کد خبر:۲۳۸۴۸۴

مخترع LCD نامزد دریافت جایزه شد

مارتین شاد، مخترع سوییسی «ال سی دی» یا تکنولوژی نمایشگر کریستال مایع، نامزد دریافت جایزه مخترعان اروپا شد.
مخترع LCD نامزد دریافت جایزه شد

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مارتین شاد، مخترع سوییسی «ال سی دی» یا تکنولوژی نمایشگر کریستال مایع، نامزد جایزه مخترعان اروپا شده است که در هفتم خرداد ماه از سوی دفتر ثبت اختراعات اروپا به مخترعان و نوآوران اعطا می گردد.

 

در زندگی روزمره، از صفحه نمایش های بسیاری استفاده می شود و در نود درصد این صفحه نمایش ها از تکنولوژی مشابهی استفاده می شود که تکنولوژی ال سی دی یا تکنولوژی نمایشگر کریستال مایع نامیده می شود.

 

بر اساس آمار تنها در سال 2012 چهل میلیون تلویزیون دارای صفحه نمایش ال سی دی در جهان، به مبلغ صد میلیارد یورو فروخته شده است.

 

به گفته آقای شاد، مهم‌ترین مزایای صفحه نمایشگرهای ال سی دی این است که صاف هستند، وزن کمی دارند، میزان مصرف برق آنها پایین است و رنگ‌ها نیز در آن از کیفیت بالایی برخوردارند.

 

آقای مارتین شاد در شهر کوچک لستل در سوییس زندگی می کند. او که هفتاد و پنج سال سن دارد همچنان مشغول کار بر روی اختراعش است تا کیفیت نوری صفحه نمایش را بهبود بخشد و زمینه های کاربردی جدیدی برای کریستال مایع فراهم کند.

 

نمایشگر ال سی دی چطور کار می کند؟

بر روی هر صفحه نمایش هزاران نقطه کوچک وجود دارد که به‌طور مداوم در حال تغییر رنگ هستند و میزان درخشندگی آنها نیز تغییر می کند. هر کدام از این نقطه ها یک ذره کریستال مایع است که از ملکول های هیدروکربن ساخته شده است. در این صفحه نمایش ها کریستال های مایع میان دو صفحه پلاروید قرار می گیرند.

LCD

با آغاز به کار صفحه نمایش، این ملکول های هیدرو کربن تحت یک میدان الکتریکی شروع به تغییر جهت می کنند و با هر تغییر جهت، کریستال های مایع شروع به تولید سیگنال های نوری می کنند و به این ترتیب تصویری تولید می شود که ما قادر به مشاهده آن هستیم.

 

برای ایجاد تصویر، نور باید از این فیلترها عبور کند و نحوه قرار گرفتن این فیلترها، میزان نوری را که عبور می کند تعیین می کند. بنابراین اگر دو فیلتر را به‌صورت موازی پشت سرهم قرار بدهیم نور بیشتری از آن عبور می کند و تصویر روشن تر است و اگر یکی از آنها را به میزان نود درجه بچرخانیم نور نمی تواند عبور کند و صفحه نمایش تاریک می شود.

 

نقطه های کریستال مایع در صفحه نمایش های ال سی دی این کار را به‌صورت هماهنگ انجام می دهند. هر نقطه کریستال مایع مانند یک فیلتر عمل می کند و به این ترتیب روشنایی هر نقطه کوچک متناسب با میزان چرخش هر نقطه، کمتر یا بیشتر می شود. رنگ را نیز می توان با فیلتر مناسب تنظیم کرد.

 

آقای شاد اولین صفحه نمایش ال سی دی را در سال 1971 ساخته است که یک صفحه نمایش ساده و سیاه و سفید است و برای ساعت و ماشین حساب های کوچک ساخته شده است.

 

او می گوید: «برای من اختراع کردن نوعی سبک زندگی است. شما کنجکاو هستید، شما می خواهید راه های جدیدی برای بهتر زندگی کردن پیدا کنید و به چیزهای جدیدی فکر کنید که دیگران فکر نمی کنند.این کار بسیار هیجان انگیز است و هرگز به پایان نمی رسد و وقتی فکر می کنید چیزی اختراع کردید که برای بسیاری از مردم مفید است و اینکه قادرید به کمک این اختراع با دستگاه‌های مختلف مثل اتومبیل، هواپیما و غیره ارتباط برقرار کنید، بسیار هیجان انگیز است.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار