قرار گرفتند نسبت به گروه دیگری از موشها که تحت تزریق دارونما قرار گرفتند مشاهده شد و این تغییرات در موشهای دریافت کننده TFP5 بدون از دست دادن وزن، ایجاد تنشهای عصبی و اضطراب و یا نشانههای مسمومیت حاصل شد.
نتایج حاصل از این گزارش افزود: TFP5 از تنظیم کننده یک آنزیم کلیدی مغز به نام cdk5 مشتق شده است که فعالیت بیش از حد این آنزیم در ایجاد مشخصه اصلی بیماری آلزایمر یعنی تشکیل پلاکهای بتا آمیلوئید دخیل است.
به گفته محققان یافتههای این مطالعه نشان میدهد که با هدف قرار دادن نقصهای اساسی مولکولی در بیماری آلزایمر میتوان به درمانهای به مراتب بهتری امید داشت و گام بعدی پیدا کردن این موضوع است که آیا TFP5 میتواند دارای اثرات مشابهی در انسانها باشد و اگر نه پیدا کردن مولکولی دیگر در این میان است.