عضو ائتلاف 2+1 با بیان اینکه انتخابات عرصه رقابتی میان سه قطب اصولگرایان، جریان انحرافی و اصلاحطلبان است گفت: ورود اصولگرایان به عرصه انتخابات با تعدد کاندیداها به مصلحت نظام نیست.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حداد عادل نماینده مردم تهران و کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در نشست دو روزه اتحادیه انجمنهای مستقل در دانشگاه تربیت مدرس که با شعار «هفتمین رئیس جمهور در مسیر پیشرفت، مقاومت و عدالت» برگزار شده است انتخابات را دارای تأثیراتی در سطح بینالمللی دانست و گفت: انقلاب اسلامی ایران به واقعیتی انکارناپذیر در عرصه جهانی تبدیل شده است که این اهمیت انتخابات در ایران را بیشتر کرده است.
وی با بیان اینکه اکنون تقابل میان امریکا و شوروی در جنگ سرد از بین رفته است اظهار داشت: اکنون شاهد تقابل نظام اسلامی به نظام کفر هستیم بنابراین امری که باعث شد انقلاب اسلامی به پشتیبانی توده های مردم بپردازد و منافع قدرتهای بزرگ را تهدید کند و این از برکات انقلاب است.
حدادعادل اظهار داشت: نگرش غرب کنونی نسبت به انسان و هستی به نگرش به قرن 19 که مدافع استعمارگرایی بود بر میگردد و اکنون تنها شیوههای جدیدی را برای رسیدن به اهداف خود در دست گرفته است.
وی با اشاره به مسائل اخیر کشور سوریه و جنایاتی که از سوی اسرائیل به فلسطینان وارد میشود گفت: کشور سوریه در میان کشورهای عرب جزو معدود کشورهایی بود که از فلسطین حمایت میکرد و دارای مواضع همسو با ایران بود اما شاهد هستیم که به دست خود مسلمانان در ترکیه، قطر واردن مسلمانان کشته میشوند.
حداد عادل یکی از دلایل رخداد کودتای 28 مرداد را اختلاف میان قوا و تحریمهای اعمال شده دانست و اظهار داشت: این دو امر کنار یکدیگر موجب شد که دشمن به نتیجه خود برسد و فرمایش رهبر انقلاب در نامگذاری شعار امسال به حماسه سیاسی و اقتصادی با این معنا بی ارتباط نیست.
این کاندیدای احتمالی ادامه داد: مذاکرات هستهای تا پیش از انتخابات به نتیجه نمیرسد چرا که غرب امیدوار است نتیجهگیری انتخابات ایران به نفع اصلاحطلبان تمام شود و نتیجه و رویکرد هستهای ایران تغییر کند.
حداد عادل با بیان اینکه در شرایط سخت بحران اقتصادی و سیاسی هستیم اظهار داشت: رسانههای غربی از جمله بیبیسی بر روی اختلاف میان قوا تأکید میکند تا نگذارد کشور به نرمی به انتقال قدرت دست بزند و رای مردم مردمسالاری دینی در کشور جلوگیری کند.
این کاندیدای احتمالی با بیان اینکه انتخابات به سه قطب اصولگرایان جریان انحرافی و اصلاحطلبان تقسیم شده است خاطرنشان کرد: ورود اصولگرایان به عرصه انتخابات با تعدد کاندیداها به صلاح نظام نیست و ما با چنین جمعبندی وارد عرصه شدهایم.
حداد عادل با بیان اینکه هنوز زمان مناسبی برای بیان تمام نقاط ضعف دولت فعلی نیست اظهار داشت: نباید در شرایط فعلی حرفی بزنیم که به تضعیف دولت فعلی بینجامد.
وی ادامه داد: در بیان نقاط قوت این دولت میتوانیم به پرکاری، تلاش مستمر، حضور در استانها، برخوداری از ادبیات مردمی وانتخاب افرادی سالم برای کابینه وزرا اشاره کرد و گفت: این نقاط قوت بود که ما را به طور آشکارا در مجلس هفتم و هشتم به حمایت واداشت بنابراین یکی از مسائلی که باید به آن توجه کنیم آن است که دولت با وجود فشارهای سخت اقتصادی مانند تحریم نفتی، تحریم بانک مرکزی در حال اداره کشور است. که ما نباید این مشکلات را در اقتصاد کمرنگ ببینیم.
وی در تبیین نقاط ضعف اظهار داشت: نقاط ضعف دولت فعلی به دو دسته برمیگردد یکی مسائلی که در ارتباط با رهبری است که من در باره آن صحبتی نمیکنم و شما خود به آن اشراف کامل دارید و انتقادی بعدی که ما به دولت داریم به ضعف در شیوه مدیریتی دولت برای اداره کشور است که باعث کاهش اعتماد جامعه به عقلانی بودن تصمیمهای دولت منجر شده است.
وی با انتقاد از عزل و نصبهای مکرر وزرا در این دولت گفت: عزل و نصبهای مکرر وزرا امر مناسبی نیست برای مثلا تقیپور فرد مناسبی برای وزیر ارتباطات بود این فرد برکنار شده و شخص دیگری به عنوان سرپرست سکان امور را به دست میگیرد و یا درباره وزارت بهداشت دو نکتهای که حائز اهمیت بود این بود که یک رئیس جمهور در پایان دولت خود به تعویض وزیر خود دست نمیزند و از سوی این وزیر تنها وزیر زن کابینه دولت بود که خود احمدینژاد نیز نظر مثبتی به عملکرد وی داشت و برکناری او بدون هیچ گونه توضیح قانعکننده ندارد.
حداد عادل در ادامه به مضموم خواندن سیاست توسعه تکنوکراتی اظهار داشت: تکنوکراتی بودن به معنای آن است که تنها به تحول ظاهری و پیشرفت اقتصاد سرمایهداری توجه کنیم بدون آنکه ملاحظات معنوی و انسانی خود را در نظر بگیریم که این امری نیست که با مبانی گفتمان ما همخوانی داشته باشد و برای رسیدن به این امر باید مبانی فکری خود از جمله اخلاق و مذهب را کنار بگذاریم در این صورت سکولاری به وجود خواهد آمد.
وی در ادامه این نشست در پاسخ به سوالاتی مبنی بر مدیریت تکنوکراتی قالیباف خاطرنشان کرد: بهتر است انصاف داشته باشید چرا که تکنوکراتی بودن قالیباف با معنای دنبال کردن سیاست کارگزاران نیست و اگر این نگاه در ایشان وجود داشت ما با وی ائتلاف نمیکردیم.
وی ادامه داد: مواضع قالیباف در بحث فتنه مشخص است چرا من وی را در زمان مجلس ششم و در زمانی که هر سال به مدت ده شب برای حادثه 18 تیر سالگرد میگرفتند مشاهده کردم او در آن زمان فرمانده کل نیروی انتظامی تهران بود مانند سربازی در مقابل فتنه دفاع کرد و توانست کانون شهرداری را که بیش از مدیریت او به مدیریت فتنه تبدیل شود اصلاح کند.
حداد عادل با بیان اینکه انتظار داشتیم قالیباف در برابر فتنه مواضع تندتری داشته باشد گفت: این امر به معنای آن نیست که مواضع وی با فتنه همراه باشد و مواضع او با ما همسو است.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه دوستی نزدیکی با جلیلی و زاکانی دارد گفت: اگر من با قالیباف و ولایتی دوستی دارم اما ارتباط من با جلیلی و زاکانی نزدیکتر است و کلمهای مبنی بر این امر که رابطهای سرد میان ما وجود داشته باشد صحت ندارد.
وی ادامه داد: من جلیلی و زاکانی را از خود انقلابیتر میدانم و جزو افراد مومن و انقلابی هستند که به عرصه انتخابات وارد شدهاند اما انتخابات صفحه سفید نقاشی نیست و ترکیب افرادی که با درایت و رای مردم انتخاب میشوند بنابراین اگر ما هم وارد ائتلاف شدیم با توجه به دو عنصر تأثیر آرای مردم و صلاحیت کاندیداها بود.
وی با اشاره به فرامین رهبری مبنی بر این امر که آرمانگرایی باید در کنار واقعگرایی همراه باشد گفت: برخی افراد میگویند ما فلان فرد را کاندیدا میکنیم و انشاءالله رای میآورد و ما هم امیدواریم که اگر وی کاندیدای اصلح است وارد عرصه سیاسی کشور شود اما باید مراقب باشیم و اصولگرایان باید با یکدیگر به وحدت برسند.
عضو ائتلاف 2+1 با بیان اینکه اگر این ائتلاف سه نفره به سی نفر افزایش یابد نمیتوانیم انتظار نتیجه درستی را داشته باشیم اظهار داشت: با توجه به نظرسنجیها مجموع آرای ائتلاف ما بیش از 40 تا 50 درصد مجموعه آرا و کاندیداهای دیگر بیش از سه یا چهار درصد رای ندارند اما امری که کاندیداهای دیگر باید به آن توجه کنند این است که اگر میزان آرای من بیش از پنج یا شش درصد نیست چه دلیلی برای ادامه حضور در عرصه سیاسی کشور دارم و هر کاندیدای که بتواند به پیروزی اصولگرایان منجر شود میتواند وارد صحنه شود.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این امر که نگاه مدیریتی قالیباف برخلاف نظر رهبری بر توسعهگرایی استوار است اعلام کرد: صحبت از توسعه گناه نیست هر چند رهبر در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تأکید کردند و ما نیز به تبعیت از ایشان کلمه پیشرفت را به کار میبریم اما شما فکر نکنید که هر کسی که کلمه توسعه را به کار می برد برخلاف فرامین رهبری صحبت کرده است.
وی با بیان اینکه دو کلمه پیشرفت و توسعه با یکدیگر متضاد نیستند اظهار داشت: من از اقدامات شهرداری دفاع نمیکنم اما این تصویری که شما فکر میکنید قالیباف یک فرد تکنوکرات است حرف درستی نیست و هر چند در ائتلاف با یکدیگر هستیم اما با یکدیگر اختلاف سلیقههای را خواهیم داشت همانطور که من و ولایتی با یکدیگر داریم.
وی به ارزیابی فضای فرهنگی شهر تهران در زمان مدیریت قالیباف و پیش از او اشاره کرد و گفت: در هشت الی نه سال پیش در خیابانهای تهران مضامینی با این مضمون که امام زمان (عج) مخلصیم نصب میشد که بیانات مذهبی این گونه بیان میشدند که این امر مورد تأیید ما نیز نبود اما اگر شما امروز به فضای فرهنگی تهران نگاه کنید خواهید دید که شعارهای یا بیلبوردهای با مضامین بهبود روابط اجتماعی هر فرد در خانواده، جامعه نصب شده است که این نشانگر تحول عمیقی که در دوره ریاست ایشان رخداده است.
وی با بیان اینکه ریاست جمهوری یک شرکت سهامی عام نیست ما به یکدیگر قول دادهایم که به یکدیگر کمک کنیم اما این امر به معنای سهم خواهی نیست و این امری است که حتی در زمان خاتمی نیز به وی کمک کردیم کمااینکه او اصلاحطلب بود حال این افرادی که با مواضع ما همسو هستند بهطور مسلم همکاری خواهیم کرد.
حداد در پاسخ به سوالی مبنی بر تعیین کابینه خود اظهار داشت: من از افراد متخصص، متعهد و با تجربه در عرصه انتخابات استفاده خواهم کرد که در این افراد از افراد جوان و با تجربه به جز اصلاحطلبان که با آنها مرزبندی داریم استفاده خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه علم اقتصاد از اهمیت بالایی در کشور برخوردار است گفت: اقتصاد ظواهری دارد که من معتقدم نادیده گرفتن واقعیتهای اقتصادی و استفاده از آن در جهت ابزارهای سیاسی امری غلطی است که نباید در کشور اجرا شود.
حداد عادل در ادامه گفت: من با گفتههای مبنی بر این امر که یارانهها را پنج برابر میکنیم مخالفم چرا که اعتقاد دارم اقتصاد دارای ابعاد مختلفی است که یک نفر نمیتواند سیاستهای کلی آن را اجرا کرده و باید در یک جمع و با نظر مشاورین و نخبگان راههایی را پیدا کنیم تا بتوانیم به پیشرفت کشور کمک کنیم.
وی با بیان اینکه در میان کاندیداها تنها یک یا دو کاندیدا در رشته اقتصاد تحصیل کردهاند گفت: وابستگی ما به نفت مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده است که باید تلاش کنیم با تکیه بر مدل اقتصاد مقاومتی کشور را به پیشرفت برسانیم.