رضایی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا درست است که شما کمدرآمدها را پردرآمد می کنید و پردرآمدها را نیز کمدرآمد می کنید، گفت: پردرآمدها سر جای خودشان هستند، ما فقط کمدرآمدها را پردرآمد می کنیم، وقتی کمدرآمدها پردرآمد بشوند، خود به خود قشر متوسط بزرگ می شود.
به گزارش خبرنگار باشگاه دانشجویان «خبرگزاری دانشجو» از بجنورد، محسن رضایی در سخنرانی روز گذشته خود در تالار حافظ بجنورد جملاتی را به زبان آورد که برخی گمانه زنی ها در خصوص نزدیک بودن نظرات وی با اقتصاد سوسیالیستی اروپا است که هم اکنون به شکست انجامیده و نداشتن مدل اقتصادی اسلامی نوین و اجتهادی را تشدید می کند، چیزی که ما امروز به گفته مقام معظم رهبری به آن نیازمندیم.
رضایی در این باره با اشاره به برنامه های آینده خود گفت: ما تلاش می کنیم که طبقه متوسط جامعه را بزرگ کنیم، اقشار بیشتری بیایند و وسط قرار بگیرند، در حقیقت قشر های پایین را به حد اقل می رسانیم و امیدواریم یک روزی به صفر برسانیم.
وی افزود: اقشار بالا هم که خیلی بالا هستند، ممکن است کمتر شوند؛ اما قشر متوسط در برنامه ریزی های ما گسترش خواهد یافت. امیدوارم بعد از چهار سال کارگران و کشاورزان را وارد قشر متوسط بکنیم.
در انتهای این مراسم رضایی در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر اینکه در مبانی اسلام ممانعتی برای وجود قشر ثروتمند وجود ندارد و در واقع جامعه آرمانی اسلام آنطور که شما می گویید، جامعه بی طبقه نیست؛ بلکه جامعه بدون تبعیض و روابط ویژه و آقازادگی است، گفت: جامعه بی طبقه با جامعه ای که قشر متوسطتش بزرگ است فرق دارد، قشر متوسط وقتی بزرگ می شود، یعنی رفاه عمومی گسترش پیدا می کند و فاصله طبقات کم می شود، ولی بی طبقه نمی شود.
«خبرگزاری دانشجو»: در نقطه آرمانی و نهایی نظر شما باید به سمت جامعه سوسیالیستی که در آن گرفتن مالیات زیاد و غیر متعارف از اقشار پر درآمد است، پیش خواهیم رفت که انگیزه را برای سرمایه گذاری و فعالیت بیشتر سرمایه داران از بین می برد و امروز شاهدیم که خیلی از سرمایه داران در حال کوچ از اروپا هستند چه توضیحی دارید؟
رضایی: نه این مدل ما اسلامی است.
«خبرگزاری دانشجو»: بفرمایید چطور اسلامی است؛ در حالی که از صحبت های شما چیزی جز این نتیجه حاصل نمی شود؟
رضایی: مدل اسلامی مدلی است که فاصله طبقات در آن کم است؛ اما یکسان نیست، مدل سوسیالیسم یکسان می کند.
«خبرگزاری دانشجو»: طبق گفته های صریح خودتان در سخنرانی می گویید «قشر های پایین را به حداقل می رسانیم و امیدواریم یک روزی به صفر برسانیم و نیز اقشار بالا هم که خیلی بالا هستند، ممکن است کمتر بشوند» که همان از بین بردن فاصله طبقاتی و مدل سوسیالیستی است، این طور نیست؟
رضایی: نه قشرهای پایین را می خواهیم به طبقه متوسط بیاوریم.
«خبرگزاری دانشجو»: برداشت ما این است که گفته شما همان جامعه بی طبقه است، بلکه باید برای هر قشر متناسب با وضعیت خودشان برنامه داشت نه اینکه همه را یکی کرد؟
رضایی: ما نمی خواهیم همه را یکی کنیم؛ بلکه می خواهیم متوسط را زیاد کنیم، این به معنای آن نیست که طبقات دیگر صفر می شود، یعنی کم درامدها را پر درآمد می کنیم.
«خبرگزاری دانشجو»: این درست است که کمدرآمدها را پردرآمد می کنید و پردرآمدها را نیز کمدرآمد می کنید؟
پردرآمدها سر جای خودشان هستند، ما فقط کمدرآمدها را پردرآمد می کنیم، وقتی کمدرآمدها پردرآمد بشوند، خود به خود قشر متوسط بزرگ می شود.