کد خبر:۲۳۵۱۰۱
انیسی در مراسم بزرگداشت شهید محمدباقر صدر و بنت ‌الهدی صدر:

بنت الهدی صدر یک الگوی زنده از حضرت زهرا(س) در عصر ما بود

نویسنده کتاب «دختری از تبار هدایت» گفت: شهید بنت الهدی صدر یک الگوی زنده و عملی از حضرت زهرا(س) در عصر ما بود که همچون مادرش غریبانه به شهادت رسید و مزار او مشخص نیست.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو» در مراسم بزرگداشت مقام علمی و اخلاقی شهید محمدباقر صدر و بنت‌الهدی صدر که عصر امروز در موسسه امام موسی صدر برگزار شد فریبا انیسی نویسنده کتاب «دختری از تبار هدایت» به ارائه توضیحاتی در خصوص این کتاب پرداخت.


انیسی با اشاره به شروع کار خود گفت: ما تصمیم داشتیم مطالبی راجع ‌به الگوی زنان مسلمان تهیه کنیم که ابتدا این کار را در مورد زنان صدر اسلام انجام دادیم و به تدریج به زندگانی زنانی رسیدیم که از ائمه حمایت کردند.


وی با اشاره به آشنای خود با شهید بنت‌الهدی صدر گفت: بعد از شهادت بنت‌الهدی صدر ما فقط از طریق اطلاعیه امام در خصوص شهادت ایشان با این بزرگوار آشنا شدیم ولی هیچ اطلاعات دیگری از وی نداشتیم.


وی افزود: در ابتدای تحقیقات خود شنیدیم که خانمی اقدام به جمع‌آوری خاطرات ایشان کرده ما با این خانم ارتباط برقرار کردیم و دایره این ارتباط به خانمی رسید که سردبیر یکی از مجلات عراق بود.
 

انیسی در ادامه گفت: این خانم تنها کسی بود که بیشترین برخورد را با بنت‌الهدی صدر داشت ما در پایان تحقیقات خود به این نکته رسیدیم که بنت‌الهدی صدر به یک الگوی زنده و عملی از حضرت زهرا (س) در عصر ما بود.


نویسنده کتاب دختری از تبار هدایت با اشاره به فعالیت‌های علمی بنت‌الهدی صدر تصریح کرد: او از برادرش درس گرفت و مبلغ دینی و شاعر بود که در مدارس خانم‌ها مدیریت می‌کرد و از شعر و داستان برای انتقال مفاهیم تربیتی، سیاسی و اجتماعی استفاده می‌نمود.


انیسی گفت: در آن زمان در کشور عراق به دختران اجازه داده نمی‌شد که با عبا و روبنده وارد دانشگاه شوند و آنها باید از مانتو و روسی استفاده می‌کردند اما بنت‌الهدی صدر از برادرش حکم گرفت و به خانم‌ها گفت اگر حجاب اسلامی را رعایت کنید دانشگاه رفتن شما بدون عبا و روبنده اشکالی ندارد.


وی ضمن بیان مطالبی در خصوص دوران حصر خانواده بنت‌الهدی صدر یادآور شد: به مدت دو ماه نقل و انتقال مواد غذای به خانه بنت الهدی صدر و بردارش ممنوع شد و آنها مجبور بودند نان خشک را به آب بزنند و بخورند پس از مدتی به خادم خانه اجازه داده شد که به صورت محدود خرید کند.


نویسنده کتاب دختری از تبار هدایت بیان داشت:‌در یک ماهه آخر این دوران به بنت الهدی صدر اجازه داده شد که فقط برای انجام امور پزشکی از منزل خارج شود و او به این ترتیب پیغام‌های سیدمحمدباقر صدر را به دیگران می‌رساند.


انیسی با اشاره به نحوه دستگیری و شهادت بنت‌الهدی صدر بیان داشت: سه روز پس از دستگیری محمدباقر صدر به دنبال بنت الهدی صدر آمدند و او را با خود بردند و تا حمله امریکایی‌ها به عراق هیچ کس سندی مبنی بر شهادت بنت‌الهدی صدر نداشت البته پیرمردی به مادر او گفته بود که مرا بردند و من پیکری از خانمی از خانواده صدر را دفن کردم.


وی افزود: مادر شهید صدر پس از حمله امریکایی‌ها به سراغ آن پیرمرد رفته بود اما او فوت کرده بود.


انیسی در خاتمه گفت: بنت‌الهدی صدر همچون مادرش در تبلیغ دین زحمت کشید و غریبانه به شهادت رسید اما هنوز محل دفن او مشخص نیست.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار