به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» ندافی در همایش روز جهانی بدون دخانیات که در تالار امام جواد (ع) وزارت بهداشت برگزار شد گفت: دخانیات در حالی که یکی از بزرگترین تهدیدهای سلامت است بهعنوان قابل پیشگیرترین عامل بیماری و مرگ در دنیا شناخته شده است.
وی افزود: در دنیا یک میلیارد نفر مواد دخانی استفاده میکنند که این میزان این جمعیت نیز در افزایش است، با وجودی که در کشورهای در حال توسعه مصرف دخانیات در حال پیشرفت است سیاستهای پیشگیری از آن نیز در این کشورها در حال توسعه است.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار یادآور شد: برای تهیه بسیاری از مواد اولیه دارویی که نیاز اولیه ما در کشور است با انواع تحریمها مواجه هستیم در حالی که انواع مواد دخانی با برندهای مختلف بدون هیچ محدودیتی به کشور ما وارد میشود.
ندافی گفت: 80 درصد کسانی که مواد دخانی مصرف میکنند در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند.
وی افزود: نیمی از افرادی که سیگار مصرف میکنند به دلیل مصرف این مواد دخانی جان خود را از دست میدهند.
ندافی با بیان اینکه از هشت بیماری مرگ آور شش بیماری مواد دخانی عامل آن است افزود: به ازای مصرف هر پاکت سیگار در کشور ما به دلیل جمعیت جوانی که درا است باید ده دلار در نظام سلامت سرمایهگذاری کنیم.
رئیس مرکز سلامت و محیط کار یادآور شد: ضررهای انباشته از این معضل بر کشور ما آور میشود و به دلیل بیتوجهی به این موضوع کسی نمیتواند این مشکل را حل کند.
ندافی با اشاره به مضررات قلیان گفت: کسانی که با این دیدگاه که آب موجود در قلیان باعث کاهش مضررات آن میشود آگاه باشند که آب که در معرض آلاینده های گازی قرار میگیرد در صورتی میتواند این آلایندهها را کاهش دهد که قابلیت حلالیت آن در آب بالا باشد در حالی که منوکسیدکربن در قلیان در مدت چند ثانیه جذب آب نمیشود.
ندافی در پایان با بیان اینکه فرهنگسازی پرهیز از مصرف دخانیات باید قانونی باشد از تصویب ضوابطی برای کاهش آن در کشور اشاره کرد و گفت: این قوانین به دلیل ضعف همکاری تاکنون به خوبی اجرا نشده است.