به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمد احمد محمد در حاشیه هشتمین کنفرانس جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا(منا) در گفت و گو با خبرنگاران، گفت: در زمان وقوع قحطی و خشکسالی در سومالی که بیش از یک سوم جمعیت این کشور با خطر مرگ ناشی از گرسنگی و قحطی روبرو بودند و زمانی که زنان و کودکان سومالیایی در وخیم ترین شرایط تغذیه ای قرار داشتند، تنها مردم و مسئولان مهرورز ایران اسلامی بودند که مردم قحطی زده ما را فراموش نکردند و با ارسال محموله های کمک های بشردوستانه به نجات جان آنان شتافتند.
وی افزود: این اقدامات بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران زمانی بود که بیش از 45 هزار آواره متاثر از فقر، قحطی و خشکسالی و در دستههای کوچک و پس از طی کردن کیلومترها پیاده روی طاقت فرسا به امید یافتن مکانی امن تر برای دسترسی به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی و دریافت مقداری غذا به«موگادیشو» پایتخت سومالی مهاجرت کرده بودند.
وی با انتقاد از برخی کشورهای اسلامی که بی تفاوت از این واقعه مصیب بار عبور کردند و حتی کوچکترین نگاهی هم به مردم قحطی زده این کشور نداشتند، گفت: ای کشورهایی که بر روی ذخایر طلای سیاه خوابیده اید و به دنبال کسب مزایای دنیوی خود هستید، آیا سرنوشت مردم محروم و کم برخوردار سومالی و منطقه شاخ آفریقا برایتان اهمیت نداشت که اینچنین بی پروا در هاله ای از سکوت و بی خبری از مرگ و بی غذایی سایر مسلمانان به سر بردید؟!
احمد محمد با بیان اینکه طی بیست سال گذشته کشورش درگیر جنگ های داخلی و گروهی بوده است، گفت: هم اکنون که با یاری خدا گروه افراطی موسوم به الشباب وابسته به القاعده از پایتخت این کشور خارج شده است، موگادیشو در حال یکدست شدن ثبات سیاسی و اجتماعی و ارتقای سطح مناسبات دیپلماتیک برای ارتباط با سایر کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: از رهبری نظام، دولت، مجلس، امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر و ملت نوعدوست ایران برای اینکه در خشکسالی و بحران، برادران و خواهران مسلمان خود را رها نکردند، سپاسگزارم و از آنها در خواست می کنم به عنوان یک کشور قدرتمند اسلامی به ارسال کمک های خود برای آبادانی و برقراری صلح و ثبات پایدار در سومالی ادامه دهند.
هشتمین کنفرانس جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا(منا) با حضور مقام های بیش از 40 کشور و نهاد تاثیرگذار بین المللی عصر یکشنبه در تهران گشایش یافت.
بیش از یکصد میهمان خارجی از کشورهای آسیایی، اروپایی، آمریکایی، آفریقایی و سازمان های بین الملل فعال در امور عام المنفعه و بشر دوستانه در این همایش حضور یافته اند.
در این کنفرانس بین المللی نمایندگانی از کشورهای آلمان، اتریش، ایتالیا، دانمارک، سوئیس، هلند، انگلستان، سوئد، دانمارک، ژاپن، الجزایر، مصر، قطر، اردن، لبنان و سوریه حضور دارند.