کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره جشن ورزشگاه آزادی گفت: من به دو دلیل با این کار موافق نبودم، یک، رنگ و بوی انتخاباتی میداد و دوم ...
به گزارش خبرنگار خبرگزاری «دانشجو» از تبریز، مهندس محمد سعدی کیا، کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، روز گذشته با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان به سئوالات دانشجویان در رابطه با برنامه ها و مواضع انتخاباتی خود پاسخ داد.
در این نشست دانشجویی که با همکاری جامعه اسلامی دانشجویان و بسیج دانشجویی برگزار شد، مهندس سعیدی کیا با اشاره به اینکه هنوز فضای انتخابات در کشور ما گرم نشده است، گفت: نقش دانشجویان را در این امر و آفرینش حماسه بسیار مهم میدانم و به همین علت هم بیشتر در جمعهای دانشجویی حاضر شدم و معتقدم دانشجویان میتوانند موتور محرکه حماسه سیاسی باشند.
وی ادامه داد: هر کسی ممکن است فکری داشته باشد و این افکار با هم یکسان نیست، بنابر فرمایش مقام معظم رهبری در مشهد همه افراد و سلایق درون نظام و همه افرادی که به انقلاب اسلامی وفا دارند، باید پای صندوق های رای حاضر شوند تا این حماسه آفریده شود.
سعیدی کیا با اشاره به بیوگرافی و سوابق کاری خود قبل و بعد از انقلاب و همچنین درباره انگیزه حضور خود در انتخابات گفت: با توجه به این تجربه ای که در جمهوری اسلامی حاصل شده و کارهایی که انجام دادم به این باور رسیدم که می توانم خدمتگزاری پیرو ولی فقیه و در خدمت مردم جمهوری اسلامی باشم و فکر می کنم شخصیتهای ارزشمند کشور، فرهیختگان و کاردانان با توجه به روشی که کار کردم من را مفتخر خواهند کرد که با من همکاری کنند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه شعاری که با هماهنگی دوستان در ستاد انتخاب شده «آرامش، انسجام ملی و همکاری جهانی در دولت انقلاب اسلامی است»، افزود: خط مشی و اساس اداره کشور باید برپایهای باشد که انقلاب اسلامی تعریف کرده است.
سعیدی کیا، کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری حضور موثر در صحنه های بین المللی با حفظ عزت و حکمت و مصلحت، قانون مداری، ایجاد اقتصاد فعال و پویا بر اساس فرهنگ ایرانی - اسلامی، بستری سازی برای حضور مردم در عرصه اقتصاد، کاهش وابستگی بودجه عمومی به درآمد نفتی را از خط مشی ها و برنامه های خود دانست و گفت: سعی ما براین است که نقاط ضعف دولت های قبلی را نداشته باشیم و نقاط قوت ها را نیز تثبیت و پیگیری کنیم.
وی در پاسخ به سئوالی درباره برنامه عملی خود برای اقتصاد، گفت: اقتصاد ما از افت سرمایه گذاری، اشتغال و تورم بالا رنج می برد و برای حل این معضل ها باید از سرمایه گذاری شروع کرد تا با ایجاد اشتغال مشکلات حل شود.
کاندیدای انتخابات نقدینگی بالای موجود در جامعه و عدم ثبات قوانین و مقررات را مانع سرمایه گذاری دانست و گفت: دولت باید با برنامه ریزی، نظارت و هدایت کافی بستر مناسب را برای سرمایه گذاری ایجاد کند تا مردم به این سو گرایش پیدا کنند.
سعیدی کیا با اشاره به سخنان رهبری در مشهد مبنی بر قطع وابستگی بودجه عمومی کشور به پول نفت، گفت: همیشه بیشتر درآمد حاصل از فروش نفت به بودجه جاری کشور اختصاص داده شده و بودجه عمرانی در این میان فدا میشود، همواره دولت ها اگر با کسری بودجه مواجه میشدند، به سراغ حساب ذخیره ارزی که باید به تولید اختصاص داده شود، رفتهاند.
