برخورداری از مهارت های دوست یابی و ارتباطی و مهارت نه گفتن، هسته پیشگیری از اعتیاد نوجوانان است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، صفورا محبی، مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: اکثر مصرف کنندگان مواد مخدر فکر می کنند هرگاه لازم باشد می توانند مواد را کنار بگذارند البته در مقاطعی نیز مواد را کنار می گذارند اما مجددا به آن روی می آورند.
وی افزود : این افراد اعتیاد خویش را انکار و توجیه می کنند لذا نسبت به اعتیاد خود در جهل مرکب هستند پس این جمله که «من هرگاه لازم باشد مواد را کنار می گذارم» سفسطه و توجیهی برای مصرف مواد است.
مدیر دارو و مواد مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا در مورد افرادی که به قول خودشان بدون هیچ مشکلی مواد مصرف می کنند، گفت: در واقع کسانی در جامعه وجود دارند که مواد مصرف می کنند و در عین حال دارای شغل و خانواده نیز هستند.
محبی افزود : باید توجه کرد که 90 درصد معتادین به هروئین (نوع بسیار شایع اعتیاد) قبلا به تریاک معتاد بودند، هرنوع اعتیادی مستعد به پیشرفت است و ممکن است در آینده با عوارض بسیار شدید فردی و اجتماعی همراه باشد. لذا افرادی که امروز تریاک مصرف می کنند و زندگی خانوادگی و شغل نیز دارند در آینده ممکن است جزومصرف کنندگان شدید تریاک یا هروئین بدون خانه و شغل باشند.
وی به خانواده هایی که نوجوانی دارند که می گوید «گاهی لازم است با بقیه همراه شویم وگرنه مسخره می شویم»، گفت: بی شک یکی از علل مصرف مواد در نوجوانان پیوند خوردن به جمع و فشار گروه همسالان است، نوجوانان برای اینکه از حمایت جمعی که مصرف کننده هستند برخوردار شوند مبادرت به مصرف مواد همراه آنان می کنند و چرخه اعتیاد آغاز می شود.
محبی اظهار داشت: برخورداری از مهارت های دوست یابی و ارتباطی و مهارت نه گفتن، هسته پیشگیری از چنین مواردی است، در واقع نوجوان باید در برقراری ارتباط چنان قوی باشد که نیازی به پیوند خوردن به جمع از طریق مصرف مواد نداشته باشد.