باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو»؛ آری وقتی شهدا از زبان قرآن و از طرف خداوند متعال توصیف و معرفی می شوند، دیگر قلم همچون من گنهکاری چگونه می تواند از شهدا بنویسد.
آنان که روزگاری مدافع اسلام و خاک کشور اسلامی بوده اند و امروز در میان ما بر ما نظر دارند و حضورشان باعث می شود غفلت و روزمرگی از چهره ما انسان های به اصطلاح مدرن زدوده شود. آری روی سخنم با شهدای گمنامی است که نام هایی دارند؛ اما بی نشان هستند. بی نشان شده اند تا ما آن ها را بجوییم و همانند کسانی که به دنبال گمشده ای هستنند، در پی نشانه های آن ها برویم و برویم و قدم در راه آن ها بگذاریم .
امروزه خاکسپاری شهدای گمنام در مراکز علمی و عمومی کشور حال و هوای خاصی به این مکان ها بخشیده است و از مکان های مهمی که تدفین شهدای گمنام می تواند بسیار اثر بخش باشد، مراکز دانشگاهی کشور است که در برخی صورت گرفته و در برخی دیگر با عنایت خداوند و در آینده ای نزدیک شاهد تدفین شهدای گمنام خواهیم بود.
از جمله مراکز علمی که تدفین شهدای گمنام در آنجا صورت نپذیرفته، دانشگاه محقق اردبیلی است که روح مطالبه گر دانشجویان و مسئولان دانشگاه به شدت خواستار تدفین شهدای گمنام در این دانشگاه هست.
در این بررسی اجمالی به علل و عوامل عدم خاکسپاری شهدای گمنام در این دانشگاه می پردازیم که بیش از 12 هزار نفر دانشجو در آن در حال تحصیل هستند.
دلیل تراشی های مسئولان قابل قبول نیست
مسعود گنجی، رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در خصوص تدفین شهدای گمنام در این دانشگاه گفت: تمامی اسناد و مدارک پیگیری تدفین شهدای گمنام در دانشگاه محقق اردبیلی در دسترس است؛ اما مسئولان به دلایل واهی و مصلحتی ما را از وجود شهدای گمنام بی بهره گذاشته اند و ما تلاش می کنیم و مطالبات خود را نسبت به این مسئله ادامه خواهیم داد تا در آینده ای نزدیک و به لطف خدا و نظر شهدا به این مهم دست یابیم.
وی در ادامه افزود: ما تمامی مکاتبات و نامه نگاری ها را با سازمان های زیربط انجام داده ایم و خود شخصا پیگیر تدفین پیکر پاک شهدای گمنام در دانشگاه محقق اردبیلی هستم و همچنین بودجه پردیس شهدای گمنام را از همین الان آماده کرده ام و بهترین نقطه دانشگاه را به این امر مهم اختصاص داده ام.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه ما هر گونه آمادگی خود را به همه مسئولان برای تدفین شهدای گمنام در این دانشگاه اعلام می کنیم، تصریح کرد: چرا دانشگاهی را که اندازه یک شهر جمعیت دارد، به هر دلیلی از این منبع معنوی بی بهره می گذارند و من هر گونه دلیل تراشی از طرف مسئولان را قابل قبول نمی دانم.
گنجی ادامه داد: من از مسئولان و متولیان این امر می خواهم که دانشجویان و قشر فرهنگی این دانشگاه را از این منبع پر فیض بی بهره نگذارند.
همه ما راغب و پیگیر هستیم
همچنین حمید علی نسب، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی در این خصوص گفت: ما از سال 88 پیگیری های جدی را شروع کردیم و تنها به خاطر نزدیکی حرم شهدای گمنام، مجموعه تفریحی و فرهنگی شورابیل به دانشگاه محقق اردبیلی به نتیجه ای نرسیدیم؛ اما نامه نگاری و پیگیری های شفاهی در جلسات مختلف صورت گرفته است که اسنادش قابل ارائه است .
