به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در دههها و سالهای اخیر زنان حضور موثر و قدرتمندی در عرصههای مختلف تجارت، صنعت و تکنولوژی داشته و به این ترتیب است که حالا بسیاری از شرکتهای بزرگ و شناخته شده جهان با مدیریت این زنان قدرتمند به موفقیتهای مختلف رسیدهاند. در عرصه تکنولوژی به عنوان یکی از بخشهای مهم و تاثیرگذار بر اقتصاد کشورها هم زنان حضور موفقی را در این سالها داشتهاند. در همین راستا مجله فوربس به تازگی فهرستی از قدرتمندترین زنان جهان در عرصه تجارت را منتشر کرده است که مدیران و فعالان عرصه تکنولوژی سهم قابل توجهی از آن را در اختیار گرفتهاند و از این فهرست بیست نفری، 8 جایگاه را به خودشان اختصاص دادهاند. با این اوصاف قدرتمندترین زنان جهان در عرصه تجارت و تکنولوژی به ترتیب عبارتند از:
شریل سندبرگ: اولین زن عضو هیات مدیره شرکت فیس بوک و یکی از تاثیرگذارترین مدیران این شرکت که سهم زیادی در موفقیتهای تبلیغاتی و مالی این شرکت داشته و کمک زیادی به ورود جنجالی و 100 میلیارد دلاری این شرکت به بازار بورس کرده است.
ویرجینیا رومتی: کارمند قدیمی شرکت بزرگ و شناخته شده IBM بالاخره بعد از سی سال حضور فعال در این شرکت در ماه اکتبر سال 2011 و بعد از کناره گیری «سام پالمیسانو» به عنوان مدیرعامل این شرکت انتخاب و معرفی شد.
اورسلا برنز: رییس و مدیرعامل شرکت قدیمی و شناخته شده Xerox که حالا سیزده سال از عمر فعالیتش به عنوان مدیرعامل این شرکت میگذرد. او یکی از قدیمیترین کارمندان این شرکت بوده است که از زمان دانشجویی در آن کار میکرد و بالاخره در طول سالها توانست رشد و پیشرفت کند تا به عنوان مدیرعامل این شرکت انتخاب شود. او در سالهای اخیر تلاش زیادی کرده است که زیراکس را از یک فروشنده مستقیم دستگاههای کپی و پرینتر به یک شرکت تجاری ارائه دهنده خدماتی مانند مدیریت کارتهای الکترونیکی مربوط به تراکنشهای مالی، ابزارهای نقشه خوانی و خدمات پارک الکترونیک خودرو تبدیل کند.
مگ وایتمن: رییس و مدیرعامل قبلی بزرگترین حراجی آنلاین جهان یعنی شرکت eBay در سال 2011 به بزرگترین شرکت تولیدکننده کامپیوترهای شخصی جهان آمد تا به عنوان مدیرعامل تغییرات و اصلاحات مختلفی را در این شرکت ایجاد کند. او در این مدت تمرکز زیادی بر بخش تحقیق و توسعه در شرکت HP کرده و مهمترین تصمیم او در این مدت حفظ تجارت کامپیوترهای شخصی و ورودی به عرصههای جدید در این زمینه بوده است.
ماریسا مایر: بیستمین کارمند گوگل و یکی از قدیمیترین آنها از ماه جولای گذشته به عنوان مدیرعامل شرکت رقیب یعنی Yahoo انتخاب و معرفی شد تا به این بهانه برای همیشه از گوگل برود. او در این مدت سعی کرده است که تمرکز بیشتری بر نفوذ و قدرت سرویس ایمیل، فایننس و اسپورت یاهو داشته باشد.
سوزان وجیسکی: یکی از مدیران ارشد شرکت گوگل که در واقع چهره پشت پرده تمام محصولات مربوط به آگهیها و تبلیغات مانند AdWords، AdSense و Analytics است. به این ترتیب او مسوولیت 96 درصد از درآمد این شرکت را که در سال 2011 برابر 9/37 میلیارد دلار بوده است، به عهده دارد. او و خواهرش «آن» که همسر سرگی برین یکی از موسسان گوگل است، در واقع همان کسانی هستند که اولین دفتر شرکت گوگل یعنی همان گاراژ معروف را به لری پیچ و سرگی برین اجاره دادند.
آریانا هافینگتون: یکی از موسسان روزنامه آنلاین Huffington Post که در اوایل سال 2011 به شرکت AOL فروخته شد، حالا سایت پر بازدیدکننده او اولین جایزه پولیتزر خودش را گرفته است و هافینگتون سعی دارد نسخههای این روزنامه آنلاین را به کشورهایی مانند اسپانیا و ایتالیا هم ببرد.
سافرا کیتز: یکی از کارمندان قدیمی شرکت نرم افزاری بزرگ Oracle که در حال حاضر رییس هیات مدیره و مدیر ارشد مالی این شرکت هم هست. وی پیش بینی کرده است که شرکت اوراکل امسال بالاترین میزان سودش را از محل فروش سهام به دست خواهد آورد.
منبع: الف