وی با اشاره به برنامه پنجم توسعه و سهم 20 درصدی صندوق توسعه ملی از درآمد منابع نفتی، گفت: با این پول سالانه می توان یک میلیون شغل ایجاد کرد که تاکنون این مهم تحقق نیافته است.
مهندس سعیدی کیا در پاسخ به سئوالی درباره تحریم ها و دامه مذاکرات هستهای گفت: ما عضو ان پی تی هستیم و حق داریم در محدووه آن از انرژی هستهای استفاده کنیم،
وزیر سابق مسکن و شهرسازی افزود: براساس تحلیل هایی که داشتم، معتقدم مسیر مذاکرات روبه پیشرفت است و آلماتی دو را یک گام به جلو میدانم، همه مشکلات ما، به خاطر تحریم نیست؛ بلکه بخشی از آن بخاطر سوء مدیریت داخلی است.
سعیدی کیا در ادامه سخنان خود با بیان اینکه انرژی هستهای حق مسلم ماست، گفت: اگر از حق خود دست بکشیم، در مراحل بعدی مسئله حقوق بشر و تروریسم را پیش می کشند؛ اما اگر بنابر فرمایش رهبری سر حرف منطقی خود بایستیم و مذاکرات را ادامه دهیم، مشکلات هم حل خواهند شد.
وی در پاسخ به سئوال دانشجویی درباره کنار گذاشته شدنش از دولت دوم احمدی نژاد، گقت: من در دولت های اول آقایان هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد بودم؛ اما در دولت های دوم حضور نداشتم و هیچوقت به ماندن فکر نکردم و همیشه به خدمت فکر کردم و چون فردی پایبند به اصولم هستم از دولت احمدی نژاد کنار رفتم؛ البته در دولت دوم احمدی نژاد هم، هر دو همدیگر را نمیخواستیم، دلیلم هم تغییر گفتمان و مسائل مدیریتی بود.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوال دیگری درباره اشتغال و بیکاری جوانان، با اشاره به اینکه در دولت های خاتمی و احمدی نژاد طرح هایی انجام گرفت که نتیجه بخش نبود، گفت: همه مردم توانایی انجام کار ندارند؛ بلکه باید کارآفرینان را شناخت و با تامین مالی و برنامه ریزی مناسب، زمینه شکوفایی آن ها و ایجاد اشتغال را فراهم کرد.
مهندس سعیدی کیا، در پاسخ به سئوال دانشجویی که حرف های او را شعار میدانست و همچنین اسلامی و مقاومتی کردن اقتصاد کشور در برابر اقتصاد لیبرالیستی، گفت: حرف هایش شعار نیست و به عمل هم اتفاق می افتد.
وی در رابطه با اقتصاد دنیا گفت: در حال حاضر دو تئوری عمده وجود دارد، یک اینکه از طریق توسعه، محرومان را رشد بدهیم و دیگر اینکه از طریق عدالت این کار صورت بگیرد؛ اما هیچکدام به تنهایی نتوانسته تئوریاش را به ثبوت برساند نه در اقتصاد دنیا و نه در کشور ما.
وزیر سابق مسکن ادامه داد: در دولت آقای هاشمی اصل بر توسعه بود؛ اما در عمل نتیجه بخش نبود؛ چرا که تورم 48 تا 50 درصدی را در پی داشت و برنامه توسعه متوقف و لایحه محرومیت زدایی به مجلس ارائه شد که البته راه به جایی نبرد.
سعیدی کیا تصریح کرد: دولت نهم و دهم بیشتر از طریق عدالت خواستند اقتصاد را رشد دهند که آن شرایط فعلی را در پی داشت و با رشد یک تا دو یا حداکثر سه درصدی اقتصاد پیشرفتی صورت نگرفته است و نمیتوان فقر را در میان مردم توزیع کرد.
وی با اشاره به خاطرهای از رهبری درباره ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی گفت: نظر رهبری بر این است که عدالت و پیشرفت همراه با هم باشند.
سعیدی کیا در پاسخ به سئوالی درباره اصل 15 قانون اساسی و آموزش زبان مادری گفت: اتفاقا این سئوال در کردستان، سنندج، از من شد و من معتقدم وقتی در قانون هست، چرا نباید اجرا بشود.
وی همچینین در پاسخ به سئوالی درباره دریاچه ارومیه، گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه، کل این منطقه را تحت تأثیر منفی قرار میدهد، راه چاره آن است که آب را هر چقدر هم که هزینه داشته باشد به آن انتقال دهیم؛ چرا که هزینه این روش بسیار بسیار کمتر از صدمات محیط زیستی و انسانی است که خشک شدن دریاچه در پی دارد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوال دیگری در رابطه با سیاست خارجی و رابطه با آمریکا گفت: ما نمیتوانیم دور خود دیوار بکشیم و زندگی کنیم، این امر شدنی نیست، الان ارتباطات قوی شده و جدایی امکانپذیر نیست و ما هم امکانات خوبی برای برقراری رابطه داریم.
وی با اشاره به سخنان رهبری درباره زورگویی آمریکا، گفت: آمربکا دشمن ماست؛ اما دنیا فقط منحصر به آمریکا نیست و الان ما با خیلی از کشورها ارتباط درایم.
سعیدی کیا در ادامه، در پاسخ به سئوال دانشجویی درباره فضای بسته دانشگاهی و کم شدن نقش دانشجویان در تصمیم گیری ها، گفت: جامعه بینقد میمیرد؛ اما این مسئله دو طرف دارد که هر دو باید قانون را رعایت کنند، منتقدین باید تابع قانون باشند تا به امنیت کشور صدمهای نرسد و حاکمان هم باید بستر لازم را برای ایجاد فضای نقد فراهم کنند.
وی با اشاره به فرمایش رهبری درباره ایجاد کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها، گفت: این تاکیدات به این معناست که در دانشگاه فضا برای مباحث سیاسی و تضارب آرا حاکم باشد و این مسئله به نفع کشور خواهد بود.
وزیر سابق دولت احمدی نژاد در پاسخ به سئوال دیگری با اشاره به انتتخابات 88، گفت: نتیجه انتخابات هر چه باشد به آن احترام میگذاریم و بلافاصله به برنده تبریک میگویم و مطمئن باشد این کار را خواهم کرد و به نظر من برنده اصلی کسی است که مقررات و اخلاق اسلامی را رعایت کند.
وی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره جشن ورزشگاه آزادی گفت: من به دو دلیل با این کار موافق نبودم، یک، رنگ و بوی انتخاباتی میداد و دوم اینکه با هزینه کمتر هم میشد از دست اندرکاران سفرها نوروزی تقدیر کرد.
سعیدی کیا در پاسخ به سوال دیگری درباره جریان انحرافی گفت: من از روز اول موضع گیری کردم وقتی احمدی نژاد، مشایی را به عنوان معاون اول معرفی کرد در دولت بحث ایجاد شد و عدهای تصمیم گرفتیم در جلسه هیئت دولت شرکت نکنیم و جلسه تعطیل شد.
وی افزود: در اعتراض به این کار، هفت نفر وزیر و سه عضو دولت نامهای به رهبری نوشتیم و گلایه خود را بیان کردیم.
مهندس سعیدی کیا، در پایان گفتمان انقلابی دولت، ارتباط گسترده مردمی، اجرای هدفمندی یارانه ها، سفرهای استانی، مسکن مهر، مسکن روستایی، پیشرفتهای علمی، ساماندهی مصرف سوخت و ساده زیستی و پرکاری را از نقاط قوت دولت احمدی نژاد دانست و از طرف دیگر، اقتصاد نابسامان کشور، بیکاری و تورم شدید، رشد پایین اقتصادی، افت شدید ارزش پول ملی، بی توجهی به برنامه توسعه، انحلال سازمان مدیریت و برنامه و تغییرات شدید مدیریتها را از نقاط ضعف دولت احمدی نژاد برشمرد.