به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، دکتر علی اکبر سیاری زودرسترین و شایعترین علت این ابتلا را حساسیت به پروتئین شیر گاو دانست و اظهار داشت: حساسیت غذایی از جمله عواملی است که سلامت کودکان را به مخاطره میاندازد، در واقع این حساسیت نوعی واکنش سیستم ایمنی بدن در مواجهه با برخی مواد غذایی است.
وی گفت: بیش از 170 ماده غذایی منجر به واکنش سیستم ایمنی بدن میشوند که شایعترین آنها لبنیات گاوی به ویژه شیر، تخم مرغ، بادام، بادام زمینی، ماهی، گندم و سویا است که 90 درصد موارد حساسیت غذایی در کودکان را تشکیل می دهد؛ حال ممکن است در اکثر موارد کودکان به یک ماده و گاهی به چند ماده غذایی حساسیت داشته باشند.
سیاری افزود: حساسیت غذایی در پوست، دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی، قلب و عروق و چشم باعث تظاهرات بالینی و آسیب مخاطی میشود.
مدیر گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه حساسیت غذایی در پوست به صورت کهیر، اگزما، آنژیوادم و راشهای جلدی تظاهر میکند، گفت: بروز تظاهرات پوستی در مصرف شیر، تخم مرغ، مغزها، کیوی، گندم، سویا، ماهی، توت فرنگی، گزش حشرات، عفونتهای باکتریال و قارچی و انگلی و حساسیت بر اثر مصرف دارو و تزریق فرآوردههای خونی شایعتر است.
وی افزود: خطرناکترین تظاهرات بالینی حساسیتهای غذایی تظاهرات عمومی به صورت خارش اطراف دهان، ضعف، ترس، برافروختگی، خارش پوستی، سرفه، گرفتگی گلو، عطسه، خس خس سینه، تهوع، دل درد، استفراغ، از دست دادن هوشیاری، شوک و مرگ ناگهانی است.
کودکان حساس به ماده آلرژن باید آمپول «اپینفرین» همراه داشته باشند
رئیس هشتمین کنگره سلامت، تغذیه و آلرژی غذایی کودکان با بیان اینکه معمولا شروع علائم از چند دقیقه تا دو ساعت پس از تماس با ماده آلرژن اتفاق میافتد، گفت: این حساسیت یکی از اورژانسهای پزشکی کودکان است و والدین، مربیان مهدها و مدارس باید اطلاعات لازم را از نظر پیشگیری و اقدامات درمانی آموزش دیده باشند،همچنین باید همیشه آمپول «اپینفرین» همراه بیمار باشد.
سیاری با اشاره به اینکه تنها راه درمان حذف ماده غذایی حساسیت زا است، اظهار کرد: تشخیص و درمان حساسیت با توجه به حرکت به سمت صنعتی شدن با مشکل مواجهه شده است و به همین منظور انجمن علمی تغذیه کودکان به منظور تسهیل و اطلاع رسانی برای کسانی که مراقبت بهداشتی را برای کودکان بر عهده دارند، تصمیم گرفت همایشی را به منظور ارائه تجربیات و تبادل نظر در این مورد برگزار کند.
هشتمین کنگره سلامت، تغذیه و آلرژی غذایی کودکان، از 4 تا 6 بهمن 91 به همت انجمن علمی تعذیه کودکان ایران و با همکاری گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان مفید، مرکز طبی کودکان و انجمن ترویج تعذیه با شیر مادر با حضور متخصصان کودکان، فوق تخصصهای کودکان، پزشکان عمومی، متخصصان تغذیه و کارشناسان تغذیه با دو محور اساسی «تغذیه و آلرژی غذایی» و «اصول تغذیه سالم در کودکان» در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور برگزار خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 22259003 تماس بگیرید و یا به سایت ped.sbmu.ac.ir مراجعه کنید.