به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مهدی شادنوش در همایش روز جهانی بدون دخانیات که در تالار امام جواد(ع) وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: امروزه دخانیات به عنوان یک صنعت با گردش اقتصادی بالا باعث روی آوردن سودجویان اقتصادی به این تجارت شده است.
وی افزود: دخانیات سالانه 6 میلیون نفر را به کام مرگ میکشاند و جان حدود 600 هزار نفر در سال را به دلیل استنشاق دود دست دوم میگیرد.
قائم مقام معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: بیماریهای وابسته به مصرف دخانی که غیر واگیر و اشاعه یافته هستند متاسفانه قابل ارزیابی نیستند در حالی که میزان سوددهی این صنعت قابل توجه است.
شادنوش یادآور شد: در کشورهای توسعه یافته با سیاستهای که برای افزایش مالیات و هزینه مواد دخانی اعمال میشود تا حدودی از استفاده آن جلوگیری به عمل میآید.
وی با بیان اینکه از زیرساختهای کشورهای در حال توسعه سوء استفاده شده است، گفت: در طی سالهای گذشته سالانه حدود 4/13 درصد مواد دخانی افزایش یافته و این نشاندهنده این است که این کشورها نیازمند اعمال روشهای جدید برای مبارزه با مصرف دخانی هستند.
قائم مقام معاونت بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: از رسالت مهم وزارت بهداشت کنترل ترویج مواد دخانی بوده است که از سال 73 شاهد سیاستگذاریهای مناسبی بودهایم، گرچه این میزان کنترل کافی نیست اما در مقایسه با سالهای پیش قابل قبول است.
شادنوش افزود: 8/10 درصد 15 تا 64 سالههای ایرانی مواد دخانی مصرف میکنند و از این تعداد روزانه حدود 5/13 نخ سیگار استعمال میشود.
وی گفت: هزینههای سرسام آور برای درمان بیماریهای رایج و محدودیتهای منابع سلامت در کشور باعث شده است که سرمایهگذاری مناسبی در بهداشت انجام بدهیم.
همچنین شادنوش گفت: با بهرهگیری از آموزههای دینی باید برای کاهش مصرف قلیان که سه درصد نوجوانان 13 تا 15 سال از آن مصرف میکنند کاهش بدهیم.