کد خبر:۲۴۳۱۷۵
رضایی در نشست‌ جامعه اقتصادی با نامزدهای ریاست جمهوری:

دولت فراگیر من دولتی سیاسی نیست/ میزهای گفت‌وگوی اقتصادی را در کشور راه‌اندازی می‌کنم

کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم با بیان اینکه در زمینه اقتصادی برنامه‌های گسترده‌ای دارم، گفت: میزهای گفت‌وگوی اقتصادی را در کشور راه‌اندازی می‌کنم.

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محسن رضایی در «سلسله نشست‌های جامعه اقتصادی با نامزدهای ریاست جمهوری» که صبح امروز در اتاق بازرگانی برگزار شد، گفت: مسئولیت اتاق بازرگانی در انتخابات بیش از حوزه‌های دیگر است؛ چرا که اتاق بازرگانی نماینده بخش خصوصی است و باید نقش فعال‌تری در این زمینه داشته باشد، بنابراین برگزاری جلسات با نامزدهای ریاست جمهوری را اقدام مثبتی می‌دانیم و از آن استقبال می‌کنیم.


وی با بیان اینکه اقتصاد از دغدغه‌های 30 ساله من بوده است، اظهار داشت: دغدغه‌های اقتصادی من مربوط به زمان انتخابات و برای تبلیغات نیست و همان طور که در برنامه خود در شبکه 2 نیز سندی از یادداشت‌های شهید باقری را به مردم نشان دادم، باید بگوییم که از سال 61  به این موضوعات اندیشیده‌ام و یادداشت‌های شهیدباقری شاهدی برای حرف‌هایم است.


این کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: نمی‌دانم با چه زبانی باید فریاد بکشیم که مسئولان به وضعیت اقتصادی توجه کنند، باید بگویم اقتصاد در کشور ما دارای متولی نیست و صاحب ندارد، در حالی که در حوزه‌های دیگر با این امر روبرو نیستیم.


رضایی افزود: مردم در پاسخ به گفته‌های کاندیداهای ریاست جمهوری درباره اقتصاد می‌گویند که برنامه‌های آنان دارای ضمانت اجرایی نیست و برنامه قوی برای کشور ندارند که این امر مطلوبی نیست؛ ما به دلیل عقب‌ماندگی و اتخاذ شیوه‌ای غلط به این نقطه رسیده‌ایم که اگر برای اقتصاد متولی قرار دهیم آن متولی، هم برنامه خواهد داشت و هم برنامه‌های خود را با ضمانت اجرایی ارائه خواهد داد.


وی دانش اقتصاد را در دو محور کلان و خرد تقسیم‌بندی و خاطرنشان کرد: علاوه بر موضوعات اقتصاد خرد و کلان باید به دانش توسعه نیز توجه شود و در آن ارتباط اقتصاد را با فرهنگ، اجتماع و دیگر امور در نظر قرار گیرد؛ به این ترتیب فردی که رئیس جمهور می‌شود باید در این سه زمینه متخصص باشد تا بتواند عدالت را در کنار کارآیی محقق کند.


کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم با بیان اینکه در دولت خود تصمیم دارم اقتصاد ملی را یکپارچه کنم، گفت: همان طور که در چشم‌انداز 20 ساله و برنامه پنجم توسعه اهدافی تعریف شده است، من شورای عالی اقتصاد ملی را تشکیل خواهم داد و همان طور که در کمیته کلان اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت امور اقتصادی را بررسی کرده‌ام، به پشتوانه حقوقی این موسسه، برنامه‌های اقتصادی خود را اجرا خواهم کرد که در این صورت برنامه‌هایم از ضمانت اجرایی بالایی برخوردار خواهد بود.


