به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، رهایی امروز در افتتاحیه دوازدهمین کنفرانس هوا و فضا در دانشگاه امیرکبیر با اشاره به پیشرفتهای علمی هوا و فضا گفت: در سه دهه گذشته انقلاب، موقعیت کشور در رشته هوا و فضا پیشرفت چشمگیری داشته است.
وی گفت: پیش از انقلاب در این حوزه کارهایی صورت می گرفت، ولی قابل تأمل نبود، به این ترتیب حرکت جهشی این صنعت در سه دهه گذشته آغاز شده است.
رئیس دانشگاه امیرکبیر تأسیس رشته هوا و فضا در این دانشگاه را از سال 66 دانست و گفت: تأسیس این رشته نوید خوبی برای آینده علمی این صنعت بود.
رهایی ادامه داد: از سال 66 تا کنون ما 1100 نفر فارغ التحصیل در این رشته داشتیم و در حال حاضر 230 نفر دانشجوی کارشناسی، 140 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و 60 نفر دانشجوی مقطع دکتری این دانشکده هستند.
وی دانشکده هوا و فضا را یکی از دانشکدههای کیفی دانشگاه دانست و گفت: در مقطع کارشناسی ارشد گرایش مهندسی ماهواره به عنوان یکی از گرایشهای مهم در این دانشکده تصویب شده است و امسال و سال بعد دانشجو پذیرش می کند.
رئیس دانشگاه امیرکبیر به پژوهشکده علوم و فناوری فضای این دانشگاه اشاره کرد و تاسیس آن را برای همکاری با صنعت هوا و فضا دانست و گفت: این پژوهشکده در میان 28 پژوهشکده دیگر این حوزه، بسیار فعال و توانمند است و دو طرح کلان ملی طراحی و ساخت هواپیمای 150 نفره و مطالعات مربوط به سفینه حامل موجود زنده در فضا را انجام داده است.
رهایی مطالعه درباره پنج مورد از زیرسیستمهای ناهید را یکی دیگر از پروژههای این پژوهشکده دانست و افزود: ارسال ماهواره ناهید جزو برنامههای موفقی است که توسط سازمان هوا و فضا در سال آینده انجام میشود.
وی همکاری سازمان هوا و فضا با دانشگاههای مختلف را کمنظیر دانست.
رئیس دانشگاه امیرکبیر در پایان با اشاره به محدودیتها، فشارها و تحریمهای موجود گفت: پیشرفتهای علمی ما در این شرایط باعث افتخار و غرور است که در سایه برنامهریزیهای مناسب و توان خوب کشور انجام شده است.