گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ مریم آقائی: به لطف پشتیبانی گوگل در سنگال، دریچه جدیدی در کافی نتها ایجاد شده است. آنلاین بودن با موبایل و یا تبلت شخصیتان اگرچه هنگامی که در کافینت هستید، امری غیر طبیعی نیست و شاید به کرات آن را انجام داده باشید.
اما آنلاین بودن با یک تبلت عمومی، آنهم در کشوری مثل سنگال که این امر تا کنون در آن مرسوم نبوده است، به شدت پدیدهای نو و خلاقانه است و شاید چیزی باشد که تا بهحال به فکر کمتر کسی افتاده است و یا کسی جرات ریسک کردن در این پروژه را نداشته است ولی اکنون برای اولین بار آنهم در کشور سنگال با همراهی گوگل، شاهد آن هستیم.
این طرح تا کنون توانسته است خود را به عنوان نسل جدیدی از ارتباطات اجتماعی مطرح کند. البته فعلا طرح آزمایشی این ایده در محلههای پر رفتوآمد شهر داکار در حال اجراست تا میزان تمایل و رغبت عمومی و همچنین مشکلات احتمالی فنی این طرح خود را نشان دهد.
از آنجا که استفاده از تبلت راه حل بسیار خوبی برای معرفی کاربران جدید به دنیای اینترنت است، اما این محصول هنوز هم برای اکثر مردم آفریقا کالایی لوکس و گران قیمت محسوب میشود و توان استفاده از آن به نوعی وجود ندارد.
پس چطور است که امکان استفاده از آن در سطحی کلان به کافینت ها برده شود تا عموم بتوانند با صرف هزینه ای به مراتب کمتر پا به دنیای اینترنت بگذارند. اجرای این طرح نه تنها در جذب مشتریان علاقهمند به اینترنت بسیار موثر است، بلکه در کاهش هزینههای برق، آنهم در کشوری مثل سنگال که نیاز به بازنگری در مصرف منابع انرژیاش دارد، بسیار کارآمد و بهینه خواهد بود.
استفاده از تبلتها با این سبک و سیاق علاوه بر اینکه به مراتب مصرف برق کمتری نسبت به کامپیوترهای شخصی و لپتاپ ها دارند و به تهویه هم نیازی ندارند و در دراز مدت باعث صرفه جویی در منابع مالی و انرژی خواهد شد که میتوان آن را در بخشهای دیگر مجددا سرمایه گذاری کرد.
در این طرح صاحبان کافینت ها، کامپیوترهای قدیمی خود را با 15 تبلت جدید تعویض میکنند و موظف هستند که ارائه خدمات را همانند گذشته با همان قیمتهای قبلی ولی کیفیتی به مراتب بالاتر و با نرخ 300 فرانک سی اف آ (چیزی معادل 600 سنت- 0.6دلار) برای یک ساعت به مشتریان خود عرضه کنند.
یکی از کافه داران سنگالی میگوید: «این نوآوری واقعا برای کسب و کار ما بسیار عالی است و به همین دلیل با استقبال عمومی خوبی روبرو شده است. مشتریانم واقعا از این که میتوانند بهراحتی از روی صندلی خود تبلت را دست بگیرندو به اینترنت بروند، راضی و خوشحال هستند.
هنگامی که مشتریان تبلت را بدست میگیرند، تعدادی از برنامه های کاربردی پر طرفدار برای آنها از پیش آماده شده است، همچنین کلیدهای میانبری برای دسترسی به پربازدیدترین سایتهای محلی قرارداده شده است.
در پایان نیز کارکنان کافی شاپ به مشتری کمک خواهند کرد تا تبلت را مجددا به تنظیمات اولیه بازگرداند و همه داده های خصوصی خود را بهطور کامل از دستگاه پاک نماید.»
بههر حال امید میرود با اجرای این طرح و سرمایه گذاریای که گوگل بر روی آن انجام داده است، کافه تبلت، به فرهنگی تبدیل شود که با استفاده از آن هم تعداد کاربران بیشتری در آفریقا از این تکنولوژی استفاده کنند و هم مزایای اقتصادی و فرهنگی آن در دراز مدت نمایان شود.