به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید مرتضی علوی شب گذشته در همایش «مظلومیت مضاعف» که در تالار آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان چگونگی شکل گیری قبیله آل خلیفه در بحرین تصریح کرد: خاندان آل خلیفه قبیله ای منفور بوده اند که اصالتاً کویتی هستند و پس از نقل مکان های مختلفی از کویت به عربستان و بعد به قطر رفتند که در آخر به بحرین یورش آوردند و اقدام به تصرف آن کردند.
وی به تشریح دشمنی های رژیم آل خلیفه با شیعیان بحرینی پرداخت و گفت: وقتی آل خلیفه بر بحرین مسلط شد، شروع به تکه تکه کردن این کشور کرد و به قتل و غارت اموال شیعیان پرداخت و باعث شد تا شیعیان بحرینی به جنوب ایران، شرق عربستان و قسمت های از عراق مهاجرت کنند.
این زندانی زندانهای آل خلیفه با اشاره به مبارزه مردم بحرین در صد سال گذشته با رژیم آل خلیفه بیان داشت: در واقع انقلاب بحرین خلق الساعه نبوده و در تاریخ بحرین چهار دوره جنبش های مبارزه ای با رژیم آل خلیفه شکل گرفته است؛ یعنی انتفاضه علیه رژیم آل خلیفه در سالهای 1920، 1936، 1956 و 1965 دارای پشتوانه تاریخی است.
علوی با بیان نقش انگلیس در تحقق حاکمیت آل خلیفه بر بحرین بیان داشت: در سال 1970 انگلیسی ها مردم بحرین را وادار به پذیرش یکی از دو حاکمیت شاه پهلوی ایران یا پادشاهی آل خلیفه کردند که آن دوران پادشاه آل خلیفه به نجف رفت و به آیت الله حکیم وعده احقاق حقوق ملت بحرین را داد و بزرگان قبایل را با رفتن به زیارت حرم امام علی (ع) فریب داد و باعث شد تا مردم به پذیرش حاکمیت او رای دهند.
وی با بیان فریب کاری های حاکمان بحرین برای تحقق سلطنت خود خاطرنشان کرد: پدر پادشاه فعلی بحرین پس از گذشت پنج سال از وعده هایی که به مردم داده بود، آنها را زیر پا گذاشت و نه تنها پس از فریب مردم به تعهدات خود عمل نکرد، بلکه به بازداشت و شکنجه مخالفین خود پرداخت و بر همین مبنا قانون تسهیل شرایط دستگیری افراد را به تصویب رساند تا هر زمان که خواستند بتوانند مخالفان را دستگیر کنند.
این مبارز بحرینی با اشاره به ادامه روند اعتراض ها به حکومت از سال 1970 تا 2001 تصریح کرد: در این مدت انتفاضه هایی شکل گرفت از جمله جریان مخالف سالهای 1994تا 2001 ولی در سال 2001 با مرگ پادشاه پیشین آل خلیفه در چهاردهم فوریه میثاق ملی در بحرین امضا شد تا حقوق کامل ملت بحرین به آنها برگردد؛ ولی پادشاه فعلی آل خلیفه همانند پدرش تعهدات خود را فراموش کرد و آنها را زیر پا گذاشت.
علوی با بیان اینکه رژیم مخالفین خود را دستگیر کرده و مورد شکنجه و آزار و اذیت قرار می دهد، گفت: از سال 2001 تاکنون مردم بحرین به شکل مسالمت آمیز به دنبال گرفتن حقوق خود هستند؛ ولی هنوز اتفاقی رخ نداده است و حتی در سال 2010 برخی از علما و فعالان سیاسی بحرین رو بازداشت کردند و به شدت مورد شکنجه قرار دادند.
وی با بیان تصمیم آل خلیفه در بر هم زدن موازنه جمعیتی کشور بحرین خاطرنشان کرد: اکثریت مردم بحرین شیعه هستند و عده ای از وهابی ها و سلفی های تند رو از کشورهای مختلف به بحرین منتقل شدند و به آنها شناسنامه بحرینی داده شد تا موازنه جمعیتی برهم بخورد.
این جوان مبارز بحرینی با اشاره به اینکه انتفاضه مردم بحرین در 14 فوریه 2010 آغاز شد، بیان داشت: این روز سالگرد امضای میثاق ملی در سال 2001 است و در همین روز مردم بحرین حرکت خود را آغاز کردند.
علوی با بیان شرایط حاکم بر زندان های آل خلیفه تصریح کرد: در مدت شش ماه اسارت من در زندان های آل خلیفه انواع شکنجه ها و آزارها انجام می گرفت که یکی از آنها این بود که پنج روز نگذاشتند کسی بخوابد و هر چهار ساعت به ترتیب مورد شکنجه و آزار و اذیت های مختلفی چون زدن با چوب و کابل و یا مورد اتصال برق به نقاط حساس بدن قرار می گرفتیم.
وی نقش زنان در انتفاضه مردم بحرین را نقشی اساسی عنوان کرد و گفت: حضور زنان بسیار چشمگیر بوده است و چه بسا حضور زنان چشمگیر تر از مردان در تظاهرات ها و راهپیمایی ها بوده است و واقعاً باید به شایستگی از زنان بحرینی تقدیر شود.