به گزارش خبرنگار باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو» از اردبیل، علاء الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس که در دانشگاه محقق اردبیلی با موضوع مسائل سوریه، الحاق جمهوری آذربایجان به ایران و رفراندم در جمهوری آذربایجان سخن می گفت، اظهار داشت: موضوع انرژی هسته ای ایران، موضوع پرفراز و نشیبی است و سابقه انرژی هسته ای در ایران به قبل از انقلاب بر می گردد.
وی ادامه داد: در 50 سال گذشته که ایران شش میلیون بشکه نفت در سال تولید می کرد، همین کشور های غربی بخصوص کشور آلمان ساخت نیروگاه بوشهر را به عهده گرفت و فرانسه نیز متعهد شد تا یک نیروگاه هسته ای در خوزستان نیز بسازد که در مجموع 220 هزار مگاوات برق در سال تولید می کرد؛ اما پس از انقلاب تمام همکاری ها قطع شد و آلمان و سایر کشور های غربی به تعهداتشان عمل نکردند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه شان نظام جمهوری اسلامی پس از انقلاب ایجاب می کرد تا بر اساس بینش «ما می توانیم» ادامه راه دهد، افزود: ملت ما این جمله پیامبر اسلام(ص) مبنی بر اینکه علم اگر در ثریا هم باشد، مردمانی از سرزمین پارس به آن دست می یابند را عینیت بخشید و بر خلاف باور غربی ها، فرآیند پیچیده تولید علم هستهای توسط ملت ایران تحقق بخشید.
بروجردی ادامه داد: زمانی که وزرای خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه به ایران آمدند و ما از آنها درخواست کردیم تا 20 سانتریفیوژ داشته باشیم؛ وزیر خارجه انگلیس گفت: حق ندارید دو سانتریفیوژ هم داشته باشید؛ این در حالی است که ایران امروز دارای بیش از 20 هزار سانتریفیوژ است.
وی ادامه داد: آمریکا با همه همکارانش 10 سال است که با ما بحث چالشی می کند و بدون تردید بازنده واقعی این بازی نیز غربی ها هستند و البته ما هم هزینه دادیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص مذاکره با آمریکا گفت: ما به خاطر لبخند رایس و اوباما مذاکره نمی کنیم و اگر آمریکایی ها خواستار مذاکره هستند، باید رسما درخواست کنند.
همچنین در این مراسم منصور حقیقت پور، نماینده مردم اردبیل و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به ادعای اخیر جمهوری آذربایجان مبنی بر تمایل آذربایجان ایران برای پیوستن به این جمهوری گفت: چرا باید کشوری که 20 درصد از خاک خودش و یک میلیون آذری را تقدیم ارامنه کرده چنین ادعایی مطرح کند؟!
وی ادامه داد: اگر جمهوری آذربایجان واقعا خواستار ارتباط با آذربایجان ایران است، پس چرا اجازه توسعه روابط ملت ها را نمی دهد؟
این نماینده مجلس افزود: اردبیل مدت هاست که آمادگی خود را برای ایجاد بازارچه مرزی در نمین، گرمی و اصلاندوز اعلام کرده؛ اما تاکنون هیچ اقدامی از سوی جمهوری آذربایجان صورت نگرفته است.
حقیقت پور اظهار داشت: بنده 9 نامه به پارلمان جمهوری آذربایجان فرستادم؛ اما یک جواب هم دریافت نکردم.
وی ادامه داد: وقتی دیدیم که جمهوری آذربایجان می گوید که آذربایجان ایران باید به جمهوری آذربایجان ملحق شود، ما نیز بحث رفراندوم در جمهوری آذربایجان را برای پیوستن به ایران مطرح کردیم.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس در ادامه در پاسخ به اینکه چرا جمهوری اسلامی در حمایت از مردم شیعه قره باق هیچ گونه اقدامی نمی کند، خاطرنشان کرد: خدمتی که جمهوری اسلامی به قره باغ کرده، دولت آذربایجان نکرده است.
حقیقت پور ادامه داد: پیرو فتوای مقام معظم رهبری که کشته شدن در جنگ قره باغ علیه ارامنه را همتراز با شهادت بیان فرمودند، جمهوری اسلامی نیز 6000 نیروی جنگنده برای دولت آذربایجان آموزش داد و هنوز هم دولت آذرایجان 20 میلیون دلار بابت خرید آر پی جی به ایران بدهکار است.
وی تصریح کرد: در حالی که قومیت های ما از همه نوع آزادی برخوردارند، آیا در جمهوری آذربایجان قومیت های تالش، تات،کرد و لزگی ها از کمترین حقوق یک قوم برخوردارهستند؟!
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس ادامه داد: وقتی نوروزف، رئیس پارلمان جمهوری آذربایجان به من گفت که به تبریز می آید و پارلمان آذربایجان جنوبی را تاسیس می کند به وی پاسخ دادم در راه آمدنت از قره باغ بیا و به آنجا هم سری بزن.
همچنین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به سئوال دانشجویی درباره اینکه چرا دستگاه امنیتی کشور آنگونه که باید امنیت دانشمندان را تامین نکرده است، گفت: دستگاه امنیتی کشور با مجموعه ای از عملیات طراحی شده و پیچیده علیه دانشمندان کشور روبرو بوده که تعدادی از این عملیات خنثی شد؛ اما متاسفانه وقتی دشمن با تهدیدها و تحریمها به جایی نرسید، دست به عملیات تروریستی علیه دانشمندان ما زد.
وی در پاسخ به سئوال دانشجوی دیگر در مورد ماجرای کشته هشت دیپلمات ایرانی توسط طالبان در افغانستان اظهار داشت: آمریکا در انفجار بیروت 140 دیپلماتش را از دست داد و اینکه در هرجا احساس خطر کردیم، فرار را برقرار ترجیح دهیم درست نیست؛ با این حال در آن زمان من به آقای حدادی گفتم هر چند نفر از شما که صلاح می داند برگردد؛ اما وزیر خارجه دولت اصلاحات دستور بازگشت دیپلمات ها را به افغانستان صادر کرد.
حقیقت پور در تکمیل صحبت های بروجردی درباره ماجرای شهادت دیپلمات های ایرانی در افغانستان گفت: اگر دیپلماسی جهادی ما در خط مقدم ما جهاد نکند ما برنده نخواهیم بود و اگر امثال شهید ناصری ها در افغانستان نبودند، ما پیروزی های دیپلماتیک امروز را نداشتیم و اگر شهید شاطری در سوریه نبود، حلب و دمشق تا کنون سقوط کرده بود.
وی افزود: ماشین من هم در زمان جنگ قره باغ بر روی مین رفت و اگر برایم اتفاقی می افتاد، نباید کسی برای این مورد و موارد مشابه مواخذه می شد و لازمه دیپلماسی جهادی شهید شدن است.
بروجردی در پایان جلسه به سئوال خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» مبنی بر اینکه یکی از نامزدهای حاظر در ائتلاف 2+1 از مدت ها قبل فعالیت های ستادی خود را آغاز کرده است، آیا امکان دارد بیش از یک نفر از این ائتلاف بیرون بیاید و در واقع ائتلاف به نتیجه نرسد؟
وی پاسخ داد: به هر حال وقتی افراد با یک دیگر ائتلاف می کنند، باید به نظر و انتخاب اکثریت احترام بگزارند و کشور فقط به یک رئیس جمهور نیاز دارد.
بروجردی ادامه داد: به نظر من و با توجه به شرایط داخل و مسائل خارجی، انتخاب نهایی ائتلاف 2+1 ولایتی خواهد بود.