کد خبر:۲۳۴۰۵۵
سرپرست پایگاه استنادی اعلام کرد:

جدیدترین آمار از تولید علم ایران و رتبه آن در جهان

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اعلام تازه‌ترین آمار تولید علم جهان گفت: ایران تا 8 آوریل 2013 میلادی رتبه ...

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، جعفر مهراد با بیان اینکه توسعه روزافزون آموزش عالی و تحقیقات علمی از یک سو و تاسیس و انتشار مجلات معتبر علمی از سوی دیگر موجب شده است که فعالیت های انتشاراتی اعضای هیات علمی در دانشگاه ها و موسسات پژوهشی - دولتی و غیر دولتی - به طور پیوسته از رشد قابل توجهی برخوردار شود، اظهار داشت: این رشد در سال 2013 میلادی نیز همچنان ادامه دارد و جمهوری اسلامی ایران تا 8 آوریل 2013 میلادی (2 روز گذشته) با تولید 8513 مقاله در مجلات معتبر بین المللی که توسط نظام استنادی اسکوپوس ثبت و نمایه سازی شده، رتبه 16 تولید علم جهان را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: با استفاده از داده های پایگاه استنادی اسکوپوس که تا این بازه زمانی آمار تولیدات علمی کشورهای جهان را می توان استخراج و تحلیل نمود، مشخص است که آمریکا، چین، انگلستان، آلمان و ژاپن پنج کشوری هستند که هر کدام به ترتیب با تولید 109924 مقاله، 82275 مقاله، 32684 مقاله، 29534 مقاله و 22970 مقاله رتبه های اول تا پنجم را به خود اختصاص داده اند؛ نظر به میزان تولیدات علمی بسیار بالا توسط دانشگاه ها و مراکز تحقیقات علمی آمریکا، این کشور 20.6 درصد از کل تولید علم جهان را تا این تاریخ به خود اختصاص داده است.

سرپرست ISC ادامه داد: کشورهای فرانسه، هندوستان، ایتالیا، کانادا، اسپانیا، استرالیا، کره جنوبی، هلند، برزیل و تایوان 10 کشور بعدی هستند که به ترتیب رتبه های 6 تا 15 را بدست آورده اند.

 

مهراد افزود: بعد از ایران که در مقام 16 تولید علم جهان نشسته، کشورهای سوئیس (7606 مقاله)، ترکیه (7075 مقاله)، سوئد (6977 مقاله) و فدراسیون روسیه (6644 مقاله) قرار دارند و رتبه های 21 تا 25 نیز مربوط به کشورهای لهستان، بلژیک، دانمارک، اتریش و پرتغال است. 

وی خاطرنشان کرد: نگاهی اجمالی به رتبه ایران در تولید علم در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در طول چند سال اخیر نشان می دهد که دانشمندان و پژوهشگران ایران با تولید پرشتاب مقالات علمی، جایگاه ایران را در بین کشورهای جهان تثبیت کرده و جمهوری اسلامی ایران را به صورت غرورآفرین در ردیف 20 کشور اول تولید علم جهان قرار داده اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار