هفت انجمن اسلامی در نامهای نسبت به سیاهنمایی محسن رضایی انتقاد کرده و این امر را مخالف با فرامین مقام معظم رهبری دانستند.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو »، هفت انجمن اسلامی در نامه ای سیاهنمایی محسن رضایی را مورد انتقاد قرار دادند.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
"امروز متأسفانه انسان مشاهده میکند که در بین برخى مسئولین و نخبگان سیاسى و غیره کأنه مد شده است که نگاه، نگاه بدبینانه باشد؛ نگاه منفى باشد؛ نقاط مثبت را نبینند؛ روى نقاط منفى تکیه کنند. در رسانهها و غیررسانهها مرتباً منفىبافى میشود.
تا انسان میگوید هم چرا، میگویند آقا شما نمیگذارید ما واقعیات را بگوئیم. میگوئید سیاهنمائى است، میگوئید فلان است؛ ما میخواهیم حقایق را بگوئیم. نه، این یکسونگرى است."
بیانات رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام جمهورى اسلامى ایران
این روزها که تنها یک هفته به انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری فرصت باقی است، برخی نامزدهای انتخابات جانب عدل و انصاف را به کلی فراموش کردهاند و با سیاه نمایی محض وضعیت کشور را در لبه پرتگاه نشان میدهند البته ضعفهایی هست که شایسته و بایسته نظام اسلامی نیست اما رفتار برخی کاندیداها به خصوص آقای محسن رضایی که از سایرین در این خصوص پیشتاز است به طور قطع واقعبینى نیست و این برآورد درستى از اوضاع کشور نخواهد داد و منجر به ناامیدى میشود.
ما دانشجویان مسئله اصلی کشور در عرصه سیاستورزی را عدم نگاه دقیق سیاسیون به وضعیت کشور میدانیم معتقدیم امروز 2 گروهند که نگاهشان نسبت به مسائل کشور غیر واقعی است.
نخست گروهی که همه شرایط کشور را سفید و منزه از ایراد میدانند و دسته دیگر کسانی که همه شرایط را سیاه مطلق میدانند.
حال آنکه اولین ویژگی در سنت نقادی، جامعنگری و پرهیز از یک سونگری است، نقد باید تلاش کند تصویری واقعی را ترسیم کند.
اگر نقاط مثبت و منفی، فرصتها و تهدیدها، ضعفها و قوتها در آن دیده نشود آن نقد، تصویر واقعی را نخواهد داد، از آفتهای یک سونگری این است که فردی که تمام شرایط را مثبت میبیند به شرایط موجود راضی میشود و حرکتی را صورت نمیدهد. از آن طرف وقتی فردی تمام شرایط را منفی دید این نگاه موجب توقف و رکود خواهد شد. اکنون جریانی فضای کشور را مثبت تلقی کرده و به گونهای تصویر می کنند که همه چیز خوب و مثبت است و جریانی فضای کشور را فقط منفی میدانند. این دو طیف در نقد و سنت نقادی دچار چالش و مشکل هستند و هر 2 آنها با اصلاحطلبی و حرکت رو به جلو و ایجاد تمدن اسلامی مخالفند.
دومین ویژگی در نقد به اندازه دیدن مسائل است. باید واقعیات را چه مثبت چه منفی آنگونه که هستند دید و بدان پرداخت. بنابراین اگر به این نکته توجه نشود، حساسیتهای اجتماعی و عمومی وجه کاریکاتوری پیدا میکنند. آنجا که باید حساسیت نسبت به موضوعی کم باشد بالا میرود و آنجا که باید آن موضوع به عنوان اصل در نظر گرفته شود به حاشیه میرود. در این وضعیت است که جامعه یک وضعیت نامتعادل در مقابل چالشها پیدا میکند.
آنچه که در حوزههایی غیر از حوزه "نقد واقعبینانه" سبب مخدوش شدن انصاف میشود غلبه انگیزههای سیاسی، گروهی و جناحی است که نقد را از انصاف دور میکند اثر اجتماعی که این مورد دارد این است که چون جریانهای سیاسی با هم مشکل دارند و در رقابتند برای بالا رفتن خودشان محیطی غیر متعادل پدید میآورند که آثار سوء آن متوجه فضای عمومی کشور است.
اما در این فرصت روی سخن ما دانشجویان بیشتر با برادر محسن رضایی است:
جناب محسن رضایی
چرا از خود منجی سازی میکنید؛ کاری نکنید که مردم صدای شما را ضبط کنند و روزی نتوانید پاسخ گوی ادعاهای خود باشید. شما در سخنانتان گفته اید که قصد سیاه نمایی ندارید؛ خدا را شکر که اگر چنین قصدی داشتید، فیلم تبلیغاتی تان چگونه ساخته می شد؟!
چه کرده اید که این روزها نام شما را درست یا غلط به کسی که تنها سیاه نمایی می کند، می شناسند؟! سخنان شما این روزها به شدت تلخ است به طوریکه حتی نامزدهای اصلاح طلب نیز چنین سیاهه ای از جامعه ایران نشان نمی دهند.
آقای محسن رضایی!
ما دانشجویان می گوییم که اولا سیاه نمایی هایی که شما در مورد مناطق محروم کشور نشان می دهید درست نیست چه رسد به مناطق غیر محروم.
جنابعالی در سومین مناظره انتخاباتی تلویزیونی نامزدهای انتخاباتی گفتید که "ما باید مقاومت کنیم که مردم گرسنه بمانند؟ تحریم ها تا کنون 50-40 درصد اثر گذاشته اند. من با هر دو گروهی مخالفم که جهت گیری افراط و تفریط به تحریم ها دارند" اما بدانید پابرهنگان همین کشور هشت سال با شکم گرسنه از دین و ناموس و وطن خود دفاع کردند و دغدغه سیر شدن شکم شان را نداشتند چرا که مرگ با عزت بالاتر از زندگی با ذلت است. همچنان هم می گوییم که با شکم های گرسنه درمقابل مستکبرین نیز با عزت می ایستیم و این پرچم را تا حکومت عدل جهانی برافراشته نگه می داریم.
از سوی دیگر مقام معظم رهبری فرمودند که خارج از اختیارات رئیس جمهور به مردم وعده ندهید؛ اما سوال این است که چرا در سفرهای استانی برای جلب رای دستاویز شعار و وعده هایی می شوید که یا در چارچوب اختیارات ریاست جمهوری در قانون اساسی نیست و یا منوط به پذیرش دستگاه های دیگر جمهوری اسلامی است که از جمله مثال های بارز آن بحث خدمت مقدس سربازی است.
امام خمینی(ره) در روزهای پایان جنگ فرموند "ما برای ادای تکلیف جنگیدهایم و نتیجه، فرع آن بوده است" و ما دانشجویان شما را همچنان به عنوان حاج محسن رضایی یکی از فرماندهان موثر در جنگ تحمیلی می دانیم اما نباید خدمت خالصانه خود به اسلام و مسلمین را با جملات تکبر آمیز و همراه با غرور مخدوش سازید، بدانید که همت ها و باکری ها خود ساخته شدند که برگزیده حق تعالی قرار گرفتند و آنها شاگردان مکتب امام بودند؛ استفاده تبلیغاتی از شهدای دفاع مقدس نه زیبنده شماست و نه زیبنده جمهوری اسلامی.
کساني که تو اين نامه گفتن :« ما دانشجويان مي گوييم که اولا سياه نمايي هايي که شما در مورد مناطق محروم کشور نشان مي دهيد درست نيست چه رسد به مناطق غير محروم »
معلومه که از اوضاع قشر ضعيف بي خبرند.
ايا ايشان واقعا اسم محسن رضايي را گفتند؟!!!
احسنت به جمله اي كه درباره ي تحريم ها و رزمندگان نوشتيد.
مثل اينكه بعضي از مسائل از جنگ تا به حال فراموش شده اند...
معلومه که از اوضاع قشر ضعيف بي خبرند.