به گزارش خبرنگار باشگاه «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، دومین همایش ملی شهر اسلامی روز گذشته با حضور آیتالله عبدالهادی شاهرودی، نماینده مجلس خبرگان رهبری در استان گلستان، قالبیاف، شهردار تهران، سقائیان نژاد، شهردار اصفهان، مدیران عامل سازمان ها، اساتید برجسته دانشگاه، مهندسان و نخبگان فعال در عرصه شهر اسلامی در تالار امیرکبیر دانشگاه آزاد خوراسگان برگزار شد.
شهردار تهران در این همایش حیات شهر را وابسته به انسانیت دانست و گفت: جمال و جلال شهر در گرو انسانیت و اسلامیت است و هرگونه حرکت خارج از این باور ما را به نقطه مطلوب نخواهد رساند.
قالیباف با اشاره به اینکه اسفندماه سالگرد شهید خرازی و باکری است، عنوان کرد: باید فرهنگ، همت و مردانگی شهید خرازی ها در جامعه جاری و ساری باشد.
وی از خاطرات دوران مدیریت خود سخن به میان آورد و بیان داشت: در بازدیدهای خود از محلات تهران وارد کوچه ای شدم که به تازگی آسفالت شده بود، در این بازدید و در ابتدای مسیر، پیرزنی در گوشهای به دیوار ایستاده بود و بعد از اینکه بازدید تمام شد و به ابتدای کوچه بازگشتیم، آن پیر زن متوجه شد من شهردار هستم و گفت، ببین مادرجان به خاطر زحماتی که در شهر می کشید، ممنونم؛ اما من روی همان آسفالت قدیمی هم راه می رفتم و مشکلی نداشتم.
شهردار تهران ادامه داد: پیرزن به من گفت مشکل اصلی من فرزندم است که در پارک دارد به اعتیاد کشیده می شود. به داد فرزندم برسید آسفالت نو می خواهم چه کار؟
قالیباف افزود: آن پیرزن به من آموخت که نباید فقط به ظاهر شهر توجه کرد؛ بلکه باید به پیدا و نهان شهر و مردم رسیدگی شود.
شهردار تهران در ادامه در خصوص شهر اسلامی تصریح کرد: وقتی ما از شهر به عنوان یک نقطه جمعیتی و سکونتگاهی بحث می کنیم، تنها غرض شهر نیست. به طور حتم شهر و شهروند نیز جزء دغدغه مدیران قرار دارد؛ چرا که این مهم در اسلام مورد تاکید قرار گرفته است.
قالیباف افزود: جمال و جلال هر شهر در گرو انسانیت و اسلامیت آن است؛ بنابراین هر گونه حرکت و نگاه خارج از این باور ما را ازرسیدن به شهر اسلامی دور می کند.
وی با بیان اینکه شهر به طور حتم نکاتی پیدا، پنهان و ظاهر و باطنی دارد، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به یک شهر اسلامی باید به ظاهر و باطن شهر و پیدا و پنهان (آن) توجه شود.
شهردار تهران با اشاره به اینکه وقتی خدا انسان را آفرید و به خلقت خود افتخار کرد، از روح خود در آن دمید و همزمان انسانیت و آزادگی را نیز به انسان عطا کرد، اظهارداشت: امروز کسی نمی تواند آزادگی را از انسان بگیرد؛ چرا که آزادی را خدا به انسان عطا کرده است.
شهردار تهران تاکید کرد: باید تلاش کنیم این انسانیت که خدا به انسان هدیه داده، آسیب نبیند؛ زیرا حیات هر شهری بستگی به انسانیت آن دارد و روح هر جامعه انسانی در انسانیت آن نهفته است.
قالبیاف با تاکید بر اینکه ما بر اساس باورهای انسانی معتقدیم این انسانیت و آزادی زمانی حفظ می شود که هدایت قدسی داشته باشد، اظهار داشت: این هدایت در گرو اسلام و تبعیت از قرآن، توجه به روایت و احادیث معصومین است که ضمانت می کند انسانیت و آزادی در همه جوامع بشری حاکم باشد.
وی اضافه کرد: یکی از اشکالات مدیریت کنونی این است که سازوکار ما مبنی بر نگاه اسلامی نیست؛ بنابراین مدیریتی موفق است که ظاهر و باطن شهر را بشناسد و آن را ساماندهی کند.
شهردار تهران یادآورشد: بخش آشکار و ظاهر شهر، معماری و بافت شهر و بخش پنهان آن آسیب های اجتماعی است که ارتباطی بین باطن شهر و انسان دارد.
قالیباف با بیان اینکه عدم مدیریت درست، چهره شهر را نازیبا کرده است، گفت: مدیریت ما الزاما اسلامی نیست؛ بلکه مدیریت مطلوب است.
وی با اشاره به اینکه پیشرفت مطلوب در نگاه مدیریت اسلامی یک وسیله است نه هدف، افزود: مهمترین هدف مدیریت اسلامی، رشد و تعالی شهر و شهروندان است.
