به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، محمود شعاعی، رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی که صبح امروز در نشست خبری در محل این فدراسیون برگزار شد، در خصوص برگزاری بیست و یکمین دوره مسابقات سنگنوردی قهرمانی آسیا که به میزبانی ایران برگزار میشود، گفت: میزبانی این مسابقات که در رده سنی بزرگسالان برگزار میشود، فرصت مناسبی است برای المپیکی شدن این رشته ورزشی.
وی در ادامه افزود: تا سال 86 ایران تنها سه میزبانی در سالهای 76 در تهران، 80 در زنجان و 84 در کرمان داشته است، اما در سه سال حضور من در این فدراسیون، رقابتهای پیش رو چهارمین میزبانی ایران در رشته سنگنوردی محسوب میشود، بنابراین باید بگویم در فاصله 15 ماه گذشته، فدراسیون کوهنوردی ایران میزبان سه رقابت بینالمللی بوده است.
رئیس فدراسیون کوهنوردی یادآور شد: در این دوره از مسابقات تا کنون، 11 کشور چین، چین تایپه، سنگاپور، اندونزی، هنگ کنگ، تایلند، قرقیزستان، قزاقستان، هند، کره جنوبی و ایران اعلام حضور کردند که از بین این کشورها کره، چین و قزاقستان اصلیترین رقبای ایران محسوب میشوند.
شعاعی خاطرنشان کرد: به احتمال زیاد تیم ایران با حضور 35 ورزشکار زن و مرد که امروز لیست آنها اعلام خواهد شد، در این رقابتها شرکت می کند.
وی یادآور شد: علاوه بر برگزاری این مسابقات، در سه رشته لید، سرطناب و سرعت، دو دوره کلاس آموزشی داوری و طراحی با حضور مدرسان فدراسیون جهانی برگزار میشود و بابک ضیا نیز به عنوان تنها داور ایرانی در کنار داوران بین المللی قضاوت خواهد کرد.
رئیس فدراسیون کوهنوردی در پاسخ به این سوال که آیا امکان کسب مدال طلا در این رقابتها وجود دارد یا نه، گفت: بهترین رکورد در بخش سرعت حدود پنج ثانیه بود که علیپور در تمرینات خود حدود 6 ثانیه رکورد زده است؛ البته شرایط مسابقه کاملاً متفاوت بوده و تکرار این رکورد سخت است.
شعاعی تصریح کرد: در آخرین مسابقات سنگنوردی که سال گذشته در چین برگزار شد، سنگنوردان ما چهار مدال نقره و یک مدال برنز در کارنامه خود ثبت کردند که امیدواریم امسال این تعداد افزایش یابد.
وی در خصوص المپیکی شدن رشته سنگنوردی نیز گفت: در حال حاضر این رشته در بین هشت رشتهای است که ممکن است در سال 2020 وارد المپیک شود و خوشبختانه در رقابتهای جهانی استقبال زیادی از سوی ورزشکاران و تماشاگران نسبت به این رشته صورت گرفته است.
رئیس فدراسیون کوهنوردی در خصوص کیفیت این مسابقات و مراسم افتتاحیه و اختتامیه آن نیز گفت: حضور آنتونی سی، رئیس کنفدراسیون سنگنوردی آسیا از صبح مسابقات در تهران نشان میدهد که این رقابتها از اهمیت بالایی برخوردار است و امیدواریم اختتامیه آن که همزمان با سوم خرداد، روز آزادسازی خرمشهر و تولد حضرت علی(ع) است، برای هموطنان رضایت بخش باشد.
شعاعی در خصوص پخش زنده این رقابتها نیز گفت: شبکه سه سینما روزانه یک ساعت این رقابتها را به صورت زنده پوشش میدهد و شبکه ورزش نیز سه تا چهار ساعت رقابتها را پخش میکند.
وی در خصوص جوایز این مسابقات نیز گفت: برای سنگنوردان خارجی و حتی آسیایی جایزه یکی از عوامل انگیزشی محسوب میشود؛ به همین دلیل ایران 50 هزار دلار جوایز نقدی را برای سه رشته لید، سرطناب و سرعت در نظر گرفته است که در رشته لید و سرعت به نفرات اول تا هشتم به ترتیب 3000، 2000، 1200، 800، 500، 400،300 و 200 دلار پرداخت میشود که این جایزه در رشته سرطناب به نفرات اول تا ششم تعلق میگیرد.
رئیس فدراسیون کوهنوردی حضور ناظران جهانی را دلیلی بر ثبت نتایج این رقابتها در رنکینگ جهانی دانست و گفت: با توجه به حضور ناظران جهانی، در صورت تأیید رقابتها از سوی فدراسیون جهانی میتوان بر ثبت نتایج این رقابتها در رنکینگ جهانی و ارتقای جایگاه ورزشکاران امیدوار بود.
شعاعی در خصوص پیشبینیاش از کسب مدال طلا در این رقابتها گفت: ایران تا کنون در رقابتهای آسیایی موفق به کسب مدال طلا نشده و با وجود رقبای سرسختی که در این رقابتها حضور دارند، شرایط کمی سختتر است، اما به هر حال نتایج این رقابتها بستگی به تلاش فردی افراد دارد، بنابراین در هفت رشته امیدوار به کسب مدال هستیم.
وی تصریح کرد: جذب اسپانسر در رشته سنگنوردی همیشه سخت بوده و در این دوره نیز آسان نخواهد بود؛ هنوز کلیه هزینههای میزبانی تأمین نشده است، بنابراین باید به سراغ اسپانسرهای علاقهمند به ورزش کوهنوردی برویم و از پتانسیل آنها استفاده کنیم.
رئیس فدراسیون کوهنوردی در پاسخ به این سوال که آیا پرداخت جوایز به صورت دلاری سبب تأخیر در پرداخت جوایز ورزشکاران ایرانی خواهد شد، گفت: ما همیشه جوایز ورزشکارانمان را بخصوص اگر به صورت دلار باشد، بموقع پرداخت میکنیم؛ در خصوص تامین ارز برای پرداخت جوایز نیز مکاتباتی را با وزارت ورزش انجام دادیم که نامه تامین ارز ما امروز امضا میشود و باید سراغ بانک مرکزی برویم، اما خودمان را نیز برای خرید ارز از بازار آزاد آماده کرده ایم.
شعاعی در خصوص تبلیغات محدود در سطح شهر برای استقبال از این رقابتها گفت: تبلیغات ما زیاد گسترده نبود؛ چرا که قرار بود این رقابتها ابتدا در همدان برگزار شد، ولی حامیان مالی رغبتی به میزبانی این استان نداشتند و ما در نهایت مجبور به تغییر محل برگزاری رقابتها شدیم.
وی گفت: مهمترین قضیه در تبلیغات ما رسانه ملی است و خوشبختانه از شب گذشته یک تیزر 30 ثانیهای از شبکه یک سیما پخش میشود که این موضوع در استقبال عمومی از این رقابتها تأثیر زیادی خواهد داشت.