کد خبر:۲۳۶۲۵۹
ابوترابی در انتقاد از عملکرد دولت:
تراز هزینهای کشور در طول سال های 84 تا 91 افزایش یافته است
نائب رئیس مجلس با انتقاد از عملکرد دولت افزود: در طول سال های 84 تا 91 تراز هزینهای کشور از 25 هزار میلیارد تومان به 100 هزار میلیارد تومان افزایش یافته که اقدام قابل دفاعی نیست.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن ابوترابیفرد در چهارمین کنگره سراسری ایران اسلامی با شعار دانشگاهیان ولایی طلایه داران حماسه سیاسی و اقتصادی که پیش از ظهر برگزار شد با اشاره به نقش استثنایی دولت در مدیریت کشوری گفت: براساس قانون اساسی دولت دارای اختیارات مهمی در تدوین بودجه سالانه، تدوین لایحه برنامه پنج ساله توسعه همچنین راهبرد مدیریت کلان و ملی کشور است و باید از این توانایی به نفع کشور استفاده کرد.
وی در ادامه با انتقاد از عملکرد دولت افزود: در طول سال های 84 تا 91 تراز هزینه ای کشور از 25 هزار میلیارد تومان به صد هزار میلیارد تومان افزایش یافته که اقدام قابل دفاعی نیست باید به سخنان رهبری در آغاز شروع کار دولت نهم بازگردیم که ایشان فرمودند باید قدم ها براساس برنامه برداریم تا وابستگی ما به درآمد نفتی قطع شود و ما در مقابل آن حرکت کردیم و در سال گذشته بالاترین سطح وابستگی به نفت وجود داشته است.
ابوترابی با بیان اینکه امریکا با فرستادن پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت شرایط را برای ما سخت کرده و ما با افزایش هزینه های جاری در مسیر درخواست امریکا حرکت می کنیم ابراز داشت: باید با متوازن ساختن وظایف دولت به سمت انضباط مالی حرکت کنیم تا هزینه های جاری کشور را کاهش دهیم و از رشد نقدینگی کشور جلوگیری کنیم و همچنین با هدایت کشور به سمت تولید، اشتغال در کشور را افزایش دهیم.
وی در ادامه با اشاره به نقش بانک مرکزی در حوزه پولی کشور تصریح کرد: بانک مرکزی به واسطه نقش سیاست گذاری در حوزه پولی می تواندبا نظارت هدایتمند کشور را به سمت تولید کالا و خدمات پیش ببرد.
این کاندیدای احتمالی با بیان اینکه در بسیاری از حوزه ها دارای مدیریت نسبی و ستودنی هستیم ابراز داشت: می توانیم با سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز و تبدیل آن به فرآورده های نفتی به درآمدزایی کشور افزود و اشتغال ایجاد کنیم همچنین با تشکیل شرکت های دانش بنیان اقتصاد کشور را رونق دهیم.
وی در ادامه افزود: امروزه اقتصاد دنیا مبتنی بر نوآوری علمی است که دانشگاه ها این ظرفیت را دارند البته اگر به راهبردهای رهبری توجه کنند اگر دولت مصصم باشد می تواند قدم های خود را مبتنی بر علم بردارد و تصمیمات دولت باید مبتنی بر احترام به خرد جمعی و برنامه های کشور باشد.
ابوترابیفرد با بیان اینکه امروزه تهدیدها فرصت جدی برای ما ایجادکرده اند خاطر نشان کرد: به واسطه این مسئله می توانیم بهره بری را بالا ببریم.
وی با انتقاد از اینکه برنامه پنج ساله توسعه باید رشد هشت درصدی داشته باشد اما توسعه در سال گذشته در ایران صفر بوده است گفت: باید گفتمان دولت در عرصه اقتصاد، فرهنگ، سیاست داخلی و خارجی گفتمان نظام باشد که اگر این گونه بود امروز اقتصاد مقاومتی شرایط بهتری را برای ما فراهم می کرد.
وی درباره راهبردهای کلان و ملی دولت یازدهم گفت : ارائه نظریه مردم سالاری دینی به عنوان الگوی موفق، نهادینه سازی و حمایت همه جانبه از فرهنگ مقاومت، تثبیت و تعمیق جایگاه فرهنگ علم و اخلاق، دریافت و فهم گفتمان انقلاب و نظام، هم افزایی ظرفیت های اسلامی جهان اسلام از طریق همبستگی مذاهب اسلامی، اتخاذ رویکرد چندجانبه گرایی درعرصه روابط بین الملل با گسترش ائتلاف ها، حمایت حداکثری از جریان های همسو، ابتکار عمل در چالش ها تبدیل ایران به قدرت برتر اقتصادی در آسیا، تربیت نیروهای کارآزموده از جمله این برنامه های راهبردی کلان است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی راهکار مقابله با فساد اقتصادی و اداری گفت: برای برون رفت از هر تنگنایی شایسته سالاری را به معنای واقعی حاکم کنیم که اگر مسئولیتها به اهل آن سپرده شود راه برای شناخت معضلات پیدا می شود و مسلئه دیگر متوازن و کوچک نمودن حجم دولت است همچنین مردم حوزه های تصدی گری را برعهده گیرند و دولت باهمکاری مجلس، قوه قضاییه و سایر دستگاه و کمیسیون های تخصصی زمینه کنترل مفاسد و مبارزه با آن را فراهم کند.
ابوترابی درباره جریان انحرافی گفت: در گذشته مواضع شفاف خود را بیان کردم و مصاحبه من در سایت رهبری قرار دارد.
این کاندیدای احتمالی درباره انرژی هسته ای پاسخ داد: امریکا با وجود بیشترین ذخایر فسیلی دارای بالاترین تعداد نیروگاه های هسته ای است که این نشان دهنده مهم بودن انرژی هسته ای است ما باید با تقویت دیپلماسی از حق مشروع ملت ایران دفاع کنیم اما باید توجه داشت که مشکلات ما بیش از تهدیدها به سوء مدیریت ما برمی گردد.
ابوترابی درباره برون رفت از مشکلات کشور گفت: بنده به علت اینکه چهار دوره در مجلس شورای اسلامی حضور داشتم و در تدوین و برنامه پنج ساله توسعه همچنین در بررسی بودجه های سالانه کشور اشراف نسبی دارم علاوه بر این با توجه به حضورم در هئیت عالی حل اختلاف مدیریتی که برای هدایت دستگاه اجرایی کشور است را موثر می دانم و راهکار عبور از تنگناها را اشراف کامل بر مسائل کشور می دانم زیرا ما نیازمند مدیریت اسناد بالا دستی نظام هستیم پس باید با تفویذ مدیریت به افرادی که دارای توانایی هستند کشور را هدایت کنیم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.