به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، در نخستین برنامه «راه سوم» در سال جدید، زمینههای فرهنگی و اجتماعی تحقق شعار سال «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» با حضور حمیدرضا مقدم فر، کارشناس علوم استراتژیک و مسائل فرهنگی و دکتر ساسان شاه ویسی، کارشناس مسائل اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.
مقدم فر با اشاره به عنوان سال جدید گفت: نامگذاری امسال و به کارگیری عبارت «حماسه» توسط مقام معظم رهبری بسیار حکیمانه بود؛ چرا که در یک شرایط دشوار، با دلاوری مردم یک حماسه خلق میشود.
وی در ادامه بیان کرد: حماسه در واقع به معنای آن است که دشمن با ایجاد شرایط سخت، مردم را به ایستادگی وا میدارد، اما یک پیروزی خلق شود.
کارشناس علوم استراتژیک و مسائل فرهنگی یادآور شد: مقام معظم رهبری در سفر به خراسان رضوی فرمودند «سال 91 سال رزمایش بود و امسال سال حماسه است که بدون شک سال حساسی خواهد بود.»
مقدم فر با اشاره به اینکه تعداد دشمنان کم نشده و مردم همچنان آماده هستند، گفت: با وجود تورم و مشکلات اقتصادی، مردم در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن سال گذشته شرکت کردند که این رزمایش خود یک پیروزی به حساب میآید.
وی اضافه کرد: سال 92 سال عملیات و حماسه است و سیاستمداران باید با بصیرت بیشتر دشمن شناسی کنند تا علاوه بر عبور از بحران، بر حامیان ولایت فقیه افزوده شود؛ چرا که امسال سال میوهچینی است.
این کارشناس ادامه داد: در سال گذشته دشمن با نوعی فریب، خط مشی هایی را به مردم القا می کرد که هدف آن فقط مذاکره با آمریکا بود، اما مردم ایران می دانند بدون آمریکا هم می توان پیشرفت کرد.
مقدم فر بیان کرد: حماسه سیاسی که در سال 92 پیش رو داریم، در واقع عرصه جنگ است؛ چرا که نظام و ایران اسلامی در جایگاهی قرار دارد که دشمنان توان مقابله با آن را ندارند، بنابراین تهدید کردن آنها بی معناست.
وی گفت: عوامل خارجی بر خصومتی به نام جنگ نرم، تبلیغات روانی و تحریم ها تاثیرگذار است و لازمه جوامع موفق و قوی انجام کارهای سخت است؛ البته در مقابل موفقیت های ایران، دشمنان تحریم هایشان را بیشتر می کنند.
در ادامه این برنامه شاه ویسی با اشاره به نامگذاری های سال های گذشته گفت: زمانی که به عناوین سه چهار سال گذشته می اندیشیم متوجه میشویم که مقام معظم رهبری با دوراندیشی خود شعار ملی و استعداد ملی را در نامگذاریها مطرح کردهاند.
این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه گفت: ریاضت اقتصادی در اسلام به معنای صرفه جویی است، به این ترتیب شعار امسال موجب همت مضاعف مردم خواهد شد؛ چرا که در سال گذشته جهاد اقتصادی مطرح شد و رویکرد آن مبتنی بر تلاش مردمی بود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: جهاد اقتصادی تحریمها را بیشتر کرد که نفع اصلی آن برای کشور بود؛ در سال جاری تولیدات ملی باید مبتنی بر الگوی مصرف باشد که این امر همت مضاعف و حمایت از تولیدات را بیشتر خواهد کرد.
شاه ویسی افزود: حماسه در لغت به معنای شجاعت و صلابت است و 9 دی، 22 بهمن و جنگ تحمیلی از نمونه های آن محسوب می شود که جایگاه خود را در میان مردم پیدا کرده است.
کارشناس
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: حماسه در کنار اقتصاد قرار گرفته که بدون شک مردم باز هم در این زمینه موفق خواهند بود؛ چرا که جهان در ریاضت اقتصادی بسر می برد، در صورتی که ایران با استفاده از منابع انسانی و اقتصادی خود روز به روز در حال پیشرفت است و مردم در حماسه سیاسی و اقتصادی در عرصههای گوناگون شجاعانه عمل کردهاند.
شاه ویسی در پایان خاطرنشان کرد: حماسه در متن ادبیات، رویکرد تمدن سازی و حماسه سازی داشته و قلمروی انقلابی را ایجاد کرده است؛ به این ترتیب فرهنگ و دانش باید در میان عموم مردم و مسئولین وجود داشته باشد.
برنامه گفتو گو محور راه سوم که پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه های فرهنگی و اجتماعی را بر عهده دارد، دوشنبه هر هفته از ساعت 19 از شبکه دو به صورت زنده پخش میشود.