تزریق بوتاکس به عضله مثانه میتواند یک گزینه مناسب درمانی برای بیاختیاری ادرار باشد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از نشریه آنلاین مدیکال اکسپرس، سازمان غذا و داروی آمریکا تزریق بوتاکس را برای درمان نوعی از بیاختیاری ادراری به نام بیش فعالی مثانه به تصویب رساند.
به گفته FDA به منظور تعیین ایمنی و اثربخشی این دارو در دو کارآزمایی بالینی شامل بیش از 1100 بیمار مبتلا به بیش فعالی مثانه از تزریق بوتاکس نسبت به دارونما استفاده شد و آزمایشات نشان دادند بیمارانی که تحت تجویز تزریق بوتاکس قرار گرفتند نسبت به گروه دارونما نزدیک به 2 بار کمتر در روز تحت حملات بیاختیاری ادراری قرار گرفتند.
نتایج حاصل از این گزارش میافزاید: تزریق بوتاکس به عضله مثانه میتواند موجب شل شدن مثانه و تقویت قسمت ذخیره سازی ادراری شده که نهایتاً تکرر ادرار را کاهش میدهد.
محققان همچنین افزودند: به منظور کاهش عوارض جانبی این دارو، افرادی که در دستگاه ادراری خود عفونت دارند نباید تحت تجویز بوتاکس قرار بگیرند و نیز افرادی که این دارو را دریافت میکنند باید قبل از استفاده، در طول استفاده و چند روز پس از آن از آنتیبیوتیک استفاده نمایند.
بیش فعالی مثانه یک بیماریست که در آن مثانه به صورت بیش از حد و یا بدون هشدار فعال شده و باعث دفع بیاختیار و یا ناگهانی ادرار و تکرر ادرار میشود.