یک متخصصی عفونی گفت: از مصرف سبزیجات و سالادها در رستوران ها به دلیل ضدعفونی ناقص در طول سفر پرهیز شود.
دکتر بهرام نصری رازین در گفت و گو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، با بیان مطلب فوق افزود: حالت تهوع سپس استفراغ، دل درد، تب و اسهال را از علایم مسمومیت و یا شروع یک بیماری عفونی در بدن است.
وی گفت: در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی، سموم میکروبی و میکروب های پاتوژن و انگل ها نظیر ژیاردیا و آنتاموباهیستولیتکا و... از طریق غذا و بیشتر انگل ها از طریق آب ظاهر می شوند.
نصری رازین درباره ایمن بودن در برابر بیماری با اشاره به اینکه غذاهایی که نیاز به ظرف کمتر برای حمل و مصرف داشته باشند بیشتر مطلوب است، افزود: غذاهایی مثل کتلت و کوکو به خصوص اگر به صورت ساندویچی تهیه شده باشد خطر کمتر آلودگی را به همراه دارد.
سالادها جذب کننده میکروب ها
این متخصص عفونی با بیان اینکه بهتر است هنگام سفرغذاهای ساده و بدون اضافات از منزل برده شود، اظهار داشت: مصرف سالاد اولویه و سالادهای مختلف تهیه شده از منزل در طول سفر به دلیل جذب بالای آلودگی به مسافران توصیه نمی شود. وی همچنین گفت: نوشیدنی های سربسته مثل آب معدنی های کوچک که نیاز به استفاده کمتر از لیوان و مخزن داشته باشد احتمال آلودگی کمتری دارد.
آلودگی بالای غذاهای چرب و شیرین در سفر
نصری رازین خاطر نشان کرد:غذاهای چرب، شیرین و به صورت مایع و نیمه مایع احتمال انتقال بیماری و احتمال آلودگی بیشتری دارد.
وی در مورد مصرف غذاهای کنسرو شده و نوشیدن آب معدنی نیز گفت: فاصله باز کردن کنسرو و آب معدنی تا مصرف آن بهتر است کمتر از یک ساعت باشد.
این متخصص عفونی درباره آلودگی غذاهای رستوران ها و آب آلوده رودخانه ها نیز گفت: برای تشخیص این نوع آلودگی بو وطعم غذا کمک کننده است اما نامطبوع نبودن بو و طعم، دلیل بر آلوده نبودن نیست.