وزیر بهداشت با بیان اینکه طب عمومی بدنه اصلی طبابت است، گفت: طب عمومی و نظام مراقبت باید در کشور احیا شود.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسن طریقت منفرد در همایش معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور که صبح امروز در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: وزارت بهداشت دو درصد موسسات آموزش عالی کشور را در اختیار دارد، ولی 27 درصد در تولید علم کشور سهیم است.
وی نقشه جامع علمی کشور را از مطالبات ولایت و تکلیف شرعی دانست و گفت: این نقشه حاصل جمعی از دانشمندان است که باید به آن توجهی ویژه ای داشت.
طریقت منفرد ضمن قدردانی از فعالیت های معاونت های تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: فعالیت هایی که در این زمینه انجام شده، غیرقابل انکار بوده و قابل تقدیر است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه تحقیقات در کشور باید کاربردی انجام شود، افزود: این تحقیقات در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اهمیت بیشتری دارد.
وی گفت: 70 درصد جوان ها در دنیا به دنبال کسب مهارت و 30 درصد دنبال تحصیل در دانشگاه ها هستند، بنابراین اگر قرار است نیروی دانشگاهی کشور بیشتر از نیاز تربیت شود، باید ظرفیت ها در برنامه ریزی ها تغییر کند.
طریقت منفرد با اشاره به کمبود نیرو در مراکز درمانی افزود: هم اکنون بخش های مختلفی از جمله مراکز درمانی در کشور تاسیس شده اند که نیروی های تخصصی لازم را برای راه اندازی آنها در اختیار نداریم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در دانشگاه های دولتی امکانات فراوان با اعتبارت محدود داریم، افزود: در دانشگاه های غیردولتی امکانات محدود با اعتبارات نامحدود داریم، لذا لازم است که تکلیف این قضیه نیز روشن شود.
وی ادامه داد: چرا نباید دانشگاه های دولتی بر اساس قانون، از همه ظرفیت هایشان بهره مند شوند؟
طریقت منفرد با اشاره به حق مردم برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی، طب عمومی در دنیا را بدنه اصلی طبابت و تخصص را شاخ و برگ آن دانست و افزود: طب عمومی و نظام مراقبت باید احیا شود.
وزیر بهداشت با اشاره به کشورهایی که ده ها برابر ما سرانه سلامت دارند و طب عمومی آنها دارای جایگاه بالاتری است، گفت: این توان را در معاونت های تحقیقاتی دانشگاه ها می بینم که این طب را احیا کنند.