کد خبر:۲۳۵۸۶۹
حمله به بنیان خانواده

شبکه‌های اجتماعی موتور محرک طلاق در جوامع پیشرفته

رواج هرچه بیشتر انواع شبکه‌های اجتماعی علی‌الخصوص فیس‌بوک باعث شده است که زوج‌های شکاک، افرادی را ترغیب نمایند که در فضای فیس‌بوک به سراغ همسرانشان بروند تا بتوانند با جمع کردن شواهد، از همسرانشان طلاق بگیرند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»،  شاید اگر از بسیاری از مردم عادی در مورد انواع شبکه‌های اجتماعی سوال بپرسید، بندرت بتوانید به جواب کامل و جامعی برسید. حتی اگر به نسل جوان‌تر نیز رجوع کنید، شاید آن‌ها نیز نتوانند در مورد انواع شبکه‌های اجتماعی توضیحی به شما ارائه دهند و فقط تا حدودی با بعضی از کاربری‌های فیس‌بوک آشنا باشند.

 

اکثر جوانان و نوجوانان امروزی و بعضی از بزرگتر‌ها فیس‌بوک را در حد شبکه اجتماعی‌ای می‌شناسند که عامل به اشتراک‌گذاشتن عکس‌ها، خاطرات و نظرات در بین دوستان و آشنایان است. این محیط مجازی در نگاه آن‌ها محیطی خوب برای یافتن دوستان قدیمی و تازه‌ترشدن روابط است؛ اما بایستی به این نکته نیز دقت داشته باشیم که در عصر ترافیک و انواع آلودگی‌های محیطی و اخلاقی، وجود این نوع تکنولوژی‌ها به انسان راحت‌طلب بهانه‌ می‌دهد که دیگر به سمت صله‌رحم در عالم فیزیکی و متن جامعه گام برندارد.

 

این محیط می‌تواند با ارائه امکانات جدید‌تر رابطه بشر را روز به روز با دنیای خارج کمتر کند و نقش انسانیش را در جامعه کمتر و کمتر نماید. مدیران فیس‌بوک تمرکز و انرژی خود را صرف قسمت حساسی از تعاملات انسانی و بشری کرده‌اند تا با بدست گرفتن افسار این تعاملات در دستان خود، انسان را به هر سمت و سویی که می‌خواهند بکشانند.

 

یکی از مشکلاتی که فضای مجازی و خصوصا فیس‌بوک برای انسان بوجود می‌آورد کم‌کردن روابط فیزیکی است، حال این روابط می‌تواند در فضای خانه، دانشگاه و سایر جمع‌ها باشد. در جوامع اروپایی و غربی که به نسبت بیشتر از ایران با این پدیده ارتباط داشته‌اند؛ فضای خانواده‌ها بیشتر تحت تاثیر اثرات منفی فیس‌بوک قرار گرفته است.

 

 «مارک کینان» مدیر اجرایی شرکت «طلاق – آن‌لاین» انگلیس گفته است که رواج هرچه بیشتر انواع شبکه‌های اجتماعی علی‌الخصوص فیس‌بوک باعث شده است که زوج‌های شکاک، افرادی را ترغیب نمایند که در فضای فیس‌بوک به سراغ همسرانشان بروند تا بتوانند با جمع‌کردن شواهد، از همسرانشان طلاق بگیرند.

 

مسئول یکی از شرکت‌های حقوقی که بر روی مراجعین خود کار تحقیقات آماری نیز انجام داده، گفته است: «یکی از هر پنج پرونده طلاقی که به دادگاه ارجاع شده، برای اثبات ادعای خود شواهدی از فیس‌بوک ارائه داده‌است.»

 

مارک کینان نیز با ارائهٔ آماری مشابه با این تحقیقات، گفته است: «کارمندانم اعلام کرده‌اند که در 20 درصد موارد؛ شاکیان با ارائه شواهدی از چت‌های غیراخلاقی همسرانشان با افراد نا‌شناس و غریبه، درخواست صدور حکم طلاق و یا به جریان افتادن پرونده‌شان را داشته‌اند.»

 

یکی از دلایلی که خیلی از این زوج‌ها دچار چنین مشکلاتی شده بودند این است که؛ یکی از زوجین بعد از مدتی، به سراغ دایره دوستان جنس مخالف فیس‌بوکی خود در دوران قبل از ازدواج رفته‌اند تا با آن‌ها به اصطلاح رابطه عشقی برقرار نمایند. در اغلب موارد این رابطه‌ها باعث شده است که فضای عاطفی خانواده به هم بریزد. از سرگیری روابط دوباره با این افراد که کاملا معلوم است از سر هوس شکل می‌گیرد، باعث شده است که فضای بین زن و شوهر متشنج شده و به سمت درگیری‌های لفظی و حتی فیزیکی برود.

 

خواه ناخواه جامعه جوان ما که با این شبکه بزرگ شده‌اند و بی‌خبر از عواقب این‌چنینی اطلاعات خود را در اختیار هر فردی قرار می‌دهند، بایستی به این‌گونه جریانات نیز توجه کرده و در مورد آن تفکر نمایند. جامعه‌شناسان و روان‌شناسان ما نیز بایستی پیش از اینکه جامعه ما دچار این‌گونه تکنولوژِی‌زدگی‌ها شود به سراغ انجام امور تحقیقاتی رفته و با بهره‌گیری از علم خود و توصیه‌های دینی، پیش از بروز چنین فجایعی، راه‌حل‌های آن را ارائه نمایند.

 

منبع:گرداب

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار