کد خبر:۲۳۰۰۹۷

گزارشی از «استارت‌آپ ویکند»؛ سومین دوره کارآفرینی

استارت آپ ویکند در چهارشنبه 9 اسفند سال 1391، در دانشکده برق دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، استارت آپ ویکند در چهارشنبه 9 اسفند سال 1391، ساعت 17  در دانشکده برق دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
 
همایشی که شناخت زیادی از آن نداریم. به رسم همایش‌ها و مراسمات گذشته، انتظار تشریفات و دیدن عرف‌‍‌هایی که معمولا در این گونه جمع‌ها وجود دارد را داشتیم اما همه ذهنیت ما با ورود به سالن، تغیر می‌کند.
 
مراسمی کاملا ساده با حال و هوای تماما دانشجویی. در اینجا خبری از مسئولین و سمت‌های رنگارنگ نیست. اینجا همه دانشجو هستند و سن و سالشان از 30 تجاوز نمی‌کند.
 
استارتاپ ویکند
 
کم کم اطلاعات بیشتری را نسبت به این همایش بدست می‌آوریم. استارت آپ ویکند، یک‌دوره آموزش 54 ساعته درباره آموزش کارآفرینی‌است که چهارشنبه سومین دوره آن برگزار گردید. دو دوره پیشین آن شهریورماه و آبان‌ماه سال جاری برگزار شده بود.
 
مراسم با سخنرانی آقای محسن ملایری، مدیریت مجموعه خاور زمین و مسئول مراسم آغاز می‌شود. از نوع پوشش و صحبت ایشان می‌شود تشخیص داد که با رویکردی دانشجویی بالای سن آمده است نه سمت و سویی مسئول گونه. هنوز هم درباره آن‌چه در این مراسم قرار است انجام شود اطلاعات کافی نداریم.
 
استارتاپ ویکند
 
این را می‌شد از چهره اکثر کسانی که در آن‌جا حضور داشتند، خواند که خوشبختانه آقای ملایری با علم به این موضوع، در همان ابتدای مراسم توضیحات جامعی را ارائه کردند.
 
ایشان انگیزه افراد در کار آفرینی را عواملی همچون بیکاری، تفریحات سالم، داشتن ایده‌ای خاص و... در تمام دنیا و هدف از دوره آموزشی استارتاپ ویکند را پیدا کردن این افراد و آموزش و هدایت آن‌ها در یک دوره آموزشی 54 ساعته دانستند.
 
آقای ملایری در ادامه سخنان خود گفت: هر چند که دوره استارتاپ ویکند، دوران طفولیت و ابتدایی خود را در ایران می‌گذراند ولی پیشرفت خوبی داشته است و شهرهایی همچون کرج، شیراز، تبریز و اصفهان، برای برگزاری دوره بعدی اعلام آمادگی کرده‌اند. هرچند که در ایران این سومین دوره‌ای است که برگزار می‌گردد اما در جهان استقبال خوبی از این دوره‌ها شده است و تاکنون 100هزار کار آفرین در این دوره‌ها شرکت داشته‌اند.
 
ملایری ادامه داد: تا کنون این دوره آموزشی، 970 بار و در 104 کشور مختلف برگزار گردیده است. دوره فعلی هم به‌طور موازی در شهرهای دیگر جهان هم اکنون در حال برگزاری است.
 
در ادامه مراسم دکتر نادری، رئیس کل انجمن های علمی دانشگاه امیرکبیر کمی در مورد مرکز ایده پردازی و نوآوری در دانشگاه صحبت کرد و گفت: در این مرکز به جای 54 ساعت، 6 تا 9 ماه وقت در اختیار کارآفرینان قرار می‌گیرد تا با آموزش‌ و هدایت ما،‌ ایده‌های خودشان را به فرصتی برای تولید محصول تبدیل کنند.
 
نادری افزود: در این مرکز تا سقف 50 میلیون ریال از ایده‌های برتر حمایت مالی می‌شود. ایشان از «بال پرنده» به عنوان یکی از ایده‌هایی که اکنون تبدیل به محصول شده است یاد کردند.
 
آقای سعید جهانگیرزاده، مسئول اسبق فناوری اطلاعات صدا و سیما و از پایه گذاران شرکت‌های داتک، رایتل و همچنین عضو هیئت مدیره شرکت تالیا، کارآفرینی را به جاده‌های پرپیچ و خمی تشبیه کردند که پراز موانع زیاد به خصوص در کشور ایران است.
 
استارتاپ ویکند
 
ایشان گام اول را حضور در این رویداد دانست و گفت: همه چیز از ایده شروع می‌شود ولی به ایده ختم نمی‌شود. بسیاری از افراد هستند که ایده‌های خود را ثبت می‌کنند، تعداد انگشت شماری ایده هایشان را پردازش می‌کنند و عده قلیل آن را به سرانجام می‌رسانند. اجرا کننده ایده مالک آن است، نه به وجود آورنده آن.
        
جهانگیر زاده گفت: در حال حاضر در کشور آمریکا صد دانشگاه به تدریس کارآفرینی مشغول هستند در حالی که در ایران فقط دانشگاه تهران متولی این امر است. از نظر ایشان تکنولوژی باعث شده است فاصله بیت ایده و اجرا کم شود.
 
آقای سعید رحمانی نفر بعدی‌ بود که بر روی سن رفت تا نقطه نظراتش را درباره کارآفرینی اعلام دارد.
 
استارتاپ ویکند
 
سعید رحمانی با مرور مختصری از زندگی بیل گیتس، استیو جابز، مارک پینکس و دنیس کروی، بیان داشت: کارآفرینی در ایران پیشرفت خوبی را داشته است ولی در زمینه وب، پیشرفت قابل ذکری نداشته ایم.
 
سعید رحمانی ادامه داد: استفاده از فناروی 3G، باعث می‌شود تا سرعت رسیدن به هدف کارآفرینی خصوصا در زمینه وب، پیشرفت بیشتری یابد.
 
رحمانی افزود: بعد از آمریکا و چین، ایران سومین کشور Bloger دنیاست و این نشان دهنده این است که ما از پیشرفت در زمینه وب نمی‌ترسیم.
 
در ادامه آقای ملایری شمای کلی آنچه که قرار است در ادامه مراسم رخ دهد را ترسیم کردند:
 
مطرح کردن ایده‌ها، ثبت ایده‌ها و فرصت به ایده پردازان برای دفاع از ایده های خود و در نهایت انتخاب هفت ایده برتر بخش اول کار را تشکیل می‌دهد.
 
استارتاپ ویکند
 
سپس تیم‌ها با توجه به افراد حاضر در کارگاه شکل می‌گیرند و با مشخص شدن نقش هر نفر در تیم، کار اصلی شروع می‌شود.
 
ساخت MVP یعنی حداقل محصولی که امکان ورود به بازار را داشته باشد، ایده‌آلی است که هر تیم باید در این 3 روز (54 ساعت)، خود را به آن برسانند.
 
استارتاپ ویکند
 
این مراسم به جز  چهارشنبه، روزهای ینج شنبه و جمعه نیز در دانشکده برق دانشگاه امیرکبیر برگزار گردید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار