به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» غلامعلی حدادعادل در نشست «تدبیر جمهور» که به همت بسیج دانشجویی عصر امروز در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد استقلال را یکی از مهمترین خواستههای ملت ایران دانست و گفت: در تظاهرات سال 57 شعاری که بر آن بسیار تأکید شد و تاکنون نیز ماندگار مانده است استقلال ازادی جمهوری اسلامی بود که مردم نیز بر واژه استقلال تأکید بسیاری داشتند و به این آگاهی رسیده بودند که ریشه اصلی مشکلات کشور در آن زمان بر عدم استقلال کشور است.
وی با اشاره به خاطرات رجال سیاسی در گذشته در بیان عدم استقلال سیاسی کشور در آن زمان گفت: هیچ گروهی در جمهوری اسلامی در اهمیت وجود استقلال شکی ندارد و هیچ جریان سیاسی مدعی نخواهد شد که استقلال از اهداف آنها نیست بنابراین استقلال محوری است که باید به آن توجه کنیم.
عضو ائتلاف سه نفره با اشاره به اقدامات ترکیه در برابر تحولات سوریه خاطرنشان کرد: ترکیه در روابط فیمابین خود که با اسرائیل دارد دست به چنین اقداماتی برای سوریه میزند و در این میان حتی به خطراتی که ممکن است برای خود او نیز مواجه شود توجهی ندارد.
حدادعادل ادامه داد: در حالی در عدم دمکراسی سوریه تأکید میشود که کشورهای دیگر مانند قطر و بحرین نیز با مشکل همراهاند اما در واقع این مشکلات به آن برمیگردد که سوریه مواضعی متفاوت با کشورهای دیگر دارد و در حوزه کشورهای مقاومت قرار دارد.
وی یکی از مشکلات در کشور را مدیریتی دانست و گفت: کشور نیازمند مدیریت است تا بتواند با اعمال سیاستهای آموزشی و تربیتی خود بتواند نسلی با تواناییهای بالا تربیت کند. این توانایی را دارد که با تربیت نیروی جوان مشکلات کشور حل شود.
عضو ائتلاف سه نفره در پاسخ به سوالی مبنی بر اهمیت آزادی در کنار استقلال گفت: تکیه من بر استقلال به معنای نفی آزادی نیست و آزادی امری است که در قانون اساسی نیز بر آن تأکید شده است.
حدادعادل با اشاره به سخنی از امام(ره) که در دفاع از مظلومین تأکید داشتند خاطرنشان کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در دفاع از مظلومین همواره بر دفاع از مظلومین بوده است و در سوریه نیز ما با همین منطق از آنها دفاع میکنیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر نظر وی در برابر اقدام دولت درباره سازمان مدیریت و برنامهریزی اظهار داشت: من با تغییرات شتابزده مخالفت و معتقدم که امور باید عقبه کارشناسی همراه باشد.
عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به سوالی کوچک کردن دولت را به معنای کم کردن وزارتخانهها ندانست و اظهار داشت: تصمیماتی که شتابزده گرفته میشود باعث گیج کردن مردم میشود و به صلاح کشور نیست مانند اقدامی که دولت در زمینه ادغام و انفصال دانشگاه ایران و تهران انجام داد.
حدادعادل ادامه داد: اگر این تصمیمات ناگهانی به قاعده تبدیل شود جامعه نظر خود را نسبت به عاقلانه بودن تصمیمهای دولت از دست میدهد و هر دولت وظیفه دارد که اعتماد افراد جامعه خود را به عقلانی بودن تیم مدیریتی کشور بالا ببرد.
وی به ارزیابی نقاط مثبت و منفی دولت فعلی گفت: اقدامات احمدینژاد در دوره اول را قبول داشتم و من پافشاری وی را در مسئله هستهای تحسین میکنم که این جلوهای از استقلال کشور بود اما نسبت به اتفاقاتی که در دوره دوم رخ داد انتقاد دارم اما در مجموع احمدینژاد را در حوزه سیاست خارجی فردی موفق میدانم.
این کاندیدای احتمالی در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهار احمدی نژاد درباره هولوکاست و مواضع او در این باره گفت: ما احتیاجی به این شیوه صحبت و این گونه مطرح کردن این سوال نداشتیم چرا که احمدینژاد با طرح این مسئله به این صورت فرصت جنجال را به اسرائیلیها داد در حالی که نظام ما دارای مواضع روشن است و من در آن زمان در سفرهای که به عنوان رئیس مجلس انجام میدادم شاهد بودم مواضع احمدینژاد در دانشگاه کلمبیا منطقی تر شد که من آن را قبول داشتم و مواضع ایران بر آن مبنا استوار است.
حدادعادل با بیان اینکه صهیونیستها خود نیز درباره عدم صحت این موضوع هولوکاست تردید دارند گفت: من توصیه میکنم کتاب سوداگران فاجعه را که بیانگر فجایع اسرائیل است بخوانید اما مسئلهای که احمدینژاد نیز بر آن تأکید کرد آن بود که اگر این ظلمی بر حق اسرائیلیها رخ داده است چرا باید تاوان آن را فلسطینی ها بدهند.
وی در ادامه به ارزیابی وضعیت نامساعد مردم و تمهیدات مسئولین خاطرنشان کرد: من نمیتوانم تضمین بدهم که چقدر مشکلات ما وابسته به تحریم و چقدر سوءمدیریتی مدیران است.
عضو ائتلاف پیشرفت با اشاره به روند هستهای در ایران گفت: این موضوع که در ایران یک مورد سلاح هستهای وجود داشته باشد صحت ندارد و غرب در تلاش است با اعمال مشکلاتی مانند لغو بیمهها یا ندادن تجهیزات به ایران و عدم فروش این تجهیزات، اجازه هیچ گونه پیشرفتی را به ایران ندهد.
حدادعادل با اشاره به تغییراتی که در اثر تحریمها در وضعیت قیمت دلار ایجاد میشود گفت: این فشاری که در یک سال گذشته بر ایران وارد شده است را نمیتوان به اشکال از سوء مدیریت ها دانست چرا که اگر این گونه بود از دولت اول باید وجود می داشت در حالی که شاهد بودیم وضعیت بهتر بود و هر چند مشکلات و تورم احساس میشد اما گاهی حتی این تورم با کاهش نیز روبه رو میشد.
وی در ادامه با اشاره به موضوع هدفمندی یارانهها گفت: وقتی قانون هدفمندی یارانهها را تصویب کردیم قرار بود 50 درصد این هزینه به مردم مصرفکننده، 30 درصد به تولید کنند و 20 درصد به دولت واگذار شود در حالی که از شما میپرسم از 30 درصد تا کنون چقدر به تولید کننده داده شده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه نتیجه هدفمندی یارانهها نتوانسته است مشکلات اقتصادی مردم را برطرف کند اظهار داشت: قیمت کالای تمام شده افزایش یافته است و این وضعیت منجر به نابرابری در جامعه منجر گشته است.
حدادعادل با بیان اینکه از اول این طرح، خارج شدن و یا حذف عدهای که از درآمد بالای برخوردارند در نظر گرفته شده بود اظهار داشت: در ادامه انجام این برنامه قرار بود دهکهای هشتم و نهم که از درآمد بالای برخوردارند از دادن یارانه حذف شوند و دادن میزان یارانه یکسان به افراد برخلاف منطق اولی بود که قرار بود در یارانهها انجام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه تفکر خود را به دولت نهم نزدیکتر دانست خاطرنشان کرد: در چهار سال تصمیمات بر مبنای منطقیتر استوار بود و کارها با حساب و کتاب بهتری انجام میشد و تفکر من به چهار سال اول نزدیک تر است.
عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وی را به عنوان کاندیدای جبهه پایداری نیز در نظر گرفته اند گفت: ما ائتلاف کردهایم اما گناه نکردهایم بر طبق وحدتی عمل کردهایم که همه به آن توصیه میکنند اما درباره این مطلب که شما به آن اشاره میکنید باید بگویم زاکانی از همکاران و دوستان صمیمی ما هستند که اعلام کاندیداتوری کردند اما میگویم ما سه نفر که ارزیابی که با یکدیگر داشتیم که اگر هر سه نفر جداگانه کاندید شویم تنها درصدی از رای را خواهیم داشت و ممکن است شکست بخوریم بنابراین با یکدیگرائتلاف کردیم و الان هم میگویم هر کس از جبهه اصولگرایان که درصد قابل توجهی که رای با آن سه نفر دارد به ائتلاف ما بپیوند چرا که ما معتقدیم ما اصولگرایان نباید با یکدیگر رقابت کنیم بنابراین نه به دنبال حذف شخص خاصی هستیم نه آنکه هر کس از جبهه اصولگرایان اعلام تمایل به حضور در ائتلاف پیشرفت کنند او را قبول میکنیم بلکه که معتقدیم هر کس که رای قابل توجهی دارد تا رای همدیگر را نشکنیم.
حدادعادل در پاسخ به سوالی مبنی بر این امر که از پورمحمدی و یا ابوترابی برای حضور در ائتلاف مشورت کردهاید اظهار داشت: ما با کسی مشورت نمیکنیم و راه را برای کسانی که رای قابل توجهی داشته باشند باز گذاشتهایم.
وی با بیان اینکه سازوکار مشخصی در ائتلاف سه گانه وجود ندارد گفت: ما از روز اول بنا را بر این امر گذاشتیم که از سه نفر دو نفر کنار برویم و همچنان نیز بر این امر معتقدیم تا در نهایت یک نفر را به عنوان کاندیدای نهایی معرفی میکنیم اما این موضوع که فرد نهایی در چه زمانی قطعی و اعلام میشود باید بگویم که این پیش از ثبتنام کاندیداها نخواهد بود و این فرد با توجه به نتیجه نظرسنجیها در نهایت مشخص خواهد شد و مهم این است که جوش رئیس جمهور شدن را نخوریم.
عضو ائتلاف پیشرفت با بیان این امر که خود را مقدمتر، کارآمدتر و باز سازوکارتر قویتری میدانم گفت: چنین ادعای نداریم بلکه معتقدیم فردی اصولگرا باید در رأس امور انتخاب شود تا بتواند با توانایی بالا در جمعآوری آرا در عرصه سیاسی حاضر شود و مهم این است که کشور به خوبی اداره شود و خودمان را برای کشور بخواهیم نه آنکه کشور را برای خود بخواهیم.
حدادعادل با اشاره به فرامین رهبری درباره کارآمدی گفت: هر چند رهبری بر کارآمدی تأکید کردند اما این امر به معنی آن نیست که تنها کارآمدی نیاز است بلکه کارآمدی به معنای آن نیست که این فرد معجزه کند و با یک سال مشکلات کشور را حل کند چرا که چنین فردی وجود خارجی ندارد و این امر نسبی است و ما در ائتلاف خود با توجه به تجربههای که عرصه های فکری، فرهنگی و مدیریت داشتیم وارد عرصه شدیم تا بتوانیم مشکلات را با کمک خود مردم حل کنیم.
این کاندیدای احتمالی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی وی از سخنان شریعتمداری در واکنش به سخنان احمدینژاد گفت: زیاد نگران نباشید هر چند من این سرمقاله را نخواندم و پس از خواندن اظهار نظر خواهم کرد.
این نماینده مجلس درباره ورود مشایی به عرصه انتخابات گفت: مشایی به احتمال قوی به عرصه انتخابات وارد خواهد شد اما ماندن او در عرصه انتخابات منوط به تصمیم شورای نگهبان خواهد بود.
حدادعادل در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره وقایع سال 88 گفت: تردیدی در این امر نداریم که در سال 88 در کشور ضرر کردیم و تردیدی نیز در این امر نداریم که باید برای آن تمهیداتی جدی بسنجیم اما شرط این امر آن است که ببینیم به چه مبانی در نظام جمهوری اسلامی پایبندیم ما باید قطع نظر از این امر که اصولگرا یا اصلاحطلب باشیم باید بتوانیم با هم کار کنیم و در عرصه سیاسی رقابت کنیم منتها اگر ببینیم تفاوت ما در مبنای حکومت و بحث اصلی ما در حکومت دینی قرار گرفت آن وقت است که نمیتوانیم این زخم را درمان کنیم.
وی ادامه داد: اگر من در دوره بعدی مسئول قوه مجریه شوم از شما به عنوان دانشجویان دانشگاه مدیریت راه حل میخواهم و در حوزههای دیگر نیز با کارشناسان صحبت خواهم کرد و معتقدم که اقتصاد را باید در اختیار متخصصان اقتصادی قرار دهیم چرا که من معتقدم اقتصاد یک دانش است.
این کاندیدای احتمالی در پاسخ به سوالی مبنی بر مواضع قالیباف در بحث مدل توسعه اظهار داشت: به طور مکرر به این سوال پاسخ دادهام. هر کدام از ما اعضای ائتلاف نظر جداگانهای داریم و دارای سلایق مختلف هستیم اما این حرف قالیباف درباره توسعه را که با توجه به سخنرانی رهبری نقل میکنید باید بگویم من از نزدیکان آقا هستم و در آن نشست اندیشه راهبردی و الگوی اسلامی حضور داشتم آقا در آن جلسه کلمه پیشرفت را به توسعه ترجیح دادند اما این امر به معنی آن نیست که به کار بردن کلمه توسعه گناه کبیره باشد مگر در سیاست چشمانداز 1404 که چهار بار کلمه توسعه در آن به کار رفته شده است کلمه اشتباهی است بنابراین این امر نباید موجب ترد شدن یا حذف شدن یک فرد شود و من اختلافم من با قالیباف در حدی نیست که با وی ائتلاف نکنم.