کد خبر:۲۴۳۶۳۵
علی‌آبادی در گفت و گو با «خبرگزاری دانشجو»:

با این شرایط، چهارم آسیا هم نمی‌شویم

رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص جایگاه ایران در بازی‌های آسیایی 2014 گفت: اگر شرایط به این صورتی که امروز می‌بینیم، باشد مطمئناً رتبه ما در آسیا از رتبه چهارم نیز نزول خواهد کرد.

محمدعلی‌آبادی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص دیدار مقام معظم رهبری با اهالی ورزش و رهنمودهای ایشان در این حوزه گفت: اظهار تاسف می‌کنم که به دلیل مسافرت در آن جلسه شرکت نکردم و این یکی از نقاطی است که در سال 91 برای من باعث حسرت شده است و امیدوارم زمان دیگری باشد که به خدمت ایشان برسم.


 وی در ادامه افزود: مقام معظم رهبری در این دیدار نکات مهمی را گوشزد کردند و من اعتقاد دارم که برای اجرای آن در ابتدا باید ساختارها را اصلاح کنیم و مشخص شود که چه کسی باید سؤال کند و چه کسی باید پاسخگو باشد و باید مشخص شود که در حوزه ورزش کمیته ملی المپیک باید سؤال کند یا وزارت ورزش به عنوان سیاست‌گذار و ناظر عمل کند


 رئیس کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: جایگاه‌ها در ورزش مشخص نیست و زمانی که سیاست‌گذار و ناظر ورزش یک بخش باشد سؤال کردن معنایی ندارد.


 وی یادآور شد: وزارت ورزش خودش صاحب پول است و هم صاحب ساختمان به علاوه برنامه‌ریزی، اجراء و مدیریت فدراسیون‌ها را نیز برعهده دارد در این صورت چه کسی می‌تواند سؤال کند و به تبع موضوع‌ها و اصلاح ساختارها فراموش خواهد شد.


 علی آبادی بر جایگاه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش تأکید کرد و گفت: هرکس باید در ورزش باید کار خود را انجام دهد و تکلیف‌ها مشخص باشد و کسی که به عنوان رئیس کمیته ملی المپیک فعالیت می‌کند باید بداند که چه کاره است و حوزه اقتدارش نسبت به فدراسیون‌ها در چه حد است.


وی تصریح کرد: کمیته ملی المپیک تنها یک مقداری پول می گیرد و آن را بین فدراسیون‌ها توزیع می‌کند و اگر بخواهد جایگاه واقعی خود را به دست آورد یا باید وارد چالش شود یا اینکه براساس قانون فدراسیون‌ها را زیر نظر داشته باشد که این یک موضع‌گیری منطقی و عقلانی است.


 رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد: وزارت ورزش باید از موضوعات اجرایی جدا شود و به عنوان یک سیستم حمایتی در کنار کمیته ملی المپیک باشد و علاوه بر کوچک شدن ناظر عملکرد کمیته باشد.


وی در پاسخ به این سؤال که تغییر ساختارها موضوعی زمان‌بر است و به نظر می‌رسد باید در حوزه اخلاق که رهبری بر آن تأکید بسیار داشته‌اند برنامه‌های زودبازده داشته باشیم، گفت: موضوع اخلاق باید در وزارت ورزش سامان‌دهی شود و به صورت آئین‌نامه به بخش‌های مختلف ابلاغ شود تا با ورزشکارانی که خلاف شئونات نظام و اسلام رفتار می‌کنند برخورد شود.


 علی‌آبادی به جایگاه رسانه‌ها در موضوع اخلاق اشاره کرد و گفت: در رسانه‌های ما هرکسی که بی سرو صدا باشد فراموش می‌شود و کسی که در رسانه‌ها جار و جنجال به راه می‌اندازد و جریان ساز باشد بیشتر مورد توجه قرار می گیرد؛ متأسفانه رسانه‌های ما به برخی از بی‌اخلاقی‌ها دامن می‌زنند و این یک چالش است که امیدوارم رسانه‌ها بیش از گذشته به این موضوع  توجه کنند.


 وی در خصوص جایگاه ایران در بازی‌های آسیایی 2014 و برنامه‌ریزی‌ها مبنی بر نائب قهرمانی در آسیا نیز گفت: اگر شرایط به این صورتی که امروز می‌بینیم، باشد مطمئناً رتبه ما در آسیا از رتبه چهارم نیز نزول خواهد کرد چرا که کشورهای مانند قزاقستان، تایلند، تایوان و هند برای گرفتن جایگاه ما خیز برداشته‌اند و اگر نتوانیم تعداد مدال‌های خود را به بیش از 25 طلا برسانیم جایگاه چهارمی از دست می‌رود.


علی‌آبادی به مشکلات ارزی کشور اشاره کرد و گفت: اعتباراتی که در اختیار کمیته ملی المپیک قرار می‌گیرد باید به صورت ارزی هزینه شود و با توجه به اینکه ما باید ارز را به صورت آزاد خریداری کنیم و با توجه به اینکه بودجه امسال کمیته نسبت به گذشته کاهش یافته است کسب این جایگاه سخت خواهد بود و باید بدون تعارف بگوییم که مدال گرفتن یک کار ساده نیست.


 علی‌آبادی خاطرنشان کرد: ما باید هوشمندانه وبا هدف عمل کنیم و امیدوارم در شرایطی که در آستانه تغییر مدیریت سیاسی کشور قرار داریم، برنامه‌ریزی‌های مناسبی برای بازی‌های آسیایی صورت گیرد.


 رئیس کمیته ملی المپیک به انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: بعد از برگزاری انتخابات تا اواخر شهریورماه در تکاپوی تغییر دولت هستیم و پس از آن نیز نوبت به معرفی وزراء و تأیید صلاحیت‌ آن‌ها از سوی مجلس می‌رسد و بعد از آن وزراء با حضور در وزارتخانه خود به دنبال تغییر سیستم اداری هستند و به این ترتیب شش ماه از سال از بین می‌رود و ما تنها شش ماه برای بازی‌های آسیایی فرصت داریم.


 وی خاطرنشان کرد: در سیستم مدیریت ورزش در فاصله دو ماه مانده به بازی‌های آسیایی باید در اوج آمادگی باشیم و ورزشکار باید همیشه آماده باشد البته اُفت‌های ورزشکاران پس از بازی‌های مانند المپیک طبیعی است ولی اگر این نزول زیاد باشد خطرناک است و باید سریع عمل کرد.


 وی در ادامه به بودجه امسال کمیته ملی المپیک اشاره کرد و گفت: ما سال قبل 55 میلیارد بودجه داشتیم که امسال این مقدار به 45 میلیارد کاهش یافته است و ارز نیز سه برابر شده است با این تفاسیر بودجه ما بیش از یک سوم کاهش یافته است و این را نیز باید در نظر داشت که ما باید این بودجه را بین 50 فدراسیون تقسیم کنیم.


 رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد: فدراسیون‌ها مقدار کمی از کمیته ملی المپیک بودجه می‌گیرند و مقداری نیز وزارت ورزش به آنها کمک می‌کند که البته وزارت ورزش نیز امسال در شرایط مالی خوبی قرار ندارد.


 وی در خصوص ورود مجلس به مسئله اداره فدراسیون‌های المپیکی توسط کمیته ملی المپیک گفت: بازی‌های المپیک و آسیایی مربوط به کمیته ملی المپیک است و وزارت ورزش باید روی ورزش همگانی کار کند اما به هر جهت در طول این سال‌ها چون اقتدار نظام در دست دولت بوده است NGO‌های مردمی در آن ضعیف شده‌اند لذا وزارت ورزش از اقتداری که دارد استفاده می‌کند و روی فدراسیون‌ها اعمال حاکمیت می کند.


 وی خاطرنشان کرد: این حرف درست است که باید ساختارسازی داشته باشیم و وزارت ورزش نیز باید از کمیته ملی المپیک گزارش عملکرد بگیرد اما وزارت ورزش نباید وارد مسائل اجرایی شود.


 وی افزود: متأسفانه ما یک بدنه حجیم استفاده می کنیم و کسی نمی‌تواند آن را مدیریت کند و باید به دنبال واگذاری این بخش به بخش‌های خصوصی باشیم تا ورزش سیر صعودی خود را طی کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار