به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، به اولین بخش از سری آموزشهای «جستجوی قوی با گوگل» خوش آمدید. همانگونه که از عنوان بخش نیز کاملا مشخص است، در این یادداشت شما با یکی از ابزارهای جستجوی کاربردی اما کمتر شناخته شده گوگل آشنا خواهید شد:
فیلتر کردن نتایج جستجوی گوگل براساس رنگ.
به احتمال زیاد برای پیدا کردن یک عکس، اولین جایی که مراجعه می کنید موتور جستجوگر گوگل است. مثلا اگر به دنبال عکسی درباره فسیل باشید، به راحتی می توانید به گوگل تصاویر بروید و عبارت {فسیل} را تایپ کنید. زمانی که نتایج این کوئری را مشاهده می کنید، در زیر جعبه جستجوی گوگل با کلیک بر روی گزینه «ابزارهای جستجو» و انتخاب «هر رنگی»، یک سری رنگ های مختلف از قرمز تا قهوه ای مشاهده خواهید کرد.
نکته: ویژگی فیلتر کردن نتایج جستجوی گوگل براساس رنگ در آی پد و تبلت های اندروید قابل اجرا نیست. به کمک این سری رنگ ها و انتخاب آنها، شما می توانید نتایج جستجو را سفارشی و فیلتر کنید. به عنوان مثال فرض کنید که شما به دنبال تصاویری هستید که رنگ خاکستری در آنها، رنگ غالب باشد. با انتخاب رنگ خاکستری از جعبه سری رنگ ها شما تنها تصاویری از فسیل را مشاهده می کنید که شامل رنگ خاکستری می شوند:
و یا شاید به دنبال فسیل هایی به رنگ زرد باشید، خوب برای این کار تنها کافی است که رنگ زرد را به عنوان فیلتر انتخاب کنید:
شاید در اینجا از خود سوال کنید که اهمیت این ویژگی جستجوگر گوگل در چیست؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در برخی موارد ممکن است شما به دنبال اطلاعاتی باشید که در متن یک وب سایت یا کتاب نیامده باشد، به همین دلیل شما به کمک این ویژگی و با مشاهده تصاویر می توانید به اطلاعات مورد نظر خود برسید. به عنوان مثال شاید شما به دنبال یک فسیل خاص به رنگ زرد باشید، اما اسم آن را نمی دانید. به کمک جستجوی {فسیل} با فیلتر رنگ زرد شما می توانید درصد موفقیت خود را در پیدا کردن آن فسیل بالا ببرید.
فراموش نکنید که تصاویر در برخی موارد اطلاعاتی را به شما می دهند که با جستجو کردن واژه ها و عبارات مختلف ممکن است به نتایج حاصل از آنها نرسید.
برای درک بهتر این ویژگی جستجوگر گوگل، بد نیست که مثال دیگری بزنیم.
تصویر زیر نتایج جستجوی {تسلا} است. همانگونه که مشاهده می کنید شامل نتایج گوناگونی است.
اما شما به دنبال ماشینی با این نام هستید. در نتایج مشاهده می کنید که ماشینی به رنگ قرمز وجود دارد، پس با انتخاب فیلتر قرمز، نتایج جستجوی خود را فیلتر می کنید:
و اگر رنگ بنفش را به عنوان فیلتر انتخاب کنید، نتایج جستجوی شما به جریان برق از سیم پیچ تسلا محدود خواهد شد:
و اگر بر روی فیلتر سیاه و سفید کلیک کنید، شما با تصاویر نیکولا تسلا، مخترع سیم پیچ تسلا مواجه خواهید شد:
اما این تمام ماجرا نیست، شما در گوگل تصاویر می توانید تصاویر مشابه با یک تصویر دیگر را مشاهده کنید. مثلا فرض کنید که شما دنبال تصویری خاص از نیکولا تسلا هستید. در اینجا بر روی تصویری که می خواهید مشابه آن را مشاهده کنید، کلیک می کنید تا آن تصویر در پنجره مشکی رنگی باز شود:
سپس بر روی «اندازه های بیشتر» که در تصویر بالا با دایره قرمز رنگی مشخص شده است کلیک می کنید. با کلیک کردن بر روی این گزینه، تصاویر مشابه با آن تصویری که انتخاب کرده اید (در اینجا نیکولا تسلا) نمایش داده می شود. در اینجا شما می توانید با کلیک کردن بر روی گزینه «اندازه های بیشتر» و انتخاب «با شباهت دیداری»، تصاویر مشابه را مشاهده کنید:
خب، تا اینجا یاد گرفتید که با فیلترهای مختلف رنگ و همچنین گزینه «با شباهت دیداری» می توانید تصاویر و اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنید؛ اما نکته مهم دیگری که نباید آن را فراموش کنید آن است که هر چه اطلاعات وارد شده در جعبه جستجوی گوگل بیشتر باشد، اطلاعاتی که شما به دنبال آن هستید با دقت بیشتری به شما نمایش داده می شوند.
مثلا فرض کنید که شما به دنبال دیاگرام سیم پیچ تسلا هستید. برای اینکه نتایج جستجوی شما دقیق تر باشند، شما می توانید به جای جستجوی {تسلا}، {سیم پیچ تسلا} را جستجو کنید و سپس با توجه به اینکه اکثر دیاگرام های پس زمینه ای سفید دارند، فیلتر رنگ سفید را انتخاب کنید:
{سیم پیچ تسلا} با فیلتر سفید
در ضمن اگر به دنبال تصویر مشابه با یکی از دیاگرام های سیم پیچ تسلا هستید، می توانید با قرار دادن نشانگر موس بر روی تصویر و انتخاب گزینه «مشابه»، تصاویر مشابه از نظر دیداری با آن دیاگرام را مشاهده کنید:
در صورتی که در این زمینه سوالی دارید و یا به مشکلی برخورد کرده اید، می توانید با ایمیل NetAdmin@snn.ir مشکلات و نقطه نظرات خود را مطرح نمایید و یا در قسمت پایین صفحه، نظر خود را اعلام فرمائید.