وی افزود: همچنین بر اساس پیگیری های به عمل آمده سر دار باقر زاده، رئیس سابق سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور گفت که باید فاصله حرم های شهدای گمنام بیش از سه کیلومتر باشد که از این جهت دانشگاه محقق در همسایگی حرم شهدای گمنام قرار دارد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: هم مسئولان دانشگاه هم تشکل های دانشجویی بسیار پیگیر و راغب هستند که حرم شهدای گمنام در دانشگاه محقق اردبیلی وجود داشته باشد و مسئولان سپاه و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس باید توجه خاصی به علاقه و اشتیاق دانشجویان این دانشگاه داشته باشند و برای تقویت فضای معنوی دانشگاه از فرصت استفاده بهینه کنند .
علی نسب ادامه داد: دانشجویان بدانند که ما هرگز از پیگیری این امر مهم خسته نشده و کوتاه نخواهیم آمد.
وی سپاه استان را متولی اصلی این مهم دانست و گفت: پیگیری ها جدی تر از گذشته همچنان به قوت خود باقیست.
قرار بود در سال 88 شهدا در دانشگاه تدفین شوند
همچنین مهدی جدی، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: در سال 88 قرار بوده چند تن از پیکر شهدای گمنام را در دانشگاه محقق خاک سپاری کنند؛ اما مکان های اختصاص داده شده از طرف مسئولان دانشگاه به بنای حرم شهدا گمنام مورد تایید کارشناس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس قرار نگرفت و سردار باقر زاده، مسئول اسبق اداره کل حفظ آثار به استناد نزدیک بودن حرم شهدا ی شورابیل به دانشگاه محقق با تدفین شهدای گمنام در دانشگاه موافقت نکرد.
وی ادامه داد: ما پیگیری های بسیاری را هم از سوی مسئولان دانشگاه و هم از طرف مسئولان زیربط در سال های اخیر انجام داده ایم؛ اما تاکنون به نتیجه نرسیده ایم .
همچنین نوروزی، یکی از فعالان مکتب الشهدا دانشگاه محقق اردبیلی گفت: در اردیبهشت ماه 91 ما به صورت حضوری به اداره کل حفظ آثار کل کشور مراجعه کردیم و آن ها در پاسخ گفتند که باید این در خواست از طرف مسئولان دانشگاه باشد و با همکاری تشکل های دانشجویی پیگیری شود.
مرتضی فردی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: ما پیگیری های گذشته را دنبال خواهیم کرد و در آینده ای نزدیک فعالیت های جدیدی را برای تدفین شهدای گمنام در دانشگاه محقق شروع خواهیم کرد.
دانشگاه محقق در الویت دوم خاکسپاری شهدا قرار دارد
همچنین خوشبخت، مسئول اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان اردبیل ضمن با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا گفت: چنانچه می دانید شهیدان گمنام همان شهدای مفقود و جاویدالاثری هستند که خانواده های معزز آن ها در شهرستان های مختلف زندگی می کنند؛ بنابراین شرع و عقل حکم می کند که شهدای گمنام با اولویت شهرستان ها برای دستیابی عموم تدفین و خاکسپاری شوند.
وی ادامه داد: از طرفی تعدادی شهدای گمنام در کنار همسایگی دانشگاه محقق و در مجتمع فرهنگی و تفریحی شورایل تدفین شدهاند؛ بنابراین اختصاص شهید گمنام به دانشگاه محقق به اولویت های بعدی محول شده است.
وی افزود: اتفاقی نیافتاده تا همکاری داشتن و نداشتن مطرح شود، آقایان متقاضی اختصاص شهید گمنام به مجموعه هستند و ما نیز مصمم هستیم در اولویت های بعدی و به موقع این اتفاق بیافتد.
همجواری با حرم شهدای گمنام شورابیل دلیل اصلی عدم تدفین در دانشگاه محقق است
مسئول اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان اردبیل ادامه داد: یکی از دلایل عدم تدفین شهدای گمنام در دانشگاه محقق اردبیلی وجود حرم شهدای گمنام در همسایگی و جوار دانشگاه است و به نظر بنده در صورت درخواست مسئولان و دانشجویان بهتر است حرم در محوطه دانشگاه باشد؛ اما به وقتش .
خوشبخت تصریح کرد: مسئولان و دانشجویان پیگیری می کنند و با این اداره در ارتباط هستند و این اداره نیز به دنبال رفع مطالبات است و ما خوشحال می شویم تدفین شهدای گمنام در این دانشگاه صورت گیرد.