به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نشست دانشجویی «دستاوردهای انقلاب پس از 34 سال»، با حضور تعدادی از نمایندگان تشکل های دانشجویی در «خبرگزاری دانشجو» برگزار شد.
میکائیل دیانی نماینده اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در این نشست گفت: انقلاب اسلامی و هر نظامی سیاسی باید از دو بعد مشروعیت و کارآمدی خود را با اثبات برساند.
مشروعیت انقلاب را ثابت کردیم
وی تصریح کرد: پس از گذشت 34 سال از انقلاب بُعد مشروعیت خود را خصوصا پس از حضور 85 درصدی مردم در عرصه انتخابات 88 ثابت کردهایم؛ همچنین در انتخابات اخیر مجلس با وجود تحریمها شاهد حضور پررنگ مردم بودیم.
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: از بُعد کارآمدی نیز که عمل تثبیت انقلاب و نشانهای برای الگوسازی دیگر کشورهاست، امروز مدنظر قرار دارد.
این فعال دانشجویی تأکید کرد: در بُعد کارآمدی چند المان، از جمله پیشرفت مدنظر قرار دارد و همچنین انسجام در بحث تشکیلاتی نیز مورد سوم خروجی است هم اکنون از نظام ساتع میشود.
دیانی خاطرنشان کرد: در بحث پیشرفتها همزمان با انقلاب در دیگر کشورها نیز تغییر و تحول ایجاد شد و حسنی مبارک با یکی دو سال اختلاف روی کار آمد و سیستم حکومتی در مصر تغییر پیدا کرد.
این فعال دانشجویی حکومت جمهوری اسلامی ایران را مستقل دانسته و افزود: امروز پیشرفتهای فراوانی در عرصه علم از جمله نانو، فضا، بیوتکنولوژی و انرژی هستهای داشتهایم که معدود کشورهای در سطح دنیا به این سطح از علم دست یافتهاند.
دانش شرق آسیا کپی غرب است اما علم ما دانش بنیان
دیانی دانش کشورهای شرق آسیا را وارداتی خواند و ادامه داد: تمام دانش کشورهای شرق آسیا که از نظر ما پیشرفته هستند کپی شده از غرب است در حالی که ما به جهت تحریمهایی که از اول انقلاب با آن روبهرو بودهایم صاحب علمی دانشبنیان هستیم.
دیانی با انتقاد از برخی افراد که اعلام می کنند چون در یکی دو سال اخیر تحریم شدهایم با مشکلاتی مواجهیم، گفت: باید به آن دسته از افراد بگوییم که ما از اول انقلاب با بحث تحریم روبهرو بودیم.
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: اولین تحریم علمی ما در سال 1981 بوده است و پس از آن تحریمهای نظامی و سیاسی شامل حال ما شده و تحریم چیزی نیست که بخواهد جلوی پیشرفت ما را بگیرد.
گرانترین علم دنیا هم اکنون در دستان ایران است
وی افزود: امروز گرانترین کالای دنیا علمی است که بهصورت دانشبنیان به دست میآید و ما امروز به آن دسترسی پیدا کردهایم.
دیانی با اشاره به بعد سیاسی انقلاب ادامه داد: در بعد سیاسی که استقلال یا وابستگی هر کشوری نشان دهنده این موضوع است، جمهوری اسلامی به خوبی عمل کرده و در شرایط جنگ سرد که باید به یک سمت شرق یا غرب تمایل داشت به هیچ سمتی گرایش پیدا نکرد.
جمهوری اسلامی مدل سومی از حکومت را ارائه کرد
این فعال دانشجویی با بیان اینکه جمهوری اسلامی یک مدل سوم حکومتی ارائه کرد ادامه داد: در این34 سال با پیچهای تاریخی فراوانی روبهرو بودیم؛ از جمله درگیریهای سال 58 و جنگ تحمیلی از نمونه های آن است و امروز که در پیچ تاریخی قرار گرفته ایم دنیا ما را محور و نقطه اثرگذار منطقه میدانند.
وی در خصوص بحث کارآمدی در حیطه تشکیلاتی جمهوری اسلامی به سخنی از حضرت امام اشاره کرد و گفت: امام فرمود: «مسئولان نظام در جمهوری باید ید واحده باشند» و این مهم سبب میشود سخن یک شهروند، یک رئیس جمهور و یا رهبر در جمهوری اسلامی در دنیا مطرح شود.
دیانی کتاب خاطرات جک استراو اشاره کرد و گفت: وی در این کتاب اذعان کرد که حرف مسئولین در جمهوری اسلامی با مردم یکی است.
اختلافات بین مسئولین انسجام جمهوری اسلامی را تحتشعاع قرار میدهد
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل به اتفاقات اخیر مجلس و اختلاف بین رئیس جمهور و رئیس قوه مقننه اشاره کرد و گفت: اختلافات بین مسئولین انسجامی که در جمهوری اسلامی توقع میرود را تحتشعاع قرار میدهد و کشورهای منطقه که تحولات اخیر در آنها به وقوع پیوسته مشروعیت نظام را به عنوان مدل سوم حکومتی پذیرفتند اما منتظرند ببینند نظام کارآمدی لازم را دارد یا خیر.
وی ایران را بهعنوان کشور اول از لحاظ رشد علمی در چند سال اخیر برشمرد و خاطرنشان کرد: ما هرگز بررسی نکردهایم که این رشد علمی با رشد صنعت برابر بوده یا خیر و یا علم و صنعت توانسته با یکدیگر ارتباط برقرار کنند؟
دیانی در ادامه اشتغال را یکی از مشکلات عمده کشور دانست و از عدم ارتباط بین صنعت و دانشگاه انتقاد کرد.
دیانی عدم ارتباط بین صنعت و دانشگاه را سبب بهوجود آمدن مشکل اشتغال دانست و ادامه داد: این موضوع هرگز در جمهوری اسلامی جدی گرفته نشد و بارها شاهد تذکر از سوی رهبری به مسئولین و دانشگاهیان بودیم.
این فعال دانشجویی با اشاره به مدل مصرف در جمهوری اسلامی گفت: وقتی نرخ مصرف انرژی در ایران 18 تا 19 برابر آمریکا و 9 برابر ژاپن است نشان دهنده این موضوع است که باید در این خصوص فرهنگسازی لازم صورت گیرد.
هنوز فرهنگ غلط مصرف کالا را جمهوری اسلامی تغییر نداده است
وی با انتقاد از نوع مصرف کالا و فرهنگ رایج بین مردم در خصوص بهتر بودن جنس خارجی از جنس داخلی، افزود: این نوع تفکر در دوران قاجار در بین مردم رسوخ پیدا کرد و جمهوری اسلامی هنوز نتوانسته که این فرهنگ را تغییر دهد و باید گفت برخی کالاهای داخلی از لحاظ کیفیت بسیار بهتر از اجناس خارجی است.
متدولوژی امام مردمی بود
دیانی در بخش دیگری از اظهارات خود با تأکید بر اینکه متدولوژی امام مردمی بود افزود: روش امام بر پایهای بوده است که در هر اتفاق سیاسی کشور میتوانست همه مردم را پای کار بیاورد.
وی به اصل 44 قانون اساسی مبنی بر خصوصیسازی اشاره کرد و گفت: این مسئله بهخوبی در کشور عملیاتی نشده است و یکی از مشکلات نظام همین موضوع است و اگر اقتصاد را به سوی اقتصاد مردمی ببریم این مشکل تا حدود زیادی حل میشود.
وی به اتفاقات پس از جنگ اشاره کرد و افزود: قرار بر این بود که بعد از جنگ ساختارها را درست تنظیم کنیم و خلاهای قانونی از جمله بحث اقتصادی را که دولت هاشمی و خاتمی از ترس دست به آن نزدند، ترمیم کنیم.
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل به آغاز طرح تحول اقتصادی توسط دولت احمدینژاد اشاره کرد و ادامه داد: اگر طرح فرمان هشت مادهای رهبری اجرا میشد که یکی از قوانین آن رفع خلاهای قانون بانکی بود، اختلاسی چون با آن وسعت به وجود نمیآمد.
این نظام بانکی مورد علاقه جمهوری اسلامی نیست
دیانی در ادامه صحبتهای خود به نقصهای فراوان نظام بانکی اشاره کرد و گفت: این نظام بانکی مورد علاقه جمهوری اسلامی نیست چرا که راههای فرار قانون در این نظام بانکی بسیار زیاد است؛ از جمله وامهایی که به صورت کلان داده میشود ولی نظارتی بر آن نیست.
دیانی تأکید کرد: مسئولین قوا باید همه کمک دست رهبری در رأس نظام باشد چرا که وحدت این قوا سبب می شود رهبری بهتر جامعه را پیش ببرد.
مسئولین اختلافافکنی کنند، جنبش دانشجویی مقابل آنها خواهد ایستاد
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل تأکید کرد: اگر مسئولین نظام بخواهند اختلافافکنی کنند جنبش دانشجویی محکم مقابل آنها خواهد ایستاد.
وی تفاوت نظام جمهوری اسلامی با بقیه حکومتها را مبتنی بر دین بودن جمهوری اسلامی دانست و افزود: در دیگر حکومتها و نظامهای سیاسی دنیا قدرت و ثروت حرف اول را می زند.
این فعال دانشجویی به دو نمونه نظامهای سیاسی اشاره کرد و گفت: در سیستم مارکسیستی قدرت برای ثروت و در لیبرالیستی ثروت برای قدرت است.
وی ادامه داد: در جمهوری اسلامی حاکم شرع تصمیمگیرنده بوده و همواره بر آن بودهایم حکم شرع را عمل کنیم.
جمهوری اسلامی با دو بال مهدویت و مسیر سرخ امام حسین (ع) حرکت میکند
دیانی دو المان را برای پیشرفت جمهوری اسلامی مدنظر قرار داد و افزود: یک مسیر سرخ حضرت امام حسین (ع) و دومین نظام مهدوی است که جمهوری اسلامی براساس این دو بال حرکت میکند.
وی افزود: برای رسیدن به آینده سبز مهدوی تلاش میکنیم و در این مسیر فردی به نام امام وجود دارد که هر جا سرعت کم شد به واسطه حضورش سرعت از قبل هم تندتر میشود.
رابطه امام و امت مسیر حرکت جمهوری اسلامی را تعیین کرده است
وی با بیان اینکه رابطه بین امام و امت مسیر حرکت جمهوری اسلامی را تعیین کرده است افزود: فتنههای مختلفی در جمهوری اسلامی داشتیم و جنگ تحمیلی را پشت سرگذاشتیم و در فتنههای 78 و 88 با محوریت رهبری همه دور هم جمع شویم.
وی افزود: نگرش مردم ایران به حکومت قدرت و دین و رابطه مردم با ولایت سبب شده مسیر جمهوری اسلامی همواره رو به پیشرفت باشد.
وی با اشاره به برخی توقفگاههای در مسیر پیشرفت ادامه داد: به دلیل حب قدرت بین سیاسیون و گاها وابستگی برخی سیاسیون به جریانهای خارج از کشور شاهد توقفگاههای بودیم که از جمله فتنههای 78 و 88 از نمونههای آن است.
دیانی تأکید کرد: سیاسیون اگر نگاهشان نسبت به مقوله قدرت براساس اسلام باشد اختلافات حل میشود.
اختلافات سیاسیون به دلیل چسبندگی به قدرت است
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل اختلافات بین سیاسیون در فضای سیاسی قبل از انتخابات را به دلیل چسبندگی به قدرت دانست و افزود: تحزب برای هدایت مردم شکل می گیرد و در اول انقلاب شاهد بودیم که حزب جمهوری اسلامی تا زمانی که هدف هدایت مردم را برعهده داشت بهترین تأثیرگذاری را به جا گذاشت.
وی ادامه داد: تمام کاندیداها در دورههای اول و دوم مجلس از حزب جمهوری بودند و قاطبه فعالیتهای سیاسی کشور دست این حزب بود.
فعالیت احزاب برای هدایت مردم است نه رسیدن به قدرت
دیانی افزود: احزاب باید به این موضوع توجه داشته باشند که فعالیت آنها در جمهوری اسلامی برای هدایت مردم است نه رسیدن به قدرت.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی عموما احزاب یا برای به قدرت رسیدن شکل میگیرند و یا بیش از آن برای ماندن در قدرت ادامه داد: برخی احزاب توسط دولت ساخته میشوند که این نگاه، نگاه غلطی است.
نگاه لیبرالیستی عموم سیاسیون سبب فراموشی مشی اصلی انقلاب شده است
وی به فعالیتهای سیاسی دولتها در پایان دوران کاریشان اشاره کرد و افزود: کارگزاران در دولت سازندگی مشارکت در دولت اصلاحات و اطرافیان رئیس جمهوری فعلی جریانهای را به وجود آوردند که در قدرت بمانند.
وی در پایان گفت: این نگاه مادیگرا و لیبرالیستی سبب شده عموما سیاسیون مشی اصلی در جمهوری اسلامی را به فراموشی بسپارند.