دبیر اجرایی سومین کنگره ژنتیک پزشکی گفت: غربالگری مادران باردار در 3 ماهه اول و دوم دوران بارداری، باعث جلوگیری از تولد نوزادانی که دچار بیماری های ژنتیکی و اختلالات کروموزمی هستند، می شود.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمد کرامتیپور دبیر اجرایی سومین کنگره ژنتیک پزشکی، گفت: غربالگری برای پیشگیری از بیماری های ژنتیک بسیار مؤثر است و بهترین زمان غربالگری مادران در دوران بارداری است.
وی ادامه داد: اگر چه ممکن است همه مادران نیاز به غربالگری ژنتیک نداشته باشند اما بعضی از این غربالگریها در نهایت به مشاوره ژنتیک ختم میشود. این متخصص ژنتیک، تجویزهای بیمورد را یکی از آفت های هر حوزه تخصصی و پزشکی دانست و گفت: حتی برای تجویز آزمایش ژنتیک و مشاوره نیز باید اندیکاسیون داشته باشیم چرا که کار اضافی در حق بیمار اجحاف و گاهی غیراخلاقی است، چرا که گاهی فاش شدن اسرار بیمار ممکن است در زندگی و موقعیت او تأثیرگذار باشد.
کرامتیپور خاطر نشان کرد: غربالگری مادران در 3 ماهه اول و دوم بارداری با انجام سونوگرافی و آزمایش خون این امکان را میدهد تا افراد پرخطر برای آزمایش ژنتیکی ارجاع داده شوند تا از تولد نوزادانی که دچار بیماریهای ژنتیکی و اختلالات کروموزمی هستند جلوگیری شود.
وی توصیه کرد تا زوجین پیش از ازدواج مشاوره ژنتیک را انجام دهند چرا که افرادی که سابقه بیماری ژنتیکی در خانواده دارند میتوانند تا حد زیادی با مشاوره از بروز بیماریها به ویژه بیماریهای تک ژنی جلوگیری کنند.
سومین کنگره بیماریهای ژنتیک پزشکی 25 و 26 اردیبهشت ماه جاری در تالار همایش های مرکز طبی کودکان برگزار می شود.
در این کنگره، آخرین دستاوردهای حوزه ژنتیک پزشکی مانند نقش ژنتیک در تشخیص هویت، بیماری های کروموزمی، ژنتیک بارداری و فارماکوژنتیک، مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.