وزیر بهداشت با بیان اینکه کمبود برخی داروها مشکل لاینحلی نیست، گفت: این مشکل به راحتی با تجویز داروهای جایگزین قابل حل است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسن طریقت منفرد گفت: به دلایل مشکلاتی که تحریم و ارز به وجود آورده، مقداری نارسایی در تهیه همه اقلام دارویی داریم، ولی این مشکل با جایگزین کردن داروهای دیگر قابل حل است.
وی ادامه داد: در برخی مراکز درمانی ممکن است از 3500 قلم دارو، 50 قلم بموقع نرسد، ولی ظرف چند روز آینده این مشکل برطرف می شود؛ همان طور که 10 سال پیش هم برخی از این داروها را اصلاً نداشتیم، ولی مشکل بیماران لاینحل باقی نمی ماند، بنابراین مشکلات کمبود برخی داروها امروزه نیز قابل حل است.
پایلوت دفترچه جدید تعرفهها در برخی بیمارستانها
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پایلوت کردن دفترچه جدید تعرفه ها در برخی بیمارستان ها در استان های کشور خبر داد و گفت: تعرفه ها هر سال در دنیا بازنگری می شود و این بازنگری از نظر ارزش نسبی بین تعرفه های خدمات تعادل ایجاد می کند.
طریقت منفرد افزود: این اتفاق 30 سال است در کشور ما رخ نداده، یعنی یک نامتعادلی در ارزش نسبی خدمات به وجود آمده است.
وی ادامه داد: آخرین کتاب موجود تعرفه ها در دنیا را گرفته و در آن اصلاحاتی انجام داده ایم؛ به این ترتیب در بعضی بیمارستان ها آن را پایلوت کرده و اشکالاتش را برطرف نموده و استفاده خواهیم کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد بیمارستان های پایلوت این طرح گفت: این برنامه در بیمارستان هایی که متخصصانش داوطلب هستند که تمام وقت باشند و همچنین در استان های پایلوت برنامه پزشک خانواده اجرا می شود.
راهنماهای بالینی مشکل تجویزهای غیراستاندارد را حل میکند
طریقت منفرد با اشاره به برخی تجویزهای غیراستاندارد درباره تصویربرداری ها از بیماران گفت: این مقدار تصویربرداری که تجویز می شود به دلیل نداشتن راهنماهای بالینی است، بنابراین اگر این راهنماها تدوین شوند این مشکل هم برطرف خواهد شد.
وی تاکید کرد: در کل، میزان آزمایشات پاراکلینیکی و دارو در کشور ما به نسبت استانداردهای دنیا بالاست که امیدواریم با تدوین راهنماهای بالینی که در دست تدوین هستند، استاندارد شوند.