شهردار تهران تصریح کرد: کشورهای غربی به ظاهر شهر توجه می کنند؛ اما هدف مدیریت کشورهای غربی به ظاهر شهر توجه می کنند؛ اما هدف مدیریت شهری رسیدن به شهری اسلامی است و این تفاوت مدیریت نظام اسلامی و غیر اسلامی است.
قالیباف با بیان اینکه وقتی سخن از شهر و تمدن اسلامی است، باید در راستای ظاهر و باطن انسان و پیدا و پنهان شهر گام برداریم، خاطرنشان کرد: شهر مجموعه ای زنده و پیچیده است؛ بنابراین اسلامیت شهر وقتی محقق می شود که مسلمانی در روابط اجتماعی جامعه ظهور یابد.
وی با اشاره به اینکه اگر روابط اجتماعی درست و اسلامی شد، جامعه قرآنی محقق می شود و زیستی مومنانه خواهیم داشت، اظهار داشت: نگاه مردم به شهرداری نباید فقط خدماتی باشد؛ چرا که ارائه خدمات، هدف شهرداری نیست؛ بلکه وسیله ای برای رسیدن به شهر اسلامی است و برای این مهم نیازمند یک تربیت جدی هستیم.
قالیباف بیان داشت: اگر جهل وارد جامعه شود، آن جامعه عزت و کرامت انسانی خود را از دست می دهد و نمی توان به آن شهر اسلامی گفت.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین چالش امروز برای رسیدن به شهر اسلامی تنها دانستن خواسته ها نیست، ادامه داد: کشور در مرزهای دانش رشد علمی زیادی داشته است و این نشان از قابلیت جامعه، مردم و تلاش اساتید و اندیشمندان ما است.
شهردار تهران با بیان اینکه در بحث تئوری و دانش باید با کشورهای دیگر رقابت کنیم، اضافه کرد: نشست های زیادی برگزار می شو؛ اما در حوزه عمل و عملیاتی کردن پایمان می لنگد و این نشان میدهد که مدیریت ما اشکال دارد.
قالیباف تاکید کرد: چالش مدیریت اسلامی بزرگترین معضل جامعه ما است؛ بنابراین فرهنگ و مدیریت شهید خرازی ها باید در جامعه جاری شود.
شهردار تهران بیان داشت: مدیران امروز که به برکت نظام و شهدا در خدمت مردم هستند، باید این خلاها و شکاف های بزرگ را حل کرده و فاصله بین عمل و اجرا را کم کنند؛ زیرا اگر تنها تئوری ما پیشرفت کند و در عمل دچار اشکال باشیم، هیچ فایده ای ندارد.
وی با بیان اینکه بزرگترین مجاهدت و بهترین خدمت به نظام و امام پاسخ گفتن به خواسته های رهبر و شرمنده نبودن در برابر شهدا است، ادامه داد: لازم است کارآمدی دین را در جامعه تحقق بخشیم و اگر دیروز در خاکریز بودیم، امروز در راستای رسیدن در راه خون شهدا پیش برویم که این رسالت بزرگ ما است.
شهردار تهران ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری همایش ملی شهر اسلامی اظهار امیدواری کرد برگزاری این نشست ها راهی برای رسیدن به اهداف بزرگ باشد.
در ادامه این مراسم شهردار اصفهان به عنوان میزبان این همایش ملی پشت تریبون ایستاد و ضمن خیر مقدم به میهمانان از مولفه های شهر اسلامی سخن به میان آورد.
وی با بیان اینکه ایرانی ها همه پیشرفت های مادی و معنوی خود را مدیون شهدا هستند، ادامه داد: شجاعت، جدیت در مدیریت، اخلاص، گذشت و همت را باید از شهدا آموخت.
همچنین در این مراسم کمیسیون هایی در رابطه با بررسی مولفه های شهر اسلامی در سه سالن مجزا برگزار شد که دانشجویان و اساتید مقاله های خود را در رابطه با شهر اسلامی و مولفه های آن ارائه کردند.
پخش فتوکلیپ سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص شهر اسلامی به همراه نمایش عکس هایی از مساجد معروف سراسر جهان و ایران از جمله کشورهای مراکش، ترکیه، عربستان، عمان و هند از دیگر حاشیه های این همایش بود.
همچنین آیت الله عبدالهادی حسینی شاهرودی برای قرائت متن پیام مرجع تقلید آیت الله محمد حسینی شاهرودی به روی سن آمد و خواست سبد گل را از روی تریبون برداشته شود و گفت: سال ها پیش در چنین مراسمی که همه دور ما جمع شده بودند، از ما عکس گرفتند؛ اما عکس همه بود به غیر از من!
وی همچنین به اشتباه نوشتاری فامیلی که در این همایش اطلاع رسانی شده بود اشاره کرد و گفت: آیت الله حسینی شاهرودی به نام هاشمی شاهرودی درج شده است.