دبیر انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: سالانه حدود 400 میلیارد تومان در کشور صرف مصرف نابجای آنتیبیوتیکها میشود.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا بلورساز دبیر همایش سالیانه انجمن پزشکان کودکان ایران و سی و چهارمین بزرگداشت استاد دکتر محمد قریب، با بیان اینکه سال 2011 از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان سال «مقاومت در برابر آنتیبیوتیکها» اعلام شد، اظهار کرد: مقاومت میکروبی در برابر آنتیبیوتیکها، مشکل تمام جهان به ویژه کشورهای جهان سومی است.
رئیس انجمن فوق تخصصی عفونی کودکان ضمن تاکید بر ضرورت فرهنگسازی در صحیح مصرف آنتیبیوتیکها در کشور، اظهار کرد: این رسالت پزشکان است که مردم را از عوارض مصرف آنتیبیوتیکها آگاه کنند، همچنین کاهش مصرف آنتیبیوتیکها، نظارت جدی وزارت بهداشت را میطلبد.
بلورساز اضافه کرد: البته مردم نیز در این میان بیتقصیر نیستند و به محض سرماخوردگی یا بیماریهای سادهای از این دست، به مصرف آنتیبیوتیکها روی میآورند، در حال حاضر وضعیت مصرف آنتیبیوتیکها به گونهای شده است که به علت ایجاد مقاومتهای میکروبی، دیگر مصرف آنتیبیوتیکهای ساده جوابگو نیست و بایستی از داروهای گران قیمتتر و قویتری استفاده کرد.
وی با بیان اینکه بارها پزشکان کودکان در مطبهای خود برای نوشتن داروهای ساده با والدین کودک بیمار خود دچار مشکل شدهاند، از تحویل داروهای غیر OTC توسط داروخانهها به مردم نیز انتقاد کرد و گفت: بسیار پیش آمده است که بیماری به داروخانه مراجعه کرده و پزشک داروساز به جای ارایه مقدار مشخص از داروهای آنتیبیوتیک، دو یا سه برابر دارو به او تحویل داده است.
برگزاری همایش سالیانه انجمن پزشکان کودکان ایران چهارم تا هفتم اردیبهشت ماه
رئیس انجمن فوق تخصصی عفونی کودکان هشدار داد: هر مصرف نابجای آنتیبیوتیک با ایجاد یک مقاومت میکروبی برابر است.
بلورساز در ادامه ضمن اعلام خبر برگزاری همایش سالیانه انجمن پزشکان کودکان ایران و سی و چهارمین بزرگداشت استاد دکتر محمد قریب از چهارم تا هفتم اردیبهشت ماه امسال در مرکز همایشهای کتابخانه ملی ایران، عنوان کرد: همه متخصصان کودکان، پزشکان عمومی و رشتههای وابسته، مخاطب برگزاری این همایش هستند.
وی ادامه داد: 16 امتیاز بازآموزی برای شرکتکنندگان در این همایش در نظر گرفته شده و به بیماریهای شایع کودکان در رشتههای فوق تخصصی مختلف پرداخته میشود و علاوه بر تقدیر از پیشکسوتان حوزه پزشکی کودکان، بهترین مقاله رسیده به همایش، مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
رئیس انجمن فوق تخصصی عفونی کودکان افزود: بیش از 200 مقاله به دست ما رسیده است که در خلال برگزاری روزهای همایش ارایه خواهد شد، همچنین حدود 40 میزگرد برای این همایش در نظر گرفته شده است.