رضایی به اهمیت شیوه اجرایی اقتصاد اشاره کرد و اظهار داشت: باید اقتصاد را دولت هدایت کند؛ برای مثال در زمینه یارانه سبزی که تصمیم گرفتم به مردم بدهم یا هدیه ازدواجی که برای جوانان در نظر گرفته‌ام، جهت‌گیری تولیدی خواهم داشت و مشکلات کشور را به حداقل خواهم رساند، بنابراین مسئله اول توجه به تولید ملی است که باید به طور جدی به آن توجه شود تا روال سرمایه‌گذاری در کشور حل گردد.


وی با اشاره به اهمیت محیط کسب و کار اظهار داشت: من برای محیط کسب و کار اهمیت زیادی قائلم، اما کارآفرینی برایم از اهمیت بالاتری برخوردار است و معتقدم که باید به آن توجه شود؛ ما باید تلاش کنیم تا مردم متولی اقتصاد باشند.


این کاندیدای ریاست جمهوری با بیان اینکه در زمان تدوین اصل 144 قانون‌اساسی ما تحریم نشده بودیم، اعلام کرد: اکنون انگیزه من برای اجرای این اصل بیشتر از قبل شده است؛ چرا که کشور ما به این امر بیشتر نیاز دارد.


رضایی تحریم‌های اقتصادی را هوشمندانه‌ترین نوع تحریم برای کشور دانست و گفت: به فضل خداوند این تحریم‌ها را خنثی کرده‌ایم که این امر با خرد، عقلانیت و نوآوری انجام می‌گیرد.


وی به اهمیت مناسبات بین‌المللی برای اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: باید در مناسبات بین‌المللی مباحث سیاسی و اقتصادی را با یکدیگر جلو ببریم؛ دولت اصلاحات در این زمینه به افراط‌گرایی کشیده شد و تجارب ناموفقی در این زمینه داشت که اگر به آن توجه نکنیم در سرنوشت کشورمان دچار تکرار خواهیم بود و من اجازه نخواهم داد که کشور ایران به آزمایشگاهی برای دولتمردان تبدیل شود.


کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم با بیان اینکه اگر دشمنان از تحریم‌ها ناامید شوند بر پای میز مذاکره خواهند نشست، گفت: ناامیدی دشمنان نیازمند هماهنگی اداره امور کشور با یکدیگر است که باید به آن توجه کنیم.


رضایی به بحث پوپولیسم اقتصادی اشاره کرد و گفت: در زمینه پوپولیسم اقتصادی، حرف‌های شما را قبول دارم، اما نباید کاری کنید که یارانه‌ها قطع شود، بلکه باید ریل یارانه‌ها را تغییر دهیم تا ثروت ملی برای آیندگان بماند و کشور را به توسعه برسانیم.


وی به اقتصاد تک محصولی ایران اشاره کرد و گفت: اقتصاد ایران ساختمانی 77 طبقه است که بر روی یک ستون قرار دارد، بنابراین باید تلاش کنیم تا اقتصاد ایران را به سوی چندمحصولی شدن ببریم.


کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم در ادامه این نشست پاسخگوی پرسش مسئولان اتاق‌های بازرگانی کل کشور شد.


رضایی با اشاره به مسائل اقتصادی کشور در این چند سال اخیر گفت: اگر نگاهی به 21 سال گذشته داشته باشیم، خواهیم دید با اینکه اختلاف نظرهای سیاسی وجود داشته است، اما در زمینه اقتصادی تفاوت چندانی بین این سه دوره مشاهده نمی‌شود؛ برای مثال رشد اقتصادی در زمان دولت هاشمی و خاتمی 3.9 و در زمان احمدی‌نژاد 3.6 بوده یا نرخ گرانی و بیکاری در هر سه دولت دو رقمی است و رشد سرمایه‌گذاری در هر سه دولت بیش از شش درصد افزایش نیافته، بنابراین سوالی که اینجا مطرح می‌شود، این است که اختلاف‌های سیاسی و فرهنگی در زمینه اقتصاد موثر نبوده و ضمانتی وجود ندارد؛ البته اگر با قرار گرفتن یکی از این دوستان در راس، این امور دوباره تکرار نشود.


وی با بیان اینکه در حوزه اقتصاد، اختلاف‌نظرهای زیادی وجود دارد، گفت: این رئیس جمهور است که باید بین این نظرات یک نظر جامع را انتخاب کرده و آن را در کشور اجرا کند.


کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم تیم اقتصادی خود را غیریکدست خواند و خاطرنشان کرد: در دفاع مقدس اگر فرماندهان به نقادی از من نمی پرداختند، من با مشکل روبرو می‌شدم، بنابراین ما باید تلاش کنیم تا در امر اقتصاد نظرات مختلف را جمع‌بندی کرده و از آنان استفاده کنیم.


رضایی ادامه داد: من در دولت خود میزهای گفت‌وگویی را در دانشگاه، در میان احزاب سیاسی و در میان مردم شکل خواهم داد تا تعامل پذیری میان افراد را گسترده کنم و معتقدم میزهای گفت و گوی اقتصادی می‌تواند ما را به پیشرفت برساند.


وی با بیان اینکه حداقل سه کارآفرین در دولتم وجود خواهد داشت، اظهار داشت: دولت فراگیر من دولت سیاسی نیست و فراگیر بودن آن به معنای استفاده از همه افرادی است که از ظرفیت‌هایی بالایی برخوردارند.

 

این کاندیدای ریاست جمهوری به رابطه دولت و مردم اشاره کرد و گفت: این رابطه در دولت‌های اخیر برای حفظ بقا بوده به جای آن که برای پیشرفت باشد، بنابراین باید مسئله پیشرفت را در کشور جدی بگیریم تا بتوانیم به بهبود اقتصادی امور دولت و مردم کمک کنیم.


رضایی به ضمانت عملکرد دولت خود اشاره و خاطرنشان کرد: من معتقدم باید نهاد دولت را تغییر دهیم و کاری کنیم که بتوانیم شورای عالی اقتصادی داشته باشیم؛ همچنین باید در کنار هر وزارتخانه‌ای اتاق فکری ایجاد کنیم تا با کمک شورای شهر، سیاست متمرکزی را در کشور اجرا نماییم.


وی با بیان اینکه افراد تیمم از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان خواهند بود، گفت: در دولت من همه در بخش اقتصادی یک حرف را می‌زنند و من معتقدم در بخش اختیارات رئیس جمهور با ابهاماتی روبرو هستیم.


کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم با بیان اینکه اگر تحریم‌ها را بردارند به خام‌فروشی بر نمی‌گردم، اظهار داشت: با اطمینان می‌گویم که اژدهای پنج سر گرانی را کنترل و تورم را در کشور حل خواهم کرد؛ چرا که کشور در این چند ساله اخیر تورم بسیاری را به چشم خود دیده است، مضاف بر اینکه تحریم‌ها نیز بر آن اضافه شده است.


رضایی با بیان اینکه ضریب تأثیر هر واحد کار عمرانی بر روی درآمد و اشتغال و رفاه مردم بسیار پایین است، اظهار داشت: این امر در حالی در ایران صورت می‌گیرد که در آلمان وضعیت بهتر است، بنابراین نباید کشور را تنها با مهندسی اداره کنیم، بلکه باید کشور را اقتصادی اداره کرد و مهندسی یکی از شیوه‌های اداره کشور است.


وی با بیان اینکه هزینه فرصت‌های کشور را از بین برده‌ایم، خاطرنشان کرد: در اقتصاد تخصیص بهینه منابع اهمیت دارد.


کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم به آزادسازی سهام عدالت اشاره کرد و گفت: سهام عدالت اکنون به یک پدیده شبه دولتی تبدیل شده است که باید به معنای واقعی آن آزاد شود تا بتواند این مصوبه تأثیری بر روند بهبود کشور داشته باشد.


رضایی در پایان با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری خارجی در کشور گفت: باید در این زمینه کار شود تا بتوانیم صادرات را افزایش دهیم؛ کمک شما فعالان اقتصادی به من مانند رساندن مهمات در زمان جنگ به یک فرمانده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار