یه گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو» کسب و کارهای کوچک راهکاری است که می تواند در شرایط وجود بیکاری در جامعه ، تاثیر مهمی بر کاهش بیکاری و تولید ثروت و درآمد داشته باشد.
بررسی ها نشان می دهد،کسب و کارهای کوچک در کشورهایی که اجرا شده، نقش مهمی در رشد و توسعه صنعتی و اقتصادی آنها داشته و منجر به ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر، کاهش بیکاری،افزایش ثروت و در نتیجه کاهش فقر،هدایت تعداد بیشتری از جوانان به سمت خود اشتغالی و تقویت روحیه خود اتکایی آنها شده است.
به گزارش ایرنا، کارشناسان حوزه کار معتقدند که توسعه کسب و کارهای کوچک می تواند نقش مهمی در فرایند خصوصی سازی و ایجاد انگیزه برای کارآفرینی نیز داشته باشد.
کسب و کارهای کوچک در ارتباط با تنوع روابط اجتماعی و نیاز جوامع به خصوص نیازهای دنیای تجارت زمینه ساز مشاغل جدیدی شده است. این مشاغل نیز همراه با پیشرفت های زمان می تواند در حوزه های مختلف ایجاد شود.
نام اینترنت و تجارت الکترونیک تا 50 سال پیش به فکر کسی خطور نمی کرد، اما امروز این ابزارها منشا یک تحول مهم در جهان شده است.
بی تردید در سالهای آتی آنچه را که ما امروز پیشرفت می دانیم ، به فراموشی سپرده خواهد شد. در هر زمینه می توان مشاغل نو ایجاد کرد ، مشاغلی که افراد بتوانند در محیط های غیر اداری و از راه دور آن را انجام دهند.
بیشترین مشاغل جدید در عرصه های خدمات قابل ارایه است ، زیرا بیشتر از تولید، منشا ایجاد فرصت های شغلی است.
از سوی دیگر، فناوری اطلاعات به همراه پیشرفت های سریع خود، مشاغل جدید را هم پدید می آورد. از ویژگی های مشاغلی که به همراه این علوم به وجود می آید، به روز بودن آنها است.
کارشناسان بر این باورند که به ازای هر شغل که در صنعت نرم افزاری ایجاد می شود ،بیش از 75 موقعیت شغلی می تواند از طریق کاربرد فناوری اطلاعات در دیگر زمینه ها پدید آید.بنابراین بستر ایجاد سالانه میلیون ها شغل در این حوزه کاری وجود دارد.
هم اکنون شرایط کسب و کار با آنچه که در گذشته وجود داشته، متفاوت است. انعطاف پذیری،رقابت، جستجو برای راههای جدید کسب و کار ،ایده های نو،فناوری اطلاعات،درخواست درآمدهای بیشتر ، برخی از آنها است و زمان آن فرا رسیده تا جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی به روش های جدید روی آورند و به جای آن که منتظر کاری در بخش عمومی و دولتی باشند، خود به عنوان کارآفرین یا خویش فرما وارد فعالیت اقتصادی شوند.