به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، شهلا میرگلو بیات درباره الزامی شدن مشاوره ژنتیک زوجهای جوان پیش از ازدواج، گفت: اجباری و همگانی شدن مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج مانع از اختلالات ژنتیکی در نسل آینده کشور شود.
وی با بیان اینکه هماکنون مشاوره ژنتیک در کشور بهصورت محدود انجام میشود، افزود: اما ضرورت دارد با نگاهی جامعنگر این نوع از خدمت مشاورهای بهصورت الزامی بهویژه در ازدواج های فامیلی اِعمال شود.
این نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: هم اکنون بحث مشاوره ژنتیک در کشور محدود به خواست متقاضیان برای بهرهمندی از این نوع مشاوره است که جا دارد در قالب قانونی جامع و کارشناسی شده مصوب و به بحثی اجباری و همگانی تبدیل شود.
میر گلو بیات یادآور شد: البته در تصویب قوانین مرتبط با اجباری شدن مشاوره ژنتیک باید جوانب مختلف آن نظیر تامین اعتبارات کارشناسی شود، زیرا اگر در این زمینه دید جامعنگری وجود نداشته باشد قانون، فاقد ضمانت اجرایی لازم خواهد بود.
وی با تأکید بر هزینههای زیاد مشاوره و آزمایشهای ژنتیک در کشور، افزود: این دیدگاه که نباید بار چنین هزینههایی بر دوش خانوادهها و زوجهای جوان باشد استدلال درستی است، اما نباید بار چنین مواردی با دیدگاه یک جانبه نگرانه بر گرده دولت تحمیل شود.
میرگلو بیات در تشریح بیماریهایی که ممکن است در اثر بی توجهی به مشاوره ژنتیک در نسل آینده کشور رخ دهد، گفت: بیماریهای دیستروفی عضلانی، بیماری هانتینگتون، تالاسمی، سندرم داون از جمله بیماریهایی است که در نتیجه بیتوجهی به مشاوره و آزمایشهای ژنتیک در این زمینه امکان بروز و ظهور دارد.