گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»؛ با نزدیک شدن به روز رأیگیری ریاست جمهوری، تبلیغات در جامعه برای انتخاب نامزد برگزیده شدت می گیرد؛ هر چند که با گذشت زمان، تبلیغات روند مناسبتر و عاقلانهتری را طی می کند و از پوستر و کاغذ بازیهای دوران گذشته خبری نیست و روند تبلیغات با تکنولوژی های در دسترس مانند رادیو و تلویزیون همگام شده است، اما برخی مواقع شاهد آن هستیم که امکانات تکنولوژی از قبیل بلوتوث، پیامک و اینترنت نیز در جهت تبلیغات نادرست و مسموم زمان انتخابات به کار برده می شود.
از این رو و بدان علت که نظارت کمتری بر روی این قبیل رسانه ها هست، شاهد رواج برخی آفات از قبیل تهمت و افترا علیه رقیبان انتخاباتی هستیم. از جمله حواشی که در این ایام بسیار رایج است و تقریباً همه گیر شده، پیامکهایی است که در ظاهر با چهره های سیاسی و کاندیداها مزاح می کند، اما واقعیت آن است که با دادن نسبت های ناروا که چه بسا کذب و تهمت نیز هست، سعی در مخدوش کردن چهره های حقیقی دارند.
تولید و نشر این گونه پیامکها هر چند که ممکن است لبخند را بر لب های خواننده حک کند، اما سوال اصلی آن است که آیا واقعاً این عمل شرعی است؟ آیا تولید و انتشار این پیامکها امری مباح است یا برخلاف تصور جامعه حرام است و جایز نیست؟
برای پاسخ به این سوال به سراغ دفتر مراجع تقلید رفتیم و این سوال را این گونه مطرح کردیم که در ایام انتخابات پیامکهایی دریافت میکنیم که در آن با قالب طنز، شعر و ... به تمسخر یا تخریب برخی کاندیداها پرداختهاند، تولید و انتشار چنین پیامکهایی چه حکمی دارد؟
آیت الله وحید خراسانی:
تا جایی که میتوانید مانع از دریافت چنین پیامکهایی شوید و آن را ترویج نکنید، مثلاً برای کسی تعریف نکنید یا نفرستید. نویسنده و منتشر کننده این پیامکها فعل حرام مرتکب شده است.
آیت الله فاضل لنکرانی:
کسی که چنین پیامکهایی را مینویسد یا کسی که این پیامکها را منتشر میکند همه مقصرند و مرتکب گناه شدهاند.
آیت الله مکارم شیرازی:
انتشار و تولید چنین پیامکهایی گناه دارد و کسی که چنین کند فعل حرام مرتکب شده است.
آیت الله نوری همدانی:
حق الناس است و چون در آن تهمت یا تمسخر است و اینها از محرماتمی باشد، لذا حرام است و گناه دارد.
آیت الله خامنه ای:
استهزا و تمسخر مؤمنین حرام است و انتشار آن در حکم اشاعه فحشاست و حرام می باشد.
آیت الله بهجت:
توهین و تمسخر دیگران حرام است؛ هم منتشر کردن، هم گوشکردن و هم تولیدکردنش حرام است.
فکر کنم اين نظر منه که به اين شکل جرح و تعديل شده!
درسته؟