کد خبر:۲۳۵۳۸۰
مسئول طرح طلیعه حکمت در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

هدف طرح طلیعه حکمت تربیت مربی آثار شهید مطهری است/ زمان‌بندی ثبت نام طرح طلیعه حکمت

مسئول طرح طلیعه حکمت گفت: هدف طرح طلیعه حکمت تربیت مربی آثار شهید مطهری است، از این رو ...

گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛ طرح مطالعاتی شهید مطهری با عنوان طرح طلیعه حکمت، تابستان امسال برگزار می‌شود؛ به همین مناسبت در گفت‌وگویی با علیرضا نوران، مسئول طرح طلیعه حکمت به بررسی این طرح پرداختیم.


«خبرگزاری دانشجو»- طرح طلیعه حکمت از کجا آغاز شد و اکنون در چه مرحله‌ای قرار دارد؟


نوران: طرح طلیعه حکمت از سال 88 آغاز شد و پیش زمینه آن به کلاس‌های تمهید که در سازمان بسیج دانشجویی به صورت هفتگی برگزار می‌شد، بر می‌گردد. با توجه به نیاز فراگیران به مطالعه آثار شهید مطهری و تاکیدات مقام معظم رهبری که یکی از منابع را آثار شهید مطهری معرفی کردند، چنین دوره‌ای طراحی شد.


سال 89 اولین دوره این طرح برگزار شد. سال 90 ظرفیت آن از دو دوره قبلی بیشتر گردید و سال 91 دوره‌ها افزایش یافت، ولی ظرفیت ثابت بود. امسال هم انشاالله دوره‌ها در تابستان برگزار می‌شود.


هدف طرح طلیعه حکمت تربیت مربی آثار شهید مطهری است
 

«خبرگزاری دانشجو» - هدف از برگزاری این طرح چیست و چه برنامه‌ها و فعالیت‌هایی را برای این طرح در نظر گرفته‌اید؟

 

نوران: هدف این دوره، تربیت مربی آثار شهید مطهری است و چون بحث صالحین هم در برنامه رسمی آموزشی بسیج است، مربیان حلقه‌های صالحین بسیج هم در نظر گرفته شده‌اند؛ علاوه بر این، این افراد توانایی تدریس در دبیرستان‌ها را نیز پیدا می‌کنند.


برنامه‌ریزی کارهای بچه‌ها در دوره به صورت گروهی است؛ یعنی ما در دوره با فرد طرف نیستیم، بلکه با گروه کار داریم که هر یک از این گروه‌ها مسئولیت‌های مختلفی مانند پشتیبانی، آموزشی، فرهنگی، فضای مجازی و غیره دارند.


در این دوره، شرکت کنندگان حلقه‌های مطالعه و مباحثه دارند که کتاب‌ها را به صورت گروهی مطالعه می‌کنند تا شیوه مطالعه را یاد بگیرند. خود فراگیران در آنجا تدریس هم می‌کنند؛ یعنی اگر دوره 10 روزه باشد، پنج روز اول را مطالعه و مباحثه می‌کنند و پنج روز دوم از هر گروه دو نفر موظف می‌شوند که به گروه دیگر بروند و تدریس کنند تا هم روش تدریس را یاد بگیرند و هم اشکالاتی را که دارند با استفاده از نظرسنجی‌های گروه رفع نمایند و در نهایت استرس ابتدایی که برای تدریس وجود دارد، از بین برود.


تأسیس وبلاگ‌های موضوعی در طرح طلیعه حکمت


یکی از کارهای دیگری که در دوره انجام می‌شود، ایجاد وبلاگ‌های موضوعی است. سال گذشته 150 وبلاگ موضوعی توسط فراگیران طرح طلیعه حکمت تاسیس شد. بچه‌ها در دوره، 20 کتاب شهید مطهری را مطالعه کرده و هر نفر در یک موضوع به صورت تخصصی کار می‌کند.


فراگیران در مورد پنج موضوع مهدویت، امر به معروف و نهی از منکر، نفاق، تربیت و رشد اسلامی و آزادی به صورت تخصصی کار می‌کنند و با توجه به موضوع گروه خود یک وبلاگ راه‌اندازی می‌نمایند تا هم در زمینه آثار شهید مطهری و هم در مورد موضوع تخصصی خود بتوانند فعالیت کنند.


ما یک دوره مجازی هم تحت عنوان طلیعه جاری داریم که در این طرح سه کتاب شهید مطهری را به همراه صوت ایشان در فضای مجازی قرار داده‌ایم که هر کس بخواهد می‌تواند ثبت نام کند و به صورت ابتدایی این دوره را بگذراند.


کسانی هم که در این دوره شرکت می‌کنند اولویت حضور در طرح طلیعه حکمت را دارند؛ چون با آثار شهید مطهری آشنایی پیدا می‌کنند؛ پس از مطالعه سه کتاب آزمونی از آنها گرفته می‌شود و به آنها گواهی مطالعه سه کتاب شهید مطهری اعطا می‌شود.


این افراد دو انتخاب دارند، یا می‌توانند به دوره طلیعه حکمت بیایند یا این که همین روند آموزش مجازی را ادامه دهند و تا شش ماه آینده سه کتاب دیگر را نیز مطالعه کنند که اگر شش کتاب را مطالعه کنند مدرک سطح یک آثار شهید مطهری به آنها داده می‌شود. فراگیران از این مدارک هم برای تدریس در مدارس می‌توانند استفاده کنند، هم برای تدریس در حلقه‌های صالحین و نواحی بسیج.


«خبرگزاری دانشجو» - در این طرح چه سازمان‌ها و نهادهایی مشارکت دارند؟


نوران: این کار به صورت کامل توسط بسیج دانشجویی انجام می‌شود، اما گاهی اوقات بنیاد شهید مطهری در زمینه معرفی استاد یا برخی از هزینه‌ها کمک می کند. برای تدریس هم از اساتید دانشگاه امام صادق (ع) استفاده می‌کنیم.


«خبرگزاری دانشجو» - زمان‌بندی طرح چگونه است و علاقه مندان به شرکت در این طرح چگونه می‌توانند ثبت نام کنند؟

 

نوران: دوره برادران از 1 تا 15 مرداد و دوره خواهران از 19 مرداد تا 2 شهریور برگزار خواهد شد. ثبت نام هم به دو صورت است؛ علاقه مندان می‌توانند از طریق سایت www.tamhid.net و www.bso.ir (معاونت تربیت آموزش) یا از طریق دفاتر یا نواحی بسیج دانشجویی در این طرح ثبت نام کنند.


البته ظرفیت ما محدود است. سال گذشته حدود 7000 نفر در این طرح ثبت نام کردند، اما فقط توانستیم حدود 1300 نفر را آموزش دهیم. علاوه بر این، ما به هر یک از فراگیران یک دفترچه گزارش تدریس می‌دادیم تا تدریس‌هایشان در جاهای مختلف را ثبت کنند تا هم برای خودشان سابقه شود هم به ما گزارش ‌دهند؛ در نتیجه این اقدام، حدود 20 هزار گزارش تدریس به صورت اینترنتی ثبت شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار