آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۶۰۸۵

آیا سلاح مخرب‌تری از بمب اتم وجود دارد؟

مطالعه‌ای نظری نشان می‌دهد که انرژی‌ای به نام خلأ کوانتومی نه‌تنها از بمب اتمی مخرب‌تر است، بلکه توانایی نابودی کل منظومه شمسی را دارد؛ انرژی‌ای که با ماده تاریک و نیرو‌های بنیادی کیهان مرتبط است.
آیا سلاح مخرب‌تری از بمب اتم وجود دارد؟

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ در حالی که تصور عمومی از نهایت قدرت تخریبی، همواره به «بمب اتم» گره خورده است، یافته‌های جدید در فیزیک نظری نشان می‌دهد که طبیعت، انرژی‌ای به‌مراتب قدرتمندتر و ویرانگرتر از انرژی هسته‌ای در خود نهفته دارد؛ انرژی‌ای که نه‌تنها قادر است سیاره زمین را نابود کند، بلکه پتانسیل تخریب کل منظومه شمسی را نیز دارد. این انرژی به نام «خلأ کوانتومی» شناخته می‌شود.

انرژی خلأ کوانتومی: ابرقدرت پنهان طبیعت

براساس محاسبات انجام‌شده توسط پروفسور ولادیمیر لئونوف، فیزیک‌دان نظری و بنیان‌گذار نظریه "فضای کوانتومی کشسان"، چگالی انرژی موجود در خلأ کوانتومی حدود ۱۰⁷³ ژول بر متر مکعب است. این مقدار حدود ۱۰⁵⁶ برابر بیشتر از چگالی انرژی اورانیوم غنی‌شده (سوخت بمب اتمی) برآورد شده است.

خلأ کوانتومی در واقع فضایی است که با ذراتی فرضی به نام «تتراکوارک‌های چهاربعدی (۴D-tetraquark)» پر شده‌است. این ذرات، حامل انرژی و اطلاعات الکترومغناطیسی هستند و به‌عنوان اجزای سازنده "انرژی تاریک" و "ماده تاریک" عمل می‌کنند — دو مفهومی که حدود ۹۵ درصد جهان هستی را شکل می‌دهند، اما ماهیت‌شان همچنان در پرده‌ای از ابهام است.

آیا امکان آزادسازی این انرژی وجود دارد؟

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های مطرح‌شده در این پژوهش، پتانسیل آزادسازی کنترل‌نشده این انرژی است. براساس نظریه مطرح‌شده، انفجار هم‌زمان چند بمب اتمی در نقطه‌ای خاص می‌تواند موجب تحریک خلأ کوانتومی و آغاز واکنشی زنجیره‌ای شود — واکنشی که ممکن است سیاره زمین را از صفحه هستی حذف کند، همان‌گونه که طبق فرضیات برخی دانشمندان، سیاره‌ای فرضی به نام «فایتون» بین مریخ و مشتری در گذشته بر اثر جنگی کیهانی منفجر شده و امروزه بقایای آن به‌صورت کمربند سیارکی مشاهده می‌شود.

سلاح یا منبع انرژی نامحدود؟

اگرچه ماهیت انفجاری خلأ کوانتومی ترسناک است، اما همین انرژی پنهان می‌تواند به‌عنوان یک منبع انرژی نامحدود نیز به‌کار رود. لئونوف معتقد است که با فناوری مناسب، می‌توان از این نیرو برای ساخت «موتور‌های کوانتومی» بهره گرفت — موتور‌هایی که بدون سوخت و پیشرانه متداول، بر اساس دگرشکلی فضا به حرکت در‌می‌آیند. این ایده، مبنای نظریه‌ای تحت عنوان «ابرپیوند الکترومغناطیسی (Superstrong Electromagnetic Interaction)» است.

خطر نظامی یا انقلاب علمی؟

اگر چنین سطحی از انرژی واقعاً قابل مهار باشد، دو سناریو متصور است:

استفاده صلح‌آمیز از آن می‌تواند انرژی پایدار و پایان‌ناپذیری برای نسل بشر فراهم آورد.

اما در صورت بهره‌برداری نظامی، تنها کافی است گروهی از بمب‌های اتمی در لحظه‌ای واحد منفجر شوند تا به گفته لئونوف «این نخستین و آخرین آزمایش بشر در تاریخ باشد».

مطالعه جدید نشان می‌دهد که بمب اتمی، قدرتمندترین سلاح طبیعت نیست. انرژی خلأ کوانتومی — که به‌اشتباه تحت نام‌هایی مانند انرژی تاریک و ماده تاریک شناخته می‌شود — مخزنی بی‌انت‌ها از قدرت است که در تمام کیهان، درون ماده و حتی در بدن انسان جریان دارد. هرچند این انرژی هنوز از دسترس فنی بشر خارج است، اما عدم درک دقیق و سوءاستفاده احتمالی از آن، می‌تواند تهدیدی برای تمام هستی باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار