به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمد رئیسزاده افزود: دولت آینده اگر درصدد اجرای برنامههای مفید در حوزه سلامت است، حتما باید موضوع سبک زندگی در حوزه سلامت را در دستور کار برنامههای خود قرار بدهد.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی با اشاره به مشکلات موجود مباحث تغذیهای در سبک زندگی نادرست، تصریح کرد: امروزه وضعیت کشور ما به لحاظ بیماریهای غیرواگیر قلبی، عروقی و سرطانها در آستانه نزدیک شدن به شرایط بحرانی است.
رئیسزاده افزود: اگر ما بتوانیم سبک زندگی مردم را چه در نوع تغدیه، چه در حوزه پوشش و استراحت افراد و حتی در سایر مسائل، مبتنی بر مسائل و آموزههای اسلامی اصلاح کنیم مقابل بسیاری از بیماریها گرفته خواهد شد.
وی گفت: مروزه وضعیت کشور ما به لحاظ بیماریهای غیرواگیر قلبی، عروقی و سرطانها در آستانه نزدیک شدن به شرایط بحرانی است، بنابراین ما اگر بتوانیم سبک زندگی مردم را مبتنی بر مسائل و آموزههای اسلامی اصلاح کنیم مقابل بسیاری از بیماریها گرفته خواهد شد.
ادامه داد: در غیر این صورت ناچار خواهیم بود تا برنامههای متعدد و فراوانی را با بودجههای کلان هزینه کنیم تا بتوانیم از بروز بیماریهای ناشی از تغذیه و سبک زندگی نادرست پیشگیری کنیم. بنابراین باید اولویت نخست ما در حوزه سلامت پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و کاهش سطح بیماریهای قلبی، عروقی و سرطانها باشد که این امر جز با اصلاح روشهای سبک زندگی محقق نمیشود.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی با تاکید بر اصلاح وضع بیمه و تعرفههای پزشکی در کشور خاطرنشان کرد: امروزه امالفساد ما در حوزه سلامت نابسمانی در بیمهها و واقعی نبودن تعرفهها است که متاسفانه جامعه پزشکی را به سمت روشهای ناسالم سوق میدهد، مطمئنا این موضوع اگر اصلاح شود بسیاری از ناهنجاریهای که امروزه در قالب زیرمیزی، تعرفه غیرواقعی و پرداختی از جیب مردم داریم برطرف خواهد شد.
رئیسزاده گفت: بنابراین باید اولویت نخست ما اصلاح سبک زندگی به خصوص در حوزه مسائل تغذیهای در جهت پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و کاهش بروز امراض قلبی، عروقی و سرطانها باشد، زیرا امروزه عمده هزینههای درمانی شامل بیماریهای یاد شده است؛ از سوی دیگر نیز اولویت دوم دولت آینده باید اصلاح وضعیت ساختار بیمههای درمانی و تعرفهها باید باشد، این دو اولویتی است که اگر دولت آینده به طور جدی به آن بپردازد بسیاری از مشکلات ما در حوزه سلامت برطرف خواهد شد.
مهم ترین غفلت دولت در طرح پزشک خانواده بوده است
وی در ادامه بر لزوم کاهش بار مصدومان و تلفات ناشی از حوادث ترافیکی و جادهای تاکید کرد و گفت: کشور ما سالیانه به میزان تلفات زلزله بم، تلفات ناشی از حوادث جادهای و سوانح و تصادفات دارد، اگر بتوان این رقم را با همکاری سایر ارگانهای دخیل در بخش حوادث جادهای کاهش داد مطمئنا بار بسیاری از روی دوش بهداشت و درمان برداشته و از هزینههای بسیاری کاسته خواهد شد.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی گفت: کشور ما سالیانه به میزان تلفات زلزله بم، تلفات ناشی از حوادث جادهای و سوانح و تصادفات دارد، اگر بتوان این رقم را با همکاری سایر ارگانهای دخیل در بخش حوادث جادهای کاهش داد مطمئنا بار بسیاری از روی دوش بهداشت و درمان برداشته و از هزینههای بسیاری کاسته خواهد شد.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی مهمترین غفلت دولت در حوزه سلامت را اجرای نادرست، ناتمام و بدون زیرساخت طرح پزشک خانواده برشمرد و گفت: متاسفانه این طرح امروزه زخمی و رها شده و قطعا اگر طرح پزشک خانواده را متناسب با بودجهها و امکانات لازم اجرا میکردند نتیجه کار بسیار بهتر از این میشد.
وی ادامه داد: موضوعی دیگری که سابق بر این نیز وجود داشته و تنها مربوط به دو دولت گذشته نبوده بحث رهاسازی وضعیت تعرفه، دریافتیهای از مردم، ساختار بیمه و پرداختیها است، در این دوره نه تنها اصلاح جدی صورت نگرفته بلکه از هم گسیختهتر نیز شده و پرداختی از جیب مردم که قرار بود به 30 درصد برسد در دولت دهم بر خلاف قانون تا مرز 70 درصد نیز افزایش پیدا کرده است.
رئیسزاده تصریح کرد: 600 هزار خدمات پزشکی و درمانی در سال گذشته به مردم مناطق محروم توسط بسیج جامعه پزشکی در سطح کشور ارائه شده است.
وی افزود: ارائه خدمات به مردم محروم و کمک به حوزه سلامت کشور از عملکردهای خوب بسیج جامعه پزشکی است اما وظایف ذاتی آن حفظ روحیه جهادی در حوزه سلامت است که تنها از طریق کار و تلاش خالصانه تحقق می یابد.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور تاکید کرد: کمک ما به حوزه سلامت باید به گونه ای باشد که جامعه بهداشت و درمان کشور را در تراز جامعه اسلامی قرار دهد.
رئیسزاده گفت: بسیج جامعه پزشکی درصدد است تا با همکاری مسئولان نظام سلامت، تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه فرد بیمار هنگام درمان جز رنج بیماری هیچ دغدغه دیگری نداشته باشد را تحقق ببخشیم.