مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بر اساس آمار جهانی در هر 2 دقیقه 20 نفر از مردم دنیا به علت استعمال دخانیات جان خود را از دست می دهند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، صفورا محبی گفت: بر اساس آمار منتشر شده سازمان بهداشت جهانی حدود 6 میلیون از بهترین زمین های کشاورزی جهان زیر کشت تنباکو قرار دارد که آمریکا به عنوان بزرگترین کشور تولید کننده سیگار در جهان تنها 3درصد سیگار تولید شده را در کشور خود مصرف می کند و بقیه را به کشورهای فقیر و در حال توسعه صادر می کند.
وی با اینکه سود سالانه شرکت های آمریکایی از فروش سیگار بیش از 300 میلیارد دلار است، اظهار داشت: در سراسر جهان مصرف دخانیات به عنوان قاتلی بزرگ شناخته شده که در آینده با هدف قرار دادن کشورهای جهان سوم، بیش از پیش انسان ها را به کام مرگ می کشد.
مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا افزود: برآورد می شود که تا سال 2020 هفت نفر از ده نفر انسانی که با استعمال دخانیات جان خود را از دست می دهند در کشورهای با درآمد کم یا متوسط باشند.
محبی گفت: در سیگار بیش از هزار نوع ماده شیمیایی وجود دارد که از این مواد صدها مورد بیماری زا و ده ها مورد سرطان زاست، از جمله عوارض شایع مصرف دخانیات می توان به مرگ و میر، بیماری های قلبی، بیماری های ریوی، حمله مغزی، زخم معده، آب مروارید، پوکی استخوان، فساد دندان ها، ضایعات شنوایی، سرطان رحم و سقط جنین، چین و چروک، ریزش موها و تغییر رنگ انگشتان اشاره داشت.
کاهش ولع سیگار با مصرف آدامس نیکوتین دار
مدیر دارو و موادمخدردانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: مهمترین عارضه سیگار به وجود آمدن زمینه گرایش به اعتیاد است، زیرا که سیگار و حشیش را مواد دروازه ای می نامند به طوری که اگر اعتیاد را مانند شهری تصور کنیم، دروازه ورود به آن شهر مصرف سیگار و حشیش است.
محبی افزود: آشنایی با سوء مصرف مواد در بسیاری از معتادان با سیگار یا حشیش آغاز شده است.
وی در پایان گفت: سیگار را می توان به صورت فردی و بدون هیچ مداخله ای کنار گذاشت، درعین حال درمان های دارویی و غیر دارویی میزان موفقیت را به نحو قابل ملاحظه ای افزایش می دهند، آدامس های نیکوتین دار در داروخانه ها برای کاهش ولع به مصرف سیگار در زمان ترک بسیار مناسب است.