کد خبر:۲۲۷۶۴۰
مدیر سیاسی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

ماهیت کار جامعه مدرسین فرا جناحی است

مدیر سیاسی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: ماهیت کار این جامعه فراجناحی است و سیاست به معنای کلان در اهداف آنها دیده می‌شود.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، برنامه راه سوم با محوریت پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی شب گذشته با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید محسن صالح، مدیر سیاسی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از شبکه دوم سیما پخش شد.


مدیر سیاسی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به ساختار جامعه مدرسین حوزه علمیه گفت: ساختار و تشکیلات جامعه مدرسین قبل و بعد از انقلاب بر اساس نیازهای جامعه تغییر یافته است.


صالح با بیان اینکه عملکرد جامعه مدرسین در قبل از انقلاب زیرزمینی بود افزود: جامعه مدرسین قبل از انقلاب محفلی زیرزمینی بود و جلسات در منازل اعضای گروه تشکیل می‌شد که در آن جلسات به رایزنی و اعلام بیانیه و امضای آن می‌پرداختند.


وی ادامه داد: جامعه مدرسین بعد از انقلاب به تشکل‌های رسمی تبدیل شد و جایگاه حقوقی به خود گرفت و همان افرادی که قبل از انقلاب عضو آن بودند نیز در قالب تشکل فرهنگی و سیاسی تحت عنوان حوزه علمیه قم شکل گرفتند.


صالح یادآور شد: اساسنامه‌ای که سال 60 به تصویب رسیده بود در سال 78 مورد بازنگری قرار گرفت که در حال حاضر تشکلات دچار تغییر شده و شورای عالی جامعه مدرسین بیش از 50 نفر از اساتید و علما را به عضویت خود در آورده است.


وی با اشاره به اینکه 4 معاونت در جامعه مدرسین وجود دارد بیان کرد: معاونت‌های جامعه مدرسین شامل معاونت جامعه و مردم، روحانیت و حوزه، جامعه و نظام و معاونتی که مسائل مالی و اداری را به عهده دارد فعالیت می‌کنند.


مدیر سیاسی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پاسخ به اینکه اگر سال 1341 نقطه آغاز جامعه مدرسین در نظر گرفته شود در این 50 سال رابطه حوزه علمیه با مردم و طلاب چگونه است توضیح داد: حرکت آغازین جامعه مدرسین با نیت ساختار حوزه تشکیل شد که با توجه به شرایط این برنامه به سرانجام و خواسته خود رسیده است.


وی در ادامه مطلب فوق یادآور شد: خاستگاه حوزه علمیه «ساختار حوزه» بود که این کار پس از انقلاب در اولویت قرار گرفت تا در راستای اصلاح حوزه و اقدامات کلان انجام وظیفه کند.


این مقام مسوول با تاکید بر وظایف شورای مدیریت جامعه مدرسین افزود: تنها وظیفه شورای مدیریتی، مدیریت بود که بعد از مدتی برای رفع نواقص، مدیریت مجزا و سیاست‌گذاری برای حوزه طراحی شد که معرفی اعضای شورای عالی به عهده حوزه علمیه است.


به گفته صالح، بر اساس اساسنامه شورای عالی حوزه، 7 تا 9 نفر از علما با پیشنهاد جامعه حوزه علمیه می‌توانند فعالیت خود را در دبیرخانه شورا و مدیریت جامعه مدرسین آغاز کنند.


وی افزود: جامعه مدرسین یک نهاد بالادستی برای شورای عالی حوزه تلقی می‌شود و آنها مدیر را انتخاب می‌کنند.


مدیر سیاسی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پاسخ به اینکه کارکرد ساختار سیاسی و جامعه مدرسین که با آن انگیزه بعد از انقلاب آغاز به کار کرده اند نظر امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نسبت به حوزه علمیه چیست گفت: امام خمینی(ره) در منشور روحانیت تعابیر بلندی در خصوص جامعه مدرسین دارد و جایگاه رفیع آن را گوشزد می‌کند و مدرسین حوزه را ستون محکم در حوزه علمیه معرفی می‌کند.


