کد خبر:۲۳۰۴۲۳
با تولید یک باطری جدید؛

شارژ تلفن هوشمند در چند ثانیه

محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس یک نوع باطری جدید را عرضه کرده اند که می تواند یک تلفن هوشمند و یا حتی اتومبیل را ظرف چند ثانیه شارژ کند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس یک نوع باطری جدید را عرضه کرده اند که می تواند یک تلفن هوشمند و یا حتی اتومبیل را ظرف چند ثانیه شارژ کند.

 

این باطری از یک لایه ضخیم تک اتمی ساخته شده که ساخت آن ساده است و به سهولت داخل گجت‌ها قرار می گیرد و حتی می تواند ساخت تلفن‌های بسیار کوچک تر را میسر سازد.

 

باطری میکرو ابرخازنی که توسط این تیم ارائه شده از یک دستگاه ضبط دی وی دی استفاده می کند. این باطری‌ها می توانند یک هزار بار سریع‌تر از باطری‌های سنتی عمل کنند.

 

این تیم اعلام کرده است که دستاورد تحقیقاتی آن می تواند به شارژ سریع‌تر تلفن‌های همراه و اتومبیل‌ها و حتی ساخت گجت‌های کوچکتر منتهی شود.

 

«ریچارد کانر» استاد علوم مواد و مهندسی در دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس اظهار داشت: ادغام واحدهای ذخیره انرژی با مدارهای الکترونیکی کاری چالش برانگیز است و اغلب دارای محدودیت‌های خاص خود است که در این مورد کوچک سازی کل سیستم است.

 

آنها برای ساخت این میکرو ابرخازن از یک صفحه دو بعدی کربن که به گرافن مشهور است استفاده کردند، ضخامت این گرافن به صورت سه بعدی در حد یک تک اتم است. این تیم همچنین راهی برای تولید باطری‌های جدید با استفاده از یک دستگاه ضبط دی وی دی پیدا کردند.

 

براساس اظهارات «ال کادی» یکی از محققان این پروژه، روش‌های سنتی ساخت میکرو ابرخازن‌ها دربرگیرنده کار شدید تکنیک‌های لیتوگرافی بود که برای ساخت دستگاه های مقرون به صرفه مشکل ساز است، از این رو کاربردهای تجاری آن محدود می شود؛ اما ما از دستگاه ضبط دی وی دی برای تولید میکرو ابر خازن گرافن استفاده کردیم که می تواند هزینه ساخت دستگاه ها را نیز کاهش دهد.

 

برای آنکه یک باطری ابرخازن مقرون به صرفه باشد، دو الکترود مجزا باید به گونه ای قرار گیرند که اندازه سطح بین آنها به آخرین حد ممکن برسد، این امر موجب می شود که ابرخازن ظرفیت بیشتری برای نگهداری شارژ داشته باشد.

 

این دستاور جدید همچنین می تواند طراحی باطری‌ها را تغییر داده و آنها را کوچک‌تر کند، در نتیجه ساخت گجت‌های کوچک تسهیل می شود.

 

محققان در طراحی های جدید خود الکترودهایی را کنار هم قرار داده و از یک الگوی به هم متصل شده استفاده کردند به طوری که سطح در دسترس بین هر دو الکترود افزایش یافت و مسیری که یون‌های الکترولیت‌ها برای پراکنده شدن نیاز دارند را کاهش داد. در نتیجه ابرخازن‌های جدید ظرفیت شارژ بیشتری دارند و سرعت آنها نسبت به همتایان سنتی خود بیشتر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار