کد خبر:۲۳۰۸۱۹
شورای سیاست خارجی آمریکا

آیا ایران سلاح هسته‌ای دارد

یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی به بررسی آزمایش هسته‌ای کره شمالی پرداخت و با ایران هراسی تلاش کرد که آن را به برنامه اتمی ایران ارتباط دهد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، اندیشکده «شورای سیاست خارجی آمریکا» در گزارشی به قلم «جیمز اس. روبینز» نوشت: در جریان استماع گزارش سفر «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا به خاورمیانه، یک موضوع نگران‌کننده منطقه‌ای احتمالاً ناگفته ماند و آن اینکه امکان دارد ایران توانمندی ساخت سلاح هسته‌ای را در حال حاضر داشته باشد. وقتی «اوباما» در ماه آینده وارد اسرائیل شود جایی که موضوع مورد نظر در دستور کار است این موضوع قطعاً تغییر می‌کند. پا به عرصه گذاتن بمب اتمی ایران، شکست تاریخی در سیاست خارجی آمریکا محسوب می‌شود. این از نوع بحرانی که «کری» انتظار داشت در اولین ماه کارش با آن رو به رو شود و یا «اوباما» مایل بود در دومین دور ریاست‌جمهوری‌اش به آن سر و سامان دهد، نیست.

 

ایران و کره شمالی در زمینه فناوری‌های هسته‌ای و موشک بالستیک همکاری‌های طولانی داشته‌اند

در صورتی که ایران بمب داشته باشد برای حداقل مدتی آن را مخفی نگه خواهد داشت. تا حالا موضوع ایران و در اختیار داشتن بمب به طور آشکار و صریح مطرح نبوده است. مدت کمی پس از اینکه کره شمالی در ماه جاری اعلام کرد سومین آزمایش هسته‌ای زیرزمینی خود را با موفقیت انجام داده است خبرگزاری عربستان سعودی گزارش داد که قرار بوده یک دانشمند هسته‌ای ایران در آنجا حضور داشته باشد و این باعث تعجب نیست. ایران و کره شمالی در زمینه فناوری‌های هسته‌ای و موشک بالستیک همکاری‌های طولانی داشته‌اند. موشک‌های بالستیک ایران طبق مدل‌ها و طرح‌های کره شمالی ساخته شده‌اند و هر دو کشور مدت‌ها از دانش مهندسین و دانشمندان علوم دفاعی یکدیگر بهره برده‌اند.

 

آیا آزمایش هسته‌ای اخیر کره شمالی متعلق به خودش، ایران، و یا هر دو کشور بود؟

آزمایش جدید هسته‌ای

موضوع مهم‌تر اینکه به گزارش اندیشکده «رند»، بسیاری از کار‌شناسان عقیده دارند که سومین آزمایش هسته‌ای کره شمالی با دو آزمایش قبلی این کشور تفاوت دارد. در اولین آزمایش هسته‌ای، کره شمالی از پلوتونیوم برای انفجار هسته‌ای استفاده کرده بود. ولی این بار طبق آزمایش‌های جوی انجام شده، احتمالاً از اورانیوم غنی‌شده یعنی دقیقاً‌‌ همان سلاح هسته‌ای مورد نظر ایران، استفاده شده است.

سؤال اینجاست که آیا آزمایش هسته‌ای اخیر کره شمالی متعلق به خودش، ایران، و یا هر دو کشور بود؟ یک مقام ارشد آمریکایی به نیویورک تایمز گفت این امکان وجود دارد که کره شمالی این آزمایش را برای هر دو کشور انجام داده باشد. این برای ایران حماقت است که آزمایش سلاح هسته‌ای را در خاک خودش انجام دهد. تسلیحات هسته‌ای را نمی‌توان مخفیانه آزمایش کرد؛ آن‌ها علائم منحصر به فردی از خود باقی می‌گذارند که قابل ردیابی هستند. انجام آزمایش هسته‌ای در داخل کشور به سادگی مسئله وجود برنامه تسلیحاتی را که ایران سال‌ها انکار می‌کرده تایید و آشکار می‌کند.

 

 


کره شمالی با رویارویی با تحریم‌های اقتصادی شدید‌تر از ایران به فناوری هسته‌ای دست یافته است

 

این برای ایران عاقلانه نیست که انجام آزمایش هسته‌ای را فوراً اعلام کند. با این همه کره شمالی توانسته سلاح هسته‌ای ایران را آزمایش کند. جمهوری اسلامی در بد‌ترین وضعیت ممکن قرار دارد چون در حال حاضر نقاب ایران به کناری رفته و این کشور به عنوان یک تولید کننده سلاح هسته‌ای شناخته شده است، ولی با این وجود، ذخایر کافی از تسلیحات برای بازداشتن اقدامات تنبیهی آمریکا را در اختیار ندارد.

بهتر بود که آزمایش هسته‌ای در کشور دیگری انجام می‌شد، طرح‌ها تایید می‌شد و سپس به حد کافی سلاح برای متوقف کردن آمریکا تولید می‌شد. تجربیات کره شمالی در مقابله با آمریکا و سازمان ملل برای ایران یک آرزو است. پس از اینکه مکرراً گفته شده کره شمالی حق ساخت و آزمایش سلاح هسته‌ای را ندارد با وجود این، حکومت «پیونگ یانگ» به خاطر انجام این کار با جامعه بین‌الملل رو در رو شده است. کره شمالی با منابع طبیعی اندک، پول و بودجه کمتر و رویارویی با تحریم‌های اقتصادی شدید‌تر از ایران به این فناوری دست یافته است؛ و «پیونگ یانگ» هیچ وقت تاوان مجازات‌های سختی را که کشورهای غربی اعمال کرده‌اند نپرداخته است.

 

ایران نمی‌خواهد تسلیحات اتمی بسازد اما در صورت تمایل هیچ قدرتی نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد

ساکت و خاموش نگه داشتن آن

تهران حتی برای ذخیره‌سازی تسلیحات لازم نیست آن را رسمی کند. مثلاً اسرائیل مدت‌ها سیاست مبهمی را در قبال تسلیحات هسته‌ای خود حفظ کرده بود و به نظر می‌رسید که 100 تا 200 کلاهک هسته‌ای دارد. ایران هم می‌تواند این سیاست را دنبال کند و اجازه بدهد فقط اندک اطلاعاتی فاش شوند تا به آن نیروی بازدارنده بدهد ولی به خاطر داشتن تسلیحات هسته‌ای که مدت‌ها از خواستن آن اجتناب می‌کند با شرمندگی عمومی، محکومیت بین‌المللی و امکان واکنش نظامی رو به رو نشود.

چند روز پس از آزمایش هسته‌ای کره شمالی، «آیت‌الله علی خامنه‌ای» رهبر معظم ایران تصریح کرد که کشورش نمی‌خواهد تسلیحات اتمی بسازد اما گفت که اگر قصد انجام این کار را داشته باشد هیچ قدرتی نمی‌تواند آن‌ها را متوقف کند. این بیان عجیب، یعنی اینکه جمهوری اسلامی نمی‌خواهد سلاح هسته‌ای بسازد ولی هیچ راهی برای جلوگیری از داشتن آن وجود ندارد، احتمالاً برای اولین بار در مجموعه هشدارهای سیاسی برای آگاه ساختن آمریکا بکار برده شده یعنی با کمک کره شمالی بازی تقریباً تمام است و ایران برنده است.

 

منبع: اشراف

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۲۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۹
کلاً سلاح هسته اي هم داشته باشيم به کسي ربطي نداره
9
0
پربازدیدترین آخرین اخبار