وی در ادامه مطلب فوق افزود: مقام معظم رهبری به کررات جایگاه جامعه مدرسین را با عبارات گوهر بار خود توصیف کرده و تاکید دارند که جامعه مدرسین هویت حوزه است.


این مقام مسوول تاکید کرد: جامعه مدرسین اعتبارش را خودش کسب کرده و به نوعی اعتبار ذاتی دارد و رهبران انقلاب نگاهی ریشه‌دار همراه با تکریم به جامعه مدرسین حوزه علمیه دارند.


وی به خط مشی جامعه مدرسین اشاره و اظهار کرد: در حوزه علمیه نظرات گوناگونی وجود دارد اما برآیند کلی از اساتید، فضلا و مدرسین تفکرات گوناگون آنهاست و در هیچ برهه‌ای از زمان نظرات یکسان نبوده و در برخی از مسائل اختلاف سلیقه میان آنها وجود دارد که این امر طبیعی است.


صالح با بیان اینکه بیشترین فعالیت و رسالت جامعه مدرسین با توجه خاستگاه حوزه حول محور اداره حوزه می‌چرخد تصریح کرد: طلاب در جامعه مدرسین علاوه بر اداره حوزه که مهمترین وظیفه آنهاست به امر به معروف و نهی از منکر در مسائل کلان کشور می‌پردازند.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری نسبت به نظام اسلامی و دولت نگاه منصفانه دارند و بر این امر تاکید می‌کنند که هیچگاه بعد نصیحت فراموش نشود و در حوزه علمیه نیز این موضوع باید مدنظر قرار گیرد.


مدیر سیاسی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به برگزاری«همایش نیم قرن حضور» اشاره کرد و گفت: به مناسبت 50 سال تلاش علمی، فرهنگی، سیاسی و...، 25 و 26 بهمن ماه این همایش در قم برگزار خواهد شد.


صالح با بیان اهداف برگزاری این همایش توضیح داد: این همایش با 2 محور کلی پرداختن به نقش روحانیت و حوزه در انقلاب اسلامی، معرفی و شناساندن تاریخچه، خدمات و اقدامات حوزه در زمان حضور امام خمینی(ره) به نسل جوان، ترسیم و تدوین افق‌های آینده حوزه علمیه برگزار خواهد شد.


این مقام مسوول تاکید کرد: در تاریخ شواهد نشان از آن دارد که محور فعالیت‌ها بر روی افراد استوار بوده و تلاش‌های آنها ستودنی و قابل تجلیل است که در این همایش از خدمتگزاران و فعالان این عرصه تقدیر و با همکاری معاونت سیما (آقای دارابی) چندین برنامه مستند فاخر تولید و در اواخر این هفته پخش خواهد شد.


صالح افزود: با گذشت 33 سال از انقلاب اسلامی جامعه مدرسین به دنبال یک حزب سیاسی بوده و بعد از انتخابات در قدرت وجود نداشتند چرا که ماهیت کار آنها فراجناحی است و سیاست به معنای کلان در اهداف آنها دیده می‌شود.


وی در پاسخ به این سوال که در چند سال آینده حوزه علمیه در چه جایگاهی قرار خواهد گرفت ادامه داد: یکی از اهداف برگزاری همایش تشکیل کارگروهی برای مصاحبه با کارشناسان حوزوی است و این سیری که تا کنون داشته‌ایم را بررسی کرده و به دنبال تدوین سند چشم‌انداز هستیم تا جایگاه حوزه علمیه در افق آینده مشخص شود. 


لازم به ذکر است که برنامه گفتگو محور راه سوم که پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی را بر عهده دارد هر هفته دوشنبه‌ها ساعت 19 از شبکه دو به صورت زنده پخش می‌